Cautare

454 de rezultate pentru "barbacaru ruxandra sat vorovesti" (3.00 secunde)
numai ca, asa orbi cum sunt, lipsiti de singurul instinct care conteaza in ceasul de fata, instinctul statal, nu vad suvoaiele slave scurgandu-se din sat in sat, cucerind pas cu pas tot mai mult pamant romanesc;
Tudor Gheorghe s-a nascut la 1 august 1945 intr-un sat din Dolj. ... tatal, cantaret la biserica din sat, a fost arestat ca legionar si trimis la Aiud.
in prima zi nu era permisa plecarea din sat, nu se matura prin casa, nu se pregatea mancare iar masa de Pasti nu se ridica timp de trei zile. ... Lunea, feciorii stropeau cu apa fetele din sat iar martea fetele ii udau pe feciori.
Cu ani in urma, Nidri era doar un sat pescaresc. Majoritatea locuitorilor traiau intr-un sat mic, pe munte, in zonele Rachi, Vavkeri si Platystoma si se ocupau cu agricultura si pescuitul.
S-a ajuns astfel la satul Sirince, satul primilor crestini, sat ortodox, care in fiecare an, la 15 august se aduna aici, cu mic, cu mare, timp de aproape 2000 de ani! Doar acest sat!
De tine spun ca a-i mai facut "doua paie cruce!" La interventiile mele repetate pe langa Vieru au adus 8-10 becuri in sat! ... Si de n ori au alergat vreo 3-4 romani din sat!
Mary Anning s-a nascut pe 21 mai 1799, intr-un sat dintr-o regiune de coasta din Anglia, in comitatul Dorset, denumit Lyme Regis. ... Mary a fost singura supravietuitoare dupa ce un fulger a lovit patru persoane din acel sat, inclusiv pe bona care o tinea de mana in acel moment.
Chiar la ei in sat, se mai spunea despre un baiat ca s-a intalnit cu fata padurii si "a devenit bleg". ... "Mitul acesta, despre fata padurii - ca e un mit pana la urma - nu este numai la noi in sat.
World Vision Romania organizeaza o incursiune in judetul Valcea pentru a descoperi evolutia si transformarile comunitatilor din localitatile Stoilesti-sat Ursu, Scundu si Francesti de-a lungul timpului.
Fundatia World Vision Romania pledeaza pentru reducerea diferentelor dintre nivelul general de acces la servicii de sanatate si cel al populatiei vulnerabile, in special copiii, tinerele mame si femeile insarcinate de la sat.
Magda Marincovici) Deputatul PS Henri Emmanuelli doreste ca, pana in 2017, in departamentul Landes (Franta), sa creeze un sat pentru bolnavii de Alzheimer.
Prin sat se zice ca apa asezata langa movile capata proprietati curative. ... Galerii cu comori de negasit Dupa cum au scris mai multe publicatii romanesti, de-a lungul anilor, in sat au venit tot felul de specialisti, cu diverse aparate, in cautarea adevarului despre ridicaturi, dar n-au aflat nimic.
Acolo, intr- un sat de circa 800 de oameni, copii, femei si barbati au fost legati in lanturi, batuti cu biciul si obligati sa munceasca si sa fure.
In ciuda ingrijorarii care ii incerca, ofiterul, care era la volan, a oprit masina in primul sat si a incercat sa inregistreze obiectul cu telefonul mobil. ... De la ofiterul de serviciu am primit un apel ca un om beat agresa oamenii cu un topor intr-un sat din zona Opole.
Cand intri intr-un sat, adevarul il afli de la copii, spune un vechi proverb. ... Fii complice, alaturi de Gymboland si Asociatia Lume Buna, si sustine zambetul unui copil de la sat!
Asa ceva nu poate fi imaginat in sat. ... In sat, nici Mos Ajun, nici Mos Craciun nu fac daruri. Copiii sunt rasplatiti, deci platiti, pentru serviciul ritual pe care il fac gospodarilor colindandu-i.
In 1993, postul german de televiziune SAT-1 a inceput o serie de 25 de episoade, cu si despre Erich von Daniken, denumita Auf den Spuren der All-Machtigen (Caile zeilor). ... Astazi Erich von Daniken locuieste intr-un mic sat de munte din Elvetia, Beatenberg, localitate aflata la cca.
Tanara era studenta la Academia de Studii Economice si se mutase impreuna cu iubitul ei din sat, Gigi, dupa ce ea intrase la facultate. ... Apoi, a mers la casa parintilor ei, aflata in acelasi sat.
Foarte aproape de casa mea locuiau lautarii care cantau la horele din sat si la inmormantari, auzeam frecvent in timpul saptamanii repetitiile care le faceau si sunetele alamurilor dadeau spatialitate si culoare copilariei mele.
Intre scoala din sat si lacasul de cult, unii s-au oprit in cumpana, nestiind ce ar trebui sa faca prima data si care este pedeapsa mai mare: de la tatucul din sat sau de la cel din ceruri, daca merg prima data la vot sau la rugaciune.
google-analytics.com