Cautare

1859 de rezultate pentru "auto" (3.00 secunde)
Pe fondul razboiului între Palatele Cotroceni si Victoria pe tema taxei auto, guvernul lucreaza în prezent la ultimele modificari privind aceasta taxa dupa ce Comisia Europeana a solicitat ca noul sistem de calcul sa fie din nou revizuit, prin introducerea criteriului emisiei de dioxid de carbon si pentru masinile Euro 3, nu doar pentru autovehicule Euro 4.În urma cu trei saptamâni, guvernul a transmis Comisiei Europene (CE) o noua scrisoare privind taxa de poluare auto, în care a fost prezentata o formula de calcul corelata cu emisiile de carbon.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a confirmat ca taxa auto va fi calculata in functie de emisiile de CO2 si pentru masinile Euro 3 care au inclus acest indicator in cartea tehnica si a aratat ca suma va fi redusa cu 5% pentru fiecare an de vechime.
Centrul comercial Romexpo a gazduit, la sfârsitul saptamânii trecute, unul dintre cele mai importante evenimente auto-moto din România, 4TuningDAYS, desfasurat concomitent cu Salonul de Motociclete, Accesorii si Echipamente Bucuresti (SMAEB).
Ponderea platilor pentru vatamari corporale depaseste cu putin 1% in totalul despagubirilor platite de asiguratorii romani pentru politele de raspundere civila auto obligatorie (RCA), comparativ cu peste 50% in cazul companiilor de profil din Europa.
Datele DRPCIV aferente primelor zece luni din acest an arata ca piata auto second-hand isi continua trendul de crestere de peste 100%, inceput in a doua jumatate a anului, dupa modificarea taxei auto, la 1 iulie.
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, dupa vizita la Uzina Dacia Mioveni, ca o masura pentru iesirea din criza actuala, care afecteaza si domeniul auto, ar putea fi suspendarea temporara, pe sase luni, a taxei de inmatriculare pentru masinile noi, pe modelul Germaniei.
Impactul recesiunii globale asupra Romaniei poate fi mai puternic decat in alte cazuri deoarece tara si-a pierdut competitivitatea prin cresterea costurilor cu forta de munca, iar daca aceasta tendinta se va pastra, multe firme auto ar putea reloca activitatile, potrivit companiei germane Leoni.
Pe de alta parte, taxa de poluare introdusa la 1 iulie a avut un impact negativ asupra leasingului auto, vanzarile fiind afectate semnificativ", a declarat secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu.
Reprezentantii APIA au spus ca, privitor la autovehicule comerciale, "cu toata cresterea sa de 16,1%, acest segment nu reuseste sa sustina pe plus piata auto din Romania, cum s-a intamplat in ultimele luni, si asta din cauza faptului ca si vehiculele comerciale au inregistrat in octombrie o scadere de 12% fata de luna precedenta".
La nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, declinul pietei auto a fost de 25,8%, de la 1,21 milioane la 904.500 de automobile, a anuntat, marti, Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Comisia Europeana a informat Guvernul Romaniei ca ordonanta de urgenta, emisa de fostul Cabinet, prin care taxa de poluare auto a fost triplata incalca legislatia comunitara, autoritatile romane urmand sa analizeze situatia si sa gaseasca o solutie pentru a intra in legalitate.
Avand in vedere ca guvernul amana luarea unei decizii in privinta controversatei triplari a taxei auto, proprietarii de masini nedreptatiti de deciziile luate la sfarsitul anului trecut de cabinetul Tariceanu incearca sa-si faca dreptate in instanta.
Reprezentantii celor doi dealeri auto importanti din Slatina - Mac Auto si Plusauto - au spus ca nu au primit inca precizari clare legate de modul in care se va desfasura aceasta serie a programului, insa au observat o scadere a interesului din partea clientilor pentru inlocuirea masinilor vechi, in contextul crizei economice.
Craiovenii isi pot achita birurile la cele 11 birouri de la sediul central al Directiei Taxe si Impozite, la cele doua ghisee de la sediul din Craiovita si la alte trei ghisee la terminalul de la fostul Liceu Auto.
In urma cu cateva zile, reprezentantii Ministerului Mediului anuntau ca se va renunta la triplarea taxei de poluare auto si ca aceasta va fi diminuata printr-o noua ordonanta de urgenta.
Numai doi proprietari de masini s-au plans anul acesta la Protectia Consumatorului de pro-blemele pe care le-au avut la service-uri auto.
Asa cum era de asteptat, programul de innoire a parcului auto, cunoscut sub numele de "Rabla", esueaza la atingerea obiectivelor stabilite la demararea acestuia.
Se pare ca, certurile dintre Autoritatea Rutiera Romana si instructorii auto isi vor gasi finalitatea pana vineri, 26 iunie a. ... Adica, instructorii autorizati vor putea sa-si exercite drepturile si fara sa fie angajatii unei scoli", ne-a declarat unul dintre cei 700 de instructori auto din Constanta.
Renault a prezentat marti la Salonul Auto de la Frankfurt patru concepte de automobile cu propulsie electrica, toate urmand sa intre in productie, dintre care unul, Fluence, va fi lansat in Romania la sfarsitul anului 2011, a declarat directorul marcii Renault in Romania, Dora Pasare.
Ford i-a adus lui Ion Tiriac aproape jumatate din vanzarile auto de anul trecut.
google-analytics.com