Cautare

566 de rezultate pentru "anca gusti" (2.70 secunde)
Cu cateva zile inainte de Adormirea Maicii Domnului, Liza Panait organizeaza la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" un shooting special pentru promovarea noii sale colectii.
Regelui Mihai I, din seara de 23 august 1944, se deruleaza aproape 15 ani din viata societatii romanesti surprinsi, asa cum observa istoricul Gabriel Badea-Paun, care semneaza cuvantul-inainte al cartii, in discursuri ceremonioase, conferinte istorice ce oscileaza intre profesionalism, anecdotic si oportunism de moment, in fapt imaginea oficiala a societatii romanesti, in instantanee cu precadere culturale si sociale.” La microfon se perinda de la numele ilustre - Tudor Arghezi, Dimitrie Gusti, Nicolae Iorga, Alexandru Rosetti, C.Radulescu-Motru, Mihai Ralea sau Gheorghe Bratianu, pana la functionari ai statului, insarcinati cu reformele Regelui Carol II, si asistam astfel la recompunerea prin aceste cronici radiofonice” a unei panorame a Romaniei acelor ani, o societate dinamica care sta sub semnul modernizarii vietii culturale si stiintifice, a bilanturilor agrare, economice, legislative, urbanistice...
In ziua decernarii premiilor, intamplator o insorita zi a primavaraticului februarie din acest an, in sala de conferinte si pe aleile Muzeului Dimitrie Gusti infloreau straiele traditionale ale satelor prezente odata cu oferta lor culturala, conform criteriilor impuse de organizatori.
Maximilian, Maria Filotti, Gheorghe Storin, Gheorghe Timica, Maria Ventura, Marioara Voiculescu, Ion Iancovescu, Nicolae Baltateanu, Elvira Popescu, Marietta Sadova, Mihai Popescu, Sonia Cluceru, Aura Buzescu, George Calboreanu, Elvira Godeanu, Alexandru Giugaru, Eugenia Popovici, Miluta Gheorghiu, Costache Antoniu, Beate Fredanov, Marcel Anghelescu, Ninetta Gusti, Fory Etterle, Cella Dima, George Vraca, Grigore Vasiliu Birlic, Dina Cocea, Niky Atanasiu, Kovacs Gyorgy, Clody Bertola, Marcela Rusu, Carmen Stanescu, Olga Tudorache, Gina Patrichi, Leopoldina Balanuta, Rodica Tapalaga, Silvia Popovici, Ileana Predescu, Radu Beligan, Toma Caragiu, Amza Pellea, Florin Piersic, Dem Radulescu, George Constantin, Mircea Albulescu, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Ion Besoiu, Stefan Banica, Ion Lucian, Mitica Popescu.
Co-organizatorul evenimentului Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti a pus la dispozitia artistilor plastici simezele Salii H. H. Stahl si Foaierul H.
Luca, Matei, Ioan si Marcu, sculptate in lemn de Rudolf Walter. Din pacate, mesterul popular nu are acces la targurile organizat in curtea Muzeului Satului Dimitrie Gusti.
Presedintele de onoare al PSD a mai aratat ca este angrenat in doua mari proiecte, unul la Academie, unde coordoneaza relansarea unei noi Enciclopedii a Romaniei, care, spre deosebire de cea a lui Gusti, sa cuprinda un capitol despre apele Romaniei, si altul privind scrierea propriilor "Amintiri", referitoare la perioada traita din copilarie pana in 1989.
In plus, s-a eliminat prima trimestriala de 2%", a declarat pentru Wall-Street.ro Paula Popoiu, directorul general al Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti".
Asa ca trebuie sa gusti din aperitivul acesta, un fel de zacusca iute, doar ca te avertizam: nu fara un pahar mare cu apa!
Placinta cu iaurt si stafide este usor de preparat si poate deveni o optiune usor de pus in practica atunci cand ai invitati neasteptati la masa, dar si cand iti doresti sa gusti o prajitura speciala.
Drept urmare, noi, Zaga Brand (organizatorii) alaturi de Policolor (initiatorul campaniei) - va invitam sa ne fiti alaturi la conferinta de presa care va avea loc in aceasta miercuri, incepand cu ora 11.00, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti (sala Victor Ion Popa) si sa sarbatorim cum se cuvine momentul, presarat cu invitati speciali si surprize de tot felul.
Drept urmare, noi, Zaga Brand (organizatorii) alaturi de Policolor (initiatorul campaniei) - va invitam sa ne fiti alaturi la conferinta de presa care va avea loc in aceasta miercuri, incepand cu ora 11.00, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti (sala Victor Ion Popa) si sa sarbatorim cum se cuvine momentul, presarat cu invitati speciali si surprize de tot felul.
- 5 zile de sarbatoare la Muzeul Satului Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti sarbatoreste Ziua internationala a copilului, in perioada 1 - 5 iunie, cei mici fiind asteptati sa petreaca momente de neuitat in ambianta speciala a satului de la sosea.
Un scuter clasic, stilat, cu poveste superba, cum este Lambretta, trebuie udat cum se cuvine! Te invitam sa gusti din traditia italieneasca, dar si cea romaneasca.
Vazand insa opinia generala, m-am infuriat, m-am simtit luptand cu morile de vant, cu noua moralitate, conform careia daca nu gusti putin din fructul oprit, esti depasita, grasa, neingrijita.
- Salonul Anual de Arta Religioasa si Restaurare de la Muzeul Satului 2021 a avut vernisajul pe 25 aprilie, in Duminica Floriilor si este deschis pana pe 25 mai si se poate prelungi, in functie de programului.
Declaratia apartine ministrul Integrarii, Anca Boagiu. ... Anca Boagiu a spus ca ministerul a gestionat si pana acum probleme de dezvoltare regionala, dar ca de acum inainte aceasta va fi principala activitate a institutiei.
Anca Lazarescu, producatoral Jurnalului de noapte, a acuzat conducerea postului public de “cenzura prin omisiune“. “Doua exemple in acest sens sunt lipsa din jurnalele TVR a stirilor despre scandalul stenogramelor PSD si despre retragerea observatorilor PRO Democratia de la alegerile din noiembrie 2004“, a precizat Anca Lazarescu.
Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, si-a exprimat la o intalnire cu reprezentantii agentiilor pentru dezvoltare regionala totala nemultumire fata de activitatea acestora, care este „sub nota 5“, si a avertizat ca, daca activitatea ADR nu se eficientizeaza, MIE va gasi parghiile.
Presedintele PSD a precizat ca la sedinta BPN au fost comentate si declaratiile ministrului Integrarii, Anca Boagiu, potrivit carora in Parlament, la ora actuala, s-ar afla peste 85 de legi legate de integrarea europeana.
google-analytics.com