Cautare

210 de rezultate pentru "salarizare" (4.95 secunde)
Potrivit aceleiasi surse, in urma discutiilor purtate intre sindicalisti si reprezentantii conducerii societatii, s-a stabilit ca valoarea primei de vacanta sa creasca de la 350 de lei la 500 de lei, in timp ce doleantele legate de salarizare vor fi repuse pe tapet in cadrul tratativelor pe marginea noului contract care vor incepe la sfarsitul acestui an.
El spune ca grilele de salarizare elaborate de patronat ar trebui sa fie obligatorii, dar sunt doar orientative. În plus, angajatii se plâng de orele suplimentare neplatite pe care trebuie sa le efectueze zilnic.
Numarul celor care apeleaza la aceasta modalitate de salarizare a scazut, insa, in ultimul timp, din cauza cresterii fiscalitatii si a faptului ca banii pot fi recuperati doar o singura data de an, sub forma de dividente.
Potrivit Politiei Capitalei, capul acestei grupari ar fi un bucurestean de 27de ani, in prezent retinut, care falsifica atat carti de munca, cat si adeverinte de salarizare si alte acte necesare obtinerii cardurilor bancare.
Cei care se incadreaza in cei 615 lei pe membru de familie vor trebui sa prezinte o serie de documente doveditoare, o cerere-tip si declaratie pe propria raspundere in original, o copie a actului de identitate a titularului de cerere si al fiecarei persoane incluse in cerere, cópii dupa documentele care atesta venitul realizat in luna precedenta (adeverinta de salarizare, cupon de pensii, indemnizatii, alocatii, rente viagere, burse, ajutoare banesti lunare, venituri din chirii, din dobanzi, dividende, parti sociale sau orice alt tip de venit), copie dupa actul de proprietate asupra imobilului, sau dupa caz contract de inchiriere, subinchiriere sau contract de comodat si o declaratie pe propria raspundere scrisa de mana care precizeaza ca titularul cererii sau persoane incluse in cerere nu beneficiaza de ajutor de incalzire a locuintei in sistem centralizat, conform prevederilor OUG 57/2006.
Verificarile efectuate de reprezentantii ITM Bihor si ai GF Bihor au avut in vedere, in special, trei grile de salarizare pentru veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2007:
Vom da mai jos numai cateva exemple de salarii pe care reprezentantii tuturor claselor de salarizare le-au incasat anul trecut.
Nici acest termen nu este însa cert, fiind conditionat de aprobarea pâna atunci a unei legi de salarizare a tuturor bugetarilor.
Practic, vrem sa negociem partea de salarizare, inclusiv indicii de ierarhizare corespunzatori fiecarui post si conditiile de munca, in rest celelalte clauze din actualul Contract Colectiv de Munca vor ramane neschimbate", a declarat Iulian Necula, liderul Sindicatului Liber si Independent.
In ceea ce priveste posibilitatea ca anul viitor sa se negocieze capitolul salarizare, acest lucru este conditionat de imbunatatirea activitatii combinatului galatean.
Pe de alta parte insa, reprezentantii patronatelor vor sa scoata din CCM actual coeficientii de ierarhizare din sistemul de salarizare.
Nicolescu a mai subliniat ca acordarea de tichete de vacanta va accentua discrepantele de salarizare intre domeniul bugetar si cel privat.
Expertii Bancii Mondiale s-au intalnit vineri cu reprezentantii Ministerului Finantelor pentru a discuta despre nivelul de salarizare din Romania si despre principiile care vor sta la baza noii legi a salarizarii angajatilor din sectorul bugetar.
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a spus ca si-ar dori un sistem bancar care sa sprijine real mediul economic, sa fie disciplina bancara si nu o discrepanta asa de mare la nivel de salarizare intre banci si agentii economici.
"Nivelul de salarizare este urmat de o a doua categorie de probleme: lipsa unor bugete corespunzatoare, care sa permita o capacitate mai mare de absorbtie.
"Finantele sunt pe penultimul loc ca si salarizare a bugetarilor. Dupa noi mai sunt doar statisticienii. Pe de alta parte, tinerii de astazi nu mai sunt stimulati ca vor avansa in functii cand vad ca se politizeaza absolut totul", a tinut sa precizeze Tudor.
In felul acesta putem sa reducem fondul de salarizare corespunzator salariilor a aproximativ 8.000 de persoane, reducand numai 3.700", a declarat Radu Berceanu.
Ei bine, intre timp valorile coeficientilor de salarizare au scazut initial cu 40% si acum cu inca 20%-25%. Astfel ca se ajunge la situatii absurde cum ar fi ca unii salariati ar urma sa primeasca mai putini bani decat salariul minim pe economie.
El a amintit ca autoritatile romane au in vedere o serie de planuri pentru a schimba sistemul de salarizare din sectorul public, dar si pentru reducerea numarului functionarilor publici, astfel incat cheltuielile salariale sa se reduca gradul catre 7% din PIB.
Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, declara la finele lunii august ca numarul de angajati din sectorul public va fi redus cu 326.000 posturi, de la 1,394 milioane in prezent la 1,068 milioane, pana in 2015, termenul pana la care trebuie aplicata legea de salarizare unitara.
google-analytics.com