Cautare

374 de rezultate pentru "csm" (2.49 secunde)
Dupa discursul catastrofal de la Cotroceni, de la depunerea juramantului de catre Guvernul Grindeanu, a urmat, astazi, un altul la fel, in fata noii componente a CSM. ... Si, al doilea scop, a fost sa instige CSM sa intre in acest razboi de partea sa.
A fost dat publicitatii Raportul CSM in chestiunea telefonului dat de premier lui Ilie Botos in cazul Dinu Patriciu. Ce ne spune in esenta acest Raport al CSM, produs al unei anchete care si-a diluat pe parcurs esenta pana a devenit din portie de caviar ciorba de loboda?
Oamenii statului paralel vor neaparat ca Inspectia judiciara sa ramana la CSM pentru ca doar astfel va ramane independenta. ... Judecatoarea Baltag a cerut CSM sa sesizeze Inspectia judiciara in legatura cu prezenta lui Kovesi la sezatoarea politica de la GDS. CSM a refuzat.
In urma audierilor desfasurate ieri in Plenul CSM a reiesit implicarea sefului Sectiei Civile, Danut Cornoiu, in mutarea dosarului dupa repartizarea sa aleatorie la Completul 1, motiv pentru care s-a decis excluderea acestuia din magistratura.
Si va fi revocat, dupa schema Kovesi Timp de o ora, ministrul Tudorel Toader a enumerat motivele pentru care considera ca procurorul general, Augustin Lazar, trebuie sa fie revocat, propunere pe care a inaintat-o CSM-ului, pentru aviz consultativ si presedintelui, pentru a o valida.
Puterea a parasit sala de plen fiindca nu a fost acceptata cererea de amanare a punctului referitor la CSM.
Opozitia vrea discutii in Senat cu UDMR pentru gasirea unei solutii la problema CSM.
Ce s-a intamplat la CSM, executia publica in loc de audiere a celor doi, ne-a aratat foarte clar intentiile lui Traian Basescu. ... Avizul CSM de pe 22 noiembrie era consultativ, decizia finala apartinand sefului statului.
Cristian Teodorescu) Luata cu grija presiunilor si incercarilor de intimidare ale mass media asupra magistratilor Comisia Europeana s-a facut ca nu vede cum la CSM s-au legat doi judecatori de scaune. In ciuda votului judecatorilor, cei doi nu mai voiau sa plece din CSM.
In cadrul aceleiasi sedinte au avut loc, printre altele, discutii referitoare la Raportul Freedom House, anumite aspecte privind concursul de admitere in magistratura, promovarea in functii de conducere a magistratilor, precum si o adresa a Ministerului Afacerilor Externe privind o propunere de colaborare cu CSM pentru transmiterea informatiilor referitoare la dreptul comunitar aplicat in dreptul intern.
Partidele opozitiei, Presedintele Republicii, ICCJ, CSM, respectiv intregul bloc antiguvernamental au trecut la stoparea procesului legislativ si, pe cale de consecinta, a celui de administrare a tarii, prin trimiterea in batjocura a oricarei legi, importante sau nu, cu probleme sau nu, la controlul constitutionalitatii.
CSM a decis ieri ca procurorii nu pot fi audiati de Parlament in legatura cu chestiuni punctuale, asa cum a cerut presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si a sesizat Inspectia Judiciara pentru a stabili daca solicitarea lui Olteanu este sau nu imixtiune a politicului in justitie.
Daca sefii institutiilor cu rol de raspundere in domeniu, in frunte cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si presedintele CSM Lidia Barbulescu s-au aratat optimisti in privinta continutului raportului UE, presedintele Traian Basescu a fost transant:
Sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care participa si presedintele Traian Basescu si in care ar urma sa fie discutate concluziile Raportului CE, a inceput joi, desfasurandu-se cu usile inchise, la propunerea sefului statului.
"PDL comite un viol instutional!" PDL comite un viol institutional, de aproximativ doua luni, atunci cand nu are majoritate, se retrage din penul Senatului si-l lasa fara cvorum exact in momentul in care se pune problema alegerii celor doi reprezentanti ai societatii civile in CSM, scrie Mihalache, pe blog.
Ultima sa isprava, descinderea, fara temei legal, la CSM, pentru a "ridica" probe, este picatura care a umplut paharul, si care justifica desfiintarea lui imediata, si trecerea DNA sub controlul DIICOT.
Restul e o formalitate Lectie usturatoare data de judecatori colegilor lor care incearca sa reprezinte alte interese decat cele ale justitiei in CSM. Peste 100 de judecatorii din toata tara au votat pentru revocarea judecatorului Cristi Vasilica Danilet din CSM, reprezentantul acestor instante in Consiliu.
avantul lui Victor Ponta, vitejia si curajul sau in a numi o lista de nume convenita in prealabil cu Traian Basescu s-au topit, dupa fix o saptamana, la usa CSM. ... Avizul CSM este consultativ, adica Traian Basescu poate sa tina sau nu cont de el, insa este obligatoriu.
Cine este judecatorul Ioana Bogdan a carei recuzare este ceruta de Nastase Judecatorul Ioana Bogdan de la ICCJ a facut parte din completul care l-au condamnat pe Adrian Nastase la 2 ani de inchisoare in Dosarul Calitații.De la judecator de tribunal, la sefia Inspectiei Judiciare din CSM si consilier al lui Daniel Morar, judecatorul Ioana Bogdan a reusit in final sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie, o ascensiune ce-i drept fulminanta in sistemul judiciar din Romania.
Deputatii din Comisia juridica au respins ieri initiativa legislativa conform careia procurorul general al Romaniei urma sa fie numit la propunerea CSM.
google-analytics.com