Cautare

6153 de rezultate pentru "07" (1.48 secunde)
Biroul Permanent al Senatului a aprobat ieri un memorandum intern prin care se solicita obtinerea unui fond Phare in valoare de 1,5 milioane de euro, pentru intarirea capacitatii administrative a Senatului.
Scenariile postelectorale de formare a Guvernului nu ii preocupa numai pe actorii politici romani.
Rezultatele partiale ale scrutinului de duminica indica o victorie la limita a partidului de guvernamant in fata Aliantei PNL-PD.
Presedintele UDMR, Markó Béla, a declarat ieri ca Uniunea a analizat rezultatele partiale ale alegerilor, dar nu a luat inca o decizie privind sustinerea candidatului Uniunii PSD+PUR sau pe cel al Aliantei D.A.
PNL-PD 29.921 voturi- 20,07%, PRM 9.827 voturi- 6,59%. Pentru Camera Deputatilor: UDMR 50.839 voturi - 34,10%, Uniunea Nationala PSD+PUR 43.164 voturi - 28,95%, Alianta D.A.
Nu numai logodna PSD-UDMR scartaie, ci si mariajul PNL-PD, care a trecut ieri printr-o mica neintelegere conjugala. Sursa a constituit-o PNL, partid banuit, de altfel, ca nu nutreste o pasiune tocmai sincera fata de Traian Basescu.
“Actuala legislatura poate fi caracterizata ca una a eficacitatii, dar ea s-a remarcat si printr-un surplus de calitate“, a spus Valer Dorneanu.
Parlamentul European va dezbate la 15 decembrie raportul realizat de Pierre Moscovici privind progresele realizate de Romania, se arata intr-un comunicat publicat ieri pe site-ul Parlamentului European.
Candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie, Traian Basescu, a obtinut 51,23% din voturi in turul doi al alegerilor prezidentiale, in timp ce Adrian Nastase, candidatul Uniunii PSD+PUR, a obtinut 48,77%, dupa centralizarea rezultatelor votului din toate sectiile de votare.
Primul lider european care l-a felicitat pe Traian Basescu pentru victoria in alegeri a fost presedintele Frantei, Jacques Chirac. Acesta i-a trimis ieri lui Basescu o scrisoare in care ii adreseaza “sincere felicitari“ si il asigura de sprijinul tarii sale pentru aderarea la Uniunea Europeana.
Gheorghe Flutur, nominalizat pentru functia de ministru al Agriculturii, a anuntat ca in timpul mandatului sau vor fi reduse accizele la motorina si va fi aplicata subventia pe produs.
La nici doua saptamini de la investirea guvernului, presedintele Traian Basescu redeschide spectaculos disputa privind formula guvenamentala si provocarea alegerilor anticipate.
Calin Popescu-Tariceanu a declarat intr-un interviu acordat Reuters ca alegerile anticipate nu sunt excluse, insa este de parere ca ele nu-si au rostul in perioada imediat urmatoare, ci in 2007, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Presedintele Traian Basescu si premierul britanic Tony Blair au discutat ieri despre integrarea Romaniei in UE, despre colaborarea la Marea Neagra, dar si despre problema coruptiei si regimul vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in Marea Britanie.
Organizarea de alegeri anticipate nu este oportuna inainte de data integrarii Romaniei in UE, 1 ianuarie 2007, iar acest demers poate fi facut doar intr-o situatie de criza politica, a declarat premierul Tariceanu luni seara intr-o emisiune televizata.
Presedintele Traian Basescu nu pare sa se impace cu parerea premierului Tariceanu legata de organizarea alegerilor anticipate.
Alegerile anticipate nu mai sunt dorite nici de partidele din coalitia aflata la guvernare, nici de Opozitie. Singurul care insista pentru declansarea acestora ramane presedintele Traian Basescu.
Dupa ce luni comisarul european pentru Extindere, finlandezul Olli Rehn, si-a aminitit de meciurile din anii ’80 dintre Steaua si Kuusysi Lahti, ieri, presedintele Parlamentului European, spaniolul Josep Borell Fontelles, si-a inceput discursul in Parlamentul Romaniei vorbind tot despre fotbal.
google-analytics.com