Cautare

323 de rezultate pentru "unirea" (3.73 secunde)
"Domnul Dan Roata tine o mica discutie cu natiunea despre chinul si bajocora (sic!) in care a ajuns tara asta si veniti daca aveti placerea alaturi de Roata si Unirea Natiunilor Romane crestin democratice si luati legatura cu Dan Roata".
"Unirea - Cuza cel Mare, Basescu - dezbinare" Luni, 24 ianuarie, se implinesc 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane:
La manifestarile organizate la Focsani cu prilejul sarbatoririi a 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane este asteptat sa participe atat presedintele Traian Basescu cat si liderul PSD, Victor Ponta, care va fi insotit de Ecaterina Andronescu, Ilie Sirbu, Dan Nica si Dan Sova.
Peste 500 de forte de ordine sunt dislocate pentru a asigura paza si ordinea publica in timpul manifestarilor organizate de municipalitatea ieseana cu prilejul implinirii a 152 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca.
La 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia adopta Rezolutiunea care confintea unirea tuturor romanilor din Transilvania si Banat cu Romania, creandu-se astfel pentru prima data Ramania, asa cum o cunoastem noi astazi.
Ziua de 24 ianuarie are si o a alta semnificatie, nu doar unirea principatelor romane. In 1862, in aceasta zi Parlamentul unic al Romaniei isi deschidea primele lucrari, Alexandru Ioan Cuza proclamand unirea definitiva a Principatelor!
Comisia Europeana regreta declaratiile lui Basescu despre unire Ultimul lucru de care avea nevoie UE Urmatorul mare proiect pentru Romania dupa aderarea la UE ar trebui sa fie unirea cu Moldova, il citeaza Euractiv.com pe presedintele Romaniei. ... Al treilea proiect ar trebui sa fie unirea cu Moldova.
ACS Salina Ocna Sugatag - AFC Unirea Ungheni (17.00), "GP" ... FC Interstar Sibiu - AFC Unirea Ungheni (17.00), Sportul Studentesc - Poli Timisoara (18.30), marti: ... Craiova, Poli Timisoara, Sportul Studentesc) - Loc 1B (FC Interstar Sibiu, AFC Unirea Ungheni, ACS Salina Ocna Sugatag).
Unirea Basarabiei cu Romania, o lectie istorica importanta. ... Unirea Basarabiei cu Romania, prin actul de la 27 martie 1918, a fost inceputul minunat al actului istoric suprem al poporului roman, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Bucurestenii se vor intalni pe Soseaua Kiseleff, de unde vor porni in mars pentru a cere Unirea cu Republica Moldova, vazuta de organizatori ca singura solutie pentru cetatenii de peste Prut in actualul context geopolitic. ... Singura sansa a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu Romania.
La 27 martie 2018 se implinesc 100 de ani UNIREA Basarabiei cu Romania.
La 24 ianuarie 1859 se infaptuia Unirea Principatelor Romane. ... In anul 1862, el a unificat Guvernul si Parlamentul, ceea ce a dus la unirea politica.
Unirea Constanta - Petrolul 2-3 LIGA 2 - Etapa 19 Marcatori: ... Unirea Constanta: Udrea - R. Gab. Zamfir, Talmaciu, Gogoc, Suteu - Ciresoiu, Ciuciulete, R.
Steaua - Unirea Dej 3-0 Liga a 2-a, play-off, etapa 1 Au marcat: ... Daniel Oprita Unirea Dej: Railea - Maftei, Burdet.
Unirea Dej - Dinamo 0-3 Play-off Liga 2, etapa a 2-a Au marcat: ... Iglesias 31, '77 Unirea Dej: Railean - D.
Al cincilea colegiu de deputat este alcatuit din Insuratei, Baraganu, Bertestii de Jos, Bordei Verde, Chiscani, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Frecatei, Gropeni, Marasu, Rosiori, Stancuta, Tichilesti, Traian, Tudor Vladimirescu, Tufesti, Unirea, Victoria, Viziru, Zavoaia si Ulmu, cu 68.750 persoane cu drept de vot.
- Presedintele Basescu declara, la Praga, intr-o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti, ca, din punctul sau de vedere, daca s-ar discuta vreodata de unirea Romaniei si R.Moldova, aceasta se poate intampla doar atunci cand cetatenii ambelor tari vor dori acest lucru.
De la ora 11,00, elevii Colegiului Militar ‘Mihai Viteazul‘ din Alba Iulia vor sustine un program literar-artistic, iar de la 15,00, vor fi premiati castigatorii proiectului educational ‘Unirea Principatelor si personalitatile sale‘, actiune care si-a propus constientizarea si responsabilizarea elevilor cu privire la importanta zilei de 24 ianuarie.
Unirea Principatelor Romane va fi marcata la Muzeul de Istorie din Suceava prin expunerea Drapelului Unirii, cel care a fost arborat pe resedinta domneasca de la Ruginoasa, la acea vreme.
Participantii au comparat momentul 25 aprilie 2005 cu evenimente majore din istoria romanilor, ca, de exemplu, Unirea din 1859, altii au opinat ca "trebuie sa fim uniti impotriva celor care nu doresc unirea noastra cu Europa” sau ca " in conceptul european e nevoie ca romanii sa aiba propria partitura, dupa care Europa sa ne recunoasca in sensul cel mai bun al cuvantului”.
google-analytics.com