Cautare

436 de rezultate pentru "petrolu" (3.71 secunde)
Unii analisti ai pietei internationale a petrolului cred ca supraproductia OPEC va tempera cresterea cotatiilor si o va indrepta spre 35 de dolari/baril.
Pretul petrolului a atins ieri pe piata din Asia cel mai scazut nivel din ultimele cinci luni, ajungand la 41,50 de dolari pe baril, pe baza vanzarilor masive facute de fondurile de investitii, care au contrabalansat efectul deciziei OPEC de a reduce productia, transmite Reuters.
Societatea Nationala a Petrolului Petrom SA si-a schimbat ieri proprietarul, in urma transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, vindute si subscrise de OMV la Petrom, informeaza Ministerul Economiei si Comertului.
Pretul petrolului a urcat ieri la cel mai inalt nivel din ultimele doua saptamani, prefigurand intrarea pe o noua panta ascendenta, in contextul racirii climei din Statele Unite si a rezervelor scazute de combustibil din aceasta tara, transmite Reuters.
Din cele 380 de unitati industriale de calibru mare selectate pentru a participa la sondajul bancii centrale, 24 au indicat blocajul financiar ca fiind principala cauza a limitarii activitatii.
"In Romania, munca cinstita nu te scapa de saracie" - este propozitia pe care o auzi din gura oricarei persoane prinse la furat.
Potrivit raportului Bancii Mondiale, 2004 a fost un an infloritor, cel mai bun din ultimii 30 de ani. Comertul mondial va fi crescut cu peste 10%, alimentind o crestere mondiala medie de peste 4%.
Rompetrol va reduce in aceasta saptamana pretul carburantilor auto vanduti in statiile de distributie proprii cu 200 pana la 900 de lei pe litru, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.
Pretul petrolului ar putea atinge, temporar, chiar un nivel de 80 de dolari pentru un baril, in urmatorii doi ani, in cazul in care exista probleme grave de aprovizionare a pietei, a declarat secretarul general al OPEC, citat de Reuters.
“In contractul de privatizare al Petrom se regaseste o clauza care n-ar fi trebuit introdusa, cea de pastrare a nivelului redeventelor pe o perioada de 10 ani“, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.
Petrom va scumpi de luni motorina cu 1.000 de lei, iar pretul benzinei va creste in functie de sortiment cu sume cuprinse intre 400 si 500 de lei, se arata intr-un comunicat al companiei.
In disperarea sa de a aduce cat mai multi bani la buget, Guvernul majoreaza suplimentar de la 1 aprilie accizele pentru a compensa deprecierea monedei unice europene.
Presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat ieri ca previzioneaza pentru sfarsitul acestui an un pret al petrolului care depaseste 100 de dolari pe baril.
Presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat ieri ca previzioneaza pentru sfarsitul acestui an un pret al petrolului care depaseste 100 de dolari pe baril.
Importatorii de masini considera ca explozia pretului la titei va avea efecte grave asupra industriei auto. Si asta, la doar cateva zile dupa majorarea accizelor la masini.
Rafinaria mai are in prezent titei doar pentru o jumatate de zi si incearca sa convinga furnizorul Glencore sa ii mai dea petrol pentru inca o zi, ne-a declarat directorul general al Rafo, Paul Ivascu.
In primul trimestru, investitorii straini au retras din piata de capital cu trei milioane de euro mai mult fata decat au plasat, se arata in datele furnizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Romania isi va alinia foarte curand preturile benzinei si motorinei la cele din Uniunea Europeana, a declarat ieri presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.
Pretul la consumator al gazelor naturale se va dubla la orizontul anului 2007 daca situatia pe piata petrolului va fi nefavorabila, a declarat directorul Directiei preturi si tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), Gabriel Sirbu.
Rompetrol reduce incepand de astazi preturile carburantilor auto vanduti in reteaua proprie de distributie cu 200 de lei pe litru in cazul benzinei si cu 1.000 de lei/litru in cazul motorinei, se arata intr-un comunicat al companiei.
google-analytics.com