Cautare

1792 de rezultate pentru "ucraina" (4.48 secunde)
"Am adus din Ucraina: ... Mergem la expozitii de cristale in Romania si in Ucraina", ne-a spus Cristina. Nina Turcan are trei fete si un baiat si toti iubesc cristalele.
Sunt somat sa imi manifest, imediat, ferm si fara echivoc, solidaritatea "cu ce se intampla in Ucraina". Ca sa nu ratacesc prea mult pe ulitele indoielii, mi se indica exact si cu care parte din "ceea ce se intampla in Ucraina" trebuie sa devin indata solidar:
Un razboi nedeclarat Ucraina ar fi ramas intreaga, cu o singura conditie: ... Daca Ucraina ramanea neutra, ramanea intreaga. ... Cine garanteaza ca acest lucru nu se intampla si in Ucraina, de vreme ce, cum spuneam, occidentul nu si-a tinut nicio promisiune facuta Rusiei?
Membrii ‘grupului de contact‘ format din Ucraina, Rusia si OSCE au ajuns la un acord cu separatistii prorusi in ce priveste crearea unei ‘zone de securitate‘ in jurul locului unde s-a prabusit, joi, un avion malaezian cu aproape 300 de oameni la bord, a anuntat sambata seful serviciilor de securitate ucrainene pe postul public de televiziune.
Hollande si Merkel vor vizita Kremlinul pentru a discuta incheierea razboiului civil din Ucraina Presedintele Frantei si cancelarul german vor intreprinde o vizita la Moscova, in cursul zilei de vineri, dupa o calatorie la Kiev, pentru a cauta o solutie pasnica pentru violentele din Ucraina, a anuntat biroul presedintelui Putin.
Intrevederea dintre presedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, desfasurata, vineri seara, la Moscova, si care a avut ca principal punct pe agenda conflictul din Ucraina, s-a incheiat.
- Legat de poliomielita si de importanta vaccinarii, au fost confirmate doua cazuri de poliomielita in Ucraina. ... De asemenea, sa continue monitorizarea enterovirusurilor in apele uzate si atentionarea persoanelor care calatoresc in Ucraina.
Polarizarea electorala din Ucraina, intre partizanii relatiilor speciale traditionale cu Moscova si adeptii apropierii de structurile europene, a atins cote critice. ... Se grabesc cei care saluta repetarea alegerilor ca pe o victorie finala a proeuropenilor si a democratiei in Ucraina.
Cea de-a doua, in Ucraina. ... Dar relatii care nu mai puteau ramane intr-o situatie “inghetata sau semiinghetata“ (cum a numit-o presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin) sau grevate de conflicte, cum este cel privind canalul Bistroe, cu Ucraina.
In Georgia si Ucraina au triumfat in 2003-2004 “revolutiile portocalii“ cu caracter democratic, care-si propun desprinderea de sub tutela neoimperiala a Rusiei, iar in Republica Moldova Opozitia cea mai intransigenta, structurata in Partidul Popular Crestin-Democrat condus de Iurie Rosca, a arborat culoarea portocalie pentru apropiata competitie electorala si pentru eventualele batalii politice pe care aceasta le-ar putea presupune.
Caci aici se include noua situatie creata in Ucraina si Georgia dupa “revolutiile portocalii“, care le-au adus noi conduceri, ca si situatia fluida de pe Nistru, de fapt din Republica Moldova, aflata in pragul unor alegeri cu un rezultat mai imprevizibil ca oricand.
Transnistria ar urma sa-si recapete un fel de recunoastere internationala ca stat, iar regimul secesionist de la Tiraspol, blagoslovit ca legal nu numai de catre Rusia (sau Ucraina), dar si de catre Occident si institutii internationale ca OSCE, ar „legaliza“, la randul sau, prezenta pe teritoriul actualei (inca) Republici Moldova a trupelor si armatelor Rusiei.
Ucraina a sustinut, duminica, existenta unor "dovezi" care arata implicarea Rusiei in atacul cibernetic de amploare ce a vizat saptamana aceasta mai multe ministere si site-uri guvernamentale ucrainene. Potrivit reprezentantilor Ministerului pentru Digitalizare, obiectivul atacului cibernetic este de a "destabiliza situatia din Ucraina, subminand increderea ucrainenilor in putere".
Cresc tensiunile dintre Rusia si Ucraina. Rusia si-a retras o parte importanta din personalul neesential din Ucraina, sustine The New York Times.
Anthony Blinken este intr-o vizita oficiala in Ucraina si Germania. ... SUA trimite ajutor militar in Ucraina in valoare de 200 mil.
Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a spus miercuri, inainte de sedinta CSAT programata pentru ora 13.00, ca "nu se pune problema unei interventii militare a NATO in Ucraina".
Uniunea Europeana are pregatite sanctiuni pe scara larga in cazul in care Rusia ataca Ucraina. Diplomatii tarilor europene au negociat, in acord cu Statele Unite si Marea Britanie, un pachet care prevede sanctiuni economice majore, in cazul in care Vladimir Putin se decide sa invadeze Ucraina.
Rusia ceruse garantii ca Ucraina nu va intra in NATO. Rusia are aproape 100.000 de soldati la granita cu Ucraina. Joe Biden spune ca Putin vrea sa invadeze Ucraina, dar acesta neaga.
Washingtonul se teme ca Rusia va invada Ucraina peste cateva zile. Moscova a adunat aproximativ 100.000 de militari la granita cu Ucraina.
Ucraina nu renunta la aderarea la NATO, cum sugera ambasadorul ei in UK. Copii si adulti din Ucraina au primit arme:
google-analytics.com