Cautare

210 de rezultate pentru "salarizare" (3.35 secunde)
Incepand cu 1 ianuarie 2011 si pana la 31 decembrie 2012, sistemul public de salarizare si ierarhizare va fi reformat si simplificat prin reducerea numarului de functii din sectorul bugetar, trecerea treptata la salarii nominale si eliminarea cumulului de functii, iar codul muncii si legea contractelor colective de munca vor fi revizuite pentru o "flexibilitate mai mare" in ceea ce priveste salariile.
Initiatorii motiunii, 40 de senatori PSD, solicitau reconsiderarea finantarii sistemului sanitar si alocarea a cel putin 6% din PIB pentru sanatate in anul 2011 si urmatorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetara pentru sustinerea programelor nationale de sanatate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical si gasirea de solutii stimulative care sa stopeze migratia medicilor si a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar romanesc.
Initiatorii motiunii, 40 de senatori PSD, solicitau reconsiderarea finantarii sistemului sanitar si alocarea a cel putin 6% din PIB pentru sanatate in anul 2011 si urmatorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetara pentru sustinerea programelor nationale de sanatate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical si gasirea de solutii stimulative care sa stopeze migratia medicilor si a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar romanesc.
• Reformele se refera la sisteme relativ unitare de pensii, salarizare, educatie si justitie. Ca raspuns, sindicatele si reprezentantii grupurilor sociale vizate au iesit deja in strada in protest, iar opozitia a amenintat cu motiuni de cenzura si suspendarea Presedintelui.
Acest amendament ar urma sa schimbe semnificativ modul de salarizare a angajatilor MFP, precum si a altor categorii de bugetari ale caror venituri erau compuse pana in prezent din salariul de baza plus stimulente.
Ordonanta de Urgenta privind acordarea stimulentelor a fost adoptata de Camera Deputatilor, cu 209 voturi pentru, 12 impotriva si 66 de abtineri. Ministrul Finantelor Gheorghe Ialomiteanu a declarat, dupa vot, ca a fost corectat un sistem de salarizare nedrept.
Senatorii precizeaza ca in alcatuirea actualului buget s-a luat in considerare nivelul indemnizatiilor si al salariilor de baza de la momentul actual, la care s-a aplicat o crestere in medie de 14% "in conditiile in care nu exista o lege de salarizare a personalului bugetar aprobata".
Potrivit liderului deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian "aplicarea grilei de salarizare va mai dura, vor fi date anual legi de aplicare".
In aceste conditii, cand ai redus nivelul salarizarii, ca o masura inevitabila in refacerea echilibrelor, este total anormal sa vii acum sa plusezi o crestere atat de mare a salariului minim, care sta la baza intregii scari de salarizare din Romania", a explicat liderul PDL de ce nu este posibila o crestere a salariului minim la 750 de lei.
Din totalul celor 6 amendamente aprobate, 5 se refera la Legea cadru de salarizare, iar un amendament la legea de aplicare, informeaza Guvernul.
Din totalul celor sase amendamente aprobate, cinci se refera la Legea cadru de salarizare, iar un amendament la legea de aplicare.
Pentru lunile noiembrie si decembrie 2009, controlorii financiari au constatat acordarea ilegala pentru functionarii Primariei Breasta "a unor sporuri lunare reprezentand suplimentul postului de 25% si suplimentul corespunzator treptei de salarizare de 25%", ce totalizeaza 16.156 de lei.
Sistemul de salarizare s-a modernizat. Educatia se reformeaza. Sistemul de pensii s-a asezat pe criterii corecte. Ati introdus noua legislatie a muncii care da sanse unei mobilitati pe piata fortei de munca.
Aceasta tara are nevoie de confruntari politice profunde si serioase care sa vindece bubele din economie, din educatie si din sanatate, din agricultura, din sistemul de salarizare si de pensii, din Politie si Armata.
"Toate aceste politici vor fi agregate, lucram la mai multe scenarii si la inceputul lunii septembrie vom avea o proiectie foarte clara cu privire la modul in care va arata proiectul de buget si de salarizare pentru 2012", a conchis el.
"Pai bine, coane, tu unde erai cand eminentii din guvernul din care faci parte au facut grilele de salarizare? De ce nu te-ai batut pentru oamenii tai?" Chiar asa, unde era?
Raportul prezinta la inceput problemele cotidiene ale primariilor din judet, cum ar fi lipsa indicatorilor de performanta pentru activitatile desfasurate, a monitorizarii riscurilor, a programelor de dezvoltare a sistemelor de control managerial sau a reglementarilor interne cu privire la angajare, salarizare si promovare.
De asemenea, Iancu a punctat ca exista prevederi care ii protejeaza pe consumatorii vulnerabili. "Sunt prevederi care se adreseaza consumatorilor vulnerabili protejandu-i, tinand cont de nivelul de salarizare, de varsta, de sanatate.
Propunerea de acordare a doua salarii brute pe timpul unui an ca un premiu de excelenta, pentru a cointeresa salariatii de la stat este binevenita, insa nu va avea efectul scontat daca nu va fi dublata si de eliminarea discrepantelor majore care se intalnesc inca, din pacate, in sistem, iar pentru asta e nevoie de modificari aduse Legii privind sistemul unitar de salarizare in sistemul public.
concomitent ca taierile a fost aplicata si o noua grila de salarizare in sistemul bugetar, care a redus si ea, prin aplicare, veniturile celor din sectorul public.
google-analytics.com