Cautare

9982 de rezultate pentru "sub" (7.62 secunde)
Viitorimea ni se deschide azi sub nenorocite auspicii. ... Sturdza, abia admis ca deputat, insista si el fie admis pe lista candidatilor la domnie, insa este respins deoarece slujise in armata otomana ca general sub numele turcesc de Muhlis Pasa.
In perioada care va urma se fac eforturi importante pentru a convinge Tripla Alianta ca situatia din Romania este sub control.
La poetii petrarchisti, iubirea curteneasca a trubadurilor medievali a devenit, sub influenta platonismului lui Marsilio Ficino comentat de Jean Festugiere, o adevarata religie platoniciana a iubirii (1).
Intr-un raspuns transmis redactiei, sub semnatura primarului Antonie Solomon, acesta recunoaste ca "forma si clauzele contractului nu au fost aprobate de consiliul local".
Pretul pe care l-a platit SC Soficarm SRL cu sediul in orasul Calimanesti, strada Tudor Vladimirescu bloc B 1, parter, judetul Valcea, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.
Un astfel de efect era si extracorporalitatea, sau "experienta parasirii corpului", numita de Monroe, pentru prima data, Out of the Body Experience, sintagma care a intrat in toata literatura anglo-saxona sub numele prescurtat de OBE (sau uneori OOBE) si pe care Monroe o definea ca "Un eveniment in care subiectul percepe o portiune a mediului sau, imposibil de perceput din pozitia in care se stie ca se gaseste corpul sau fizic in acel moment, si stie in acelasi timp ca nu viseaza ori nu este prada fanteziilor".
Disperati, dorind sa isi faca mici provizii de hrana, sinistratii doljeni si-au adunat in corturi si chiar sub saltele hrana perisabila. ... "Am avut surpriza sa descoperim in corturi sau chiar sub saltele provizii de hrana, care deja risca sa se altereze.
Erau la 13 mile de aeroport, deasupra zonei Baillieston, la o altitudine de 1200 metri, cand pilotul si copilotul au vazut, chiar in fata, venind spre ei, un obiect care a trecut la circa 100 de metri sub avion, inainte ca membrii echipajului sa aiba timp sa schiteze vreo manevra de evitare ori chiar sa apuce sa vada mai bine ce anume era.
Magda Marincovici In aceste zile, toata lumea vorbeste si se pricepe infectiile nosocomiale.Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals , ne spune ce sunt, de unde vin si cum pot fi tinute sub control infectiile nosocomiale.
Aceasta activitate a ajuns sa fie cunoscuta sub numele de INITIATIVA OZN ROCKEFELLER, deoarece, in unele cazuri, ea a depasit simpla finantare si a inclus, la inceputul si la mijlocul anilor '90, un efort real de lobby la Casa Alba in perioada presedintiei Clinton.
Luna duce lipsa de nitrogen, dar are vaste rezerve de hidrogen, sub forma apei inghetate de sub crusta craterelor intunecate, dar are si oxigen, silicon si metale precum fierul sau aluminiul. ... Cercetatorii ar fi trait in igluuri si ar fi sapat in crusta inghetata cautand un ocean sub suprafata.
Gandindu-se ca ar putea fi o aeronava militara straina, ambii s-au ascuns sub statie, in spatele rotilor camionului. ... Sub ei, de la 6500 de metri pana la 10500, era o masa densa de nori.
El era absolut sigur ca, din momentul trezirii, se afla sub actiunea unui camp, deoarece, ca fizician electronist, cunostea aceasta senzatie. ... a scos de sub pat o spada adevarata (el era si spadasin de performanta) si, cu toata opozitia sotiei, s-a dus sa intampine aparitia.
Un exemplu bun in acest sens este cel al actorului Glenn Ford care, sub hipnoza, prin anii "60, si-a amintit de o viata anterioara de cavaler francez sub domnia Regelui Ludovic al XIV-lea.
Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca, la nivel mondial, doar 20% din persoanele infectate cu VHC stiu ca au aceasta afectiune si doar 10% din cei diagnosticati sunt sub tratament.
Peste timp, aceasta situatie a devenit cunoscuta sub numele de Paradoxul Fermi, iar explicatia este inca asteptata. ... Dar extraterestrii s-ar putea afla deja printre noi si sub alte forme, observand omenirea bine deghizati. ... Chiar sub nasul nostru.
Pe masura ce tranzitia catre un regim democratic si o economie de piata se dovedea aducatoare de mari suferinte si sacrificii, Revolutia Romana din Decembrie 1989 a devenit, sub impulsul unor teorii precum cea a loviturii de stat, vinovata de esecul unei societati si a unui sistem politic.
In intervalul 18 - 20 martie, regimul termic va marca o scadere, iar pe parcursul ultimelor zile ale intervalului de prognoza, temperaturile se vor situa usor sub normele perioadei, atingand pe 25 martie o medie regionala de 12 grade la valorile maxime si de doua grade la cele minime.
Tinta terapiei trebuie sa fie obtinerea unei valori a TA sub 140/85 mmHg (iar la diabetici sub 130/80 mmHg). Tratamentul antihipertensiv trebuie continuat toata viata, sub indrumarea periodica a unui medic. ... Acest proces continua sa se desfasoare sub influenta stresului emotional si in lipsa miscarii.
Dezlipirea de retina se produce atunci cind se formeaza rupturi (ceea ce se intimpla mai des in cadranul exterior- superior, in stratul senzorial) si patrunderea consecutiva, prin bresa de sub retina, a fluidului din corpul vitros, exfoliind-o sub forma de baloane de diferite forme si dimensiuni.
google-analytics.com