Cautare

2031 de rezultate pentru "biserica adormirea maicii domnului" (2.75 secunde)
Casa Maicii Domnului, aflata intr-un frumos parc localizat intre Efes si Seljuk, este socotita, conform traditiei locului, drept locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti.
Deplasare la Muntele Tabor -inchinare in Biserica Ortodoxa Schimbarea la Fata (locul Schimbarii la Fata a Domnului, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileei - inchinare in Biserica Ortodoxa ce aminteste de Minunea prefacerii apei in vin la nunta din Cana Galileii.
Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare este una dintre cele mai importante sarbatori crestine, iar pentru romani este si ocrotitoarea marinarilor, in mai multe orase fiind organizate, in 15 august, procesiuni cu icoane si pelerinaje, dar si manifestari artistice.
Cu timpul, numarul crescand al monahilor a facut din aceasta micuta biserica o adevarata lavra. Slujirea din aceasta biserica a fost savarsita, fara intrerupere, pana in zilele noastre.
Acolo unde tema a permis s-a recurs la reprezentarea scenei pe doua treimi (Nasterea Domnului) sau pe intreaga suprafata ovoidala (Sfantul Gheorghe omorand balaurul). ... Reprezentarea Domnului Iisus Hristos si a Sfintei Treimi (Iisus Pantocrator, Iisus cu vița, Sfanta Treime);
nasterea Maicii Domnului, sarbatorita pe 8 septembrie Credinciosii ortodocsi si catolici praznuiesc duminica Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica, asa cum este numita in popor, prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie.
Aceasta luna este un dar deosebit al Maicii Domnului. ... o puternica lectie evanghelica de viata crestina ne este prezentata, daca intentionam s-o prezentam pe Maica Domnului.
Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Tesalonic Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, sfant cunoscut si sub denumirea de "Izvoratorul de Mir", este o biserica ortodoxa din Tesalonic, Grecia. Biserica inchinata sfantului ocrotitor al orasului, dateaza inca din perioada in care Tesalonicul era cel de-al doilea mare oras din Imperiul Bizantin.
In locul unei singure scaldatori vindecatore, El va intemeia Biserica, cu zeci de mii de lacasuri, izvor de vindecari pentru toti cei ce intra prin apele Botezului, iar apoi vietuiesc in ea, ca intr-o veritabila Casa a Milei, de unde fiecare primeste, pe masura credintei si a faptelor, tot ceea ce sufleteste este necesar pentru viata de aici si de dincolo.
Santamaria Mare, sarbatoarea care marcheaza sfarsitul verii Adormirea Maicii Domnului sau Santamaria Mare, una dintre marile sarbatori ale bisericii crestine, praznuita in 15 august, marcheaza trecerea de la vara la toamna si este, totodata, Ziua Marinei, Sfanta Maria fiind ocrotitoarea marinarilor.
Deputatii au decis miercuri ca ziua de 15 august a Adormirii Maicii Domnului sa fie declarata zi de sarbatoare legala, admitand, astfel, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la legea de modificare a Codului Muncii.
• Manastirea Casin - B-dul Marasti, • Biserica Elefterie - Str. ... Elefterie, • Biserica Razoare - Str. Drumul Sarii, • Biserica Garleni -B-dul Ghencea, • Biserica Sf. Vineri Noua - B-dul Nicolae Titulescu, • Biserica Sf. Gheorghe - B-dul Nicole Caranfil, • Biserica Sf.
Tot maine, 15 mai a.c., Braul Maicii Domnului va fi adus la Mangalia, de la Manastirea Panaghia Kato Xenias din Mitropolia elena a Dimitriadei (Volos-Grecia), de o delegatie formata din fete bisericesti, respectiv primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus.
Astfel, banii vor fi impartiti intre Biserica A'Adormirea Maicii DomnuluiA' din comuna Nicoresti, Biserica A'Adormirea Maicii DomnuluiA' din comuna Baneasa, sat Roscani, unde lucrarile sunt deja incepute.
Care crestinau pruncii, ii invatau apoi pe vechi bucoavne zdrentuite tainele buchiilor, ii cununau apoi intru Hristos, si propovaduiau cuvantul Domnului despre smerenie, cinste, cainta si rugaciuni de iertare a pacatelor;
Prima biserica de pe acest loc a fost construita de Constantin cel Mare in anul 325, dar a ars intr-un incendiu in anul 404. Reconstruita de Teodosiu al II-lea in 415, biserica a fost din nou arsa, in timpul Rascoalei Nika din 532.
prima locatie este biserica unde se va oficia botezul, iar cea de-a doua este restaurantul unde va avea loc petrecerea.
Biserica Ortodoxa cinsteste la 13 septembrie pe Sfantul Sfintit Mucenic Corneliu Sutasul. ... Episcopul Corneliu a construit pe locul vechiului templu pagan o frumoasa biserica. ... In Bucuresti, biserica din cartierul Balta Alba, poarta hramul Sfintit Mucenic Corneliu Sutasul. Lacasul de cult are primul hram Adormirea Maicii Domnului.
Botezul Domnului, praznicul innoirii vietii (Autor: ... Botezului Domnului/ Boboteaza - Dumnezeiasca aratare (Matei 3, 13-17) In vremea aceea a venit Iisus din Galileea la Iordan, catre Ioan, ca sa fie botezat de el.
Sambata, 25 martie, crestinii praznuiesc prima sarbatoare a Maicii Domnului: ... Biserica Ortodoxa sarbatoreste Buna Vestire pe 25 martie a fiecarui an. ... Nu doar biserica ortodoxa, ci si cea catolica sustine faptul ca Buna Vestire a avut loc la Nazaret.
google-analytics.com