Cautare

1788 de rezultate pentru "ucraina" (2.81 secunde)
Comunitatea romaneasca din Ucraina: ... In perioada 28-31 august 2015 Comisia romanilor de pretutindeni din Senatul Romaniei a efectuat o vizita de lucru in nordul Bucovinei (Tinutul Herta, raionul Storojinet si Cernauti), Ucraina. In urma vizitei am constatat ca romanii din Ucraina sunt oameni foarte dedicati limbii si culturii romane.
În timp ce presedintele ucrainean este destul de multumit de summit, desi nu i-au fost deschise usile NATO, Putin ameninta cu dezmembrarea Ucrainei, în cazul în care aceasta va adera la Alianta. Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko s-a declarat destul de multumit de rezultatele sesiunii Comisiei NATO - Ucraina din cadrul lucrarilor summit-ului NATO de la Bucuresti.
Ce se va intampla cu Ucraina pe viitor Corina Cretu, europarlamenta PSD, a vorbit intr-un interviu acordat DC News despre situatia din Ucraina si implicarea Uniunii Europene in rezolvarea crizei de la Kiev.
Un consortiu romanesc format dintr-o firma de recuperatori si o casa de avocatura a inaintat Ministerului Afacerilor de Externe o oferta inedita prin care se angajeaza sa recupereze, pur si simplu, Insula Serpilor, preluata in acest moment abuziv de Ucraina.
Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Markiyan Kulyk, a declarat intr-un interviu ca principalele motive pentru care vizita presedintelui Traian Basescu in Ucraina a fost amanata se mentin, din cauza partii romane.
De la 1 ianuarie, Rusia a sistat exporturile de gaze naturale catre Ucraina, care a refuzat sa plateasca un pret de import de patru ori mai mare decat pana acum.
Ucraina continua sa dea cu tifla Romaniei in chestiunea Insulei Serpilor si isi vede nestingherita de treaba.
Presedintele monopolului rus Gazprom, Aleksei Miller, a anuntat vineri ca Ucraina si-a redus de la mijlocul lunii decembrie volumele de gaz achizitionate din Rusia, din cauza dificultatilor foarte serioase pe care Kievul le are in a-si plati importurile.
ONU a ajuns la concluzia ca lucrarile efectuate de Ucraina afecteaza ecosistemul Deltei Dunarii, lucrarile la canalul Bastroe distrugand habitatul unor specii de pesti si pasari migratoare.
"Bun venit in Romania!", a urat seful statului roman la momentul taierii panglicii, subliniind totodata ca Romania este, ea insasi, o punte de trecere pentru Ucraina catre UE. ... UE, Romania si Ucraina, care au dorit ca, prin efort comun, sa lege mai bine cele doua popoare.
Acordul din ianuarie ce a pus capat disputei dintre Kiev si Moscova pe problema gazului natural ar trebui revizuit deoarece dezavantajeaza Ucraina, aprecia presedintele Viktor Iuscenko (foto). ... Nici Ucraina si nici Rusia nu pot fi mandre de acordul din ianuarie 2009", declara acesta reporterilor.
Savin, analist politic, Chisinau Problemele geopolitice interne ale Ucrainei Ucraina este vecina noastra cu care avem cea mai lunga granita terestra si care ne inchide iesirea noastra la Dunare si Marea Neagra.
Totusi, tinand cont ca CIJ a hotarat ca linia de delimitare sa descrie un arc de cerc de 12 mile marine, efectul juridic atribuit este cel al unei stanci.Linia delimitarii maritime stabilite de Curte incepe la punctul 1, adica punctul de intersectie a limitelor exterioare ale apelor teritoriale dintre Romania si Ucraina, asa cum a fost stipulat in Tratatul privind regimul frontierelor de stat din 2003.
Senatorul Titus Corlatean, Ministrul de Externe al Romaniei, a sustinut o Declaratie politica, cu ocazia ratificarii de catre Senatul Romaniei a Acordurilor de Asociere intre Uniunea Europeana si Republica Moldova, Georgia si Ucraina, pe care o puteti citi in continuare. ... Moldova, Georgia si Ucraina.
Romania nu are nici un fel de probleme in alimentarea cu gaze din Rusia, asigura la unison premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul Economiei, Codrut seres, dupa reuniunea convocata de seful Guvernului cu autoritatile din domeniul energetic, ca urmare a crizei provocate de decizia Rusiei de a sista furnizarea de gaz metan catre Ucraina.
Compania rusa Gazprom si societatea ucraineana Naftogaz au semnat ieri, la Moscova, acordul pentru reluarea livrarilor de gaz rusesc catre Europa prin Ucraina, a anuntat televiziunea Vesti, care a transmis în direct ceremonia.
Rusia si Ucraina au ajuns ieri la un acord referitor la pretul gazelor naturale livrate de gigantul energetic rus Gazprom pentru tara vecina in 2007, precum si asupra pretului de tranzit pe care-l va percepe Ucraina pentru ceilalti clienti ai Rusiei, respectiv statele membre UE.
Pretentiile Ucrainei asupra Basarabiei Situatia Basarabiei s-a complicat in vara lui 1917, dupa ce, in luna iunie, Ucraina se constituia ca republica independenta de Rusia. ... La congres, delegatia moldoveana s-a impotrivit incercarilor de a reduce Basarabia la statutul de provincie guvernata de Ucraina.
Romania dupa Razboiul din Ucraina: ... Ucraina este o tragedie. ... Este exact ceea ce un raport recent al BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) a avertizat ca se va intampla in CE in cazul in care criza din Ucraina se va intinde pe durata unui al doilea an.
"Georgia, Ucraina si Moldova pot miza pe sprijinul Uniunii Europene (UE) in mentinerea integritatii teritoriale", a declarat, in Parlamentul European, Benito Ferrero-Waldner, comisarul pentru Relatii Externe si Politica Europeana de Vecinatate al UE.
google-analytics.com