Cautare

210 de rezultate pentru "salarizare" (2.93 secunde)
Eu cred ca este necesara o schimbare a grilei de salarizare in invatamant. Una peste alta, sunt de parere ca nu ar mai trebui sa votam nicio lege in Parlament, pana dupa alegeri".
“Bugetul primit in aceasta faza nu permite satisfacerea nici a drepturilor salariale recunoscute prin hotarari judecatoresti, nici a nevoilor de investitii”, a declarat Predoiu, precizand, din nou, ca bugetul va permite, insa, “eliminarea unor diferente conjuncturale de salarizare in cadrul sistemului judiciar”.
"La stabilirea punctajului aferent criteriilor de salarizare, in cazul celor care sustin ca nu au nici un fel de venituri se tine cont de declaratia pe propria raspundere.
De asemenea, s-a avut in vedere introducerea unui sistem similar de salarizare cu cel din alte tari din Uniunea Europeana, unde salariul de baza reprezinta minimum 80% din veniturile angajatilor, au mai spus sursele mentionate.Alta problema avuta in vedere au constituit-o sistemul de pensii din Romania si pensiile speciale acordate angajatilor din anumite ministere (justitie, interne, aparare).
Printre altele, modernizarea statului, modernizarea sistemelor de salarizare, de pensii, modernizarea sistemului fiscal si, foarte important, programul de convergenta, in asa fel incat in 2014 Romania sa adere la euro", a declarat Basescu.
"Solicitam acordarea sumelor necesare elaborarii legii unice de salarizare in cuantum de minimum 30% (...)", se arata intr-un comunicat transmis redactiei de sindicalistii bugetari.
"Am informat membrii Cabinetului cu privire la decizia mea de a promova aceste legi -salarizare unica, reforma sistemului de pensii, educatia - prin angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului.
Potrivit variantei Legii unitare de salarizare prezentate ieri de guvern sindicatelor si patronatelor, raportul dintre salariul minim si cel mediu in sistemul bugetar va fi de 37%, in timp ce raportul dintre salariul minim pe economie si cel mediu va ajunge la 50% pana in 2015.
Pe site-ul DMPS mai puteti gasi informatii despre asociatiile si fundatiile din judet, furnizori de servicii sociale acreditati, informatii din legislatia muncii, salarizare, dar si consiliere juridica.
Ministrul de Interne, viceprim-ministrul Dan Nica, a declarat, luni, dupa BPCC, ca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament in trei etape, pe trei pachete de legi:
Ministrii Muncii, Educatiei si Justitiei au discutat, sambata, la Guvern, cu premierul Emil Boc despre cele trei proiecte de legi, precum si despre ultimele modificari operate la proiectul legii de salarizare unitara, convenite, joi si vineri, cu sindicatele.
Daca pana ieri, in urma negocierilor cu Guvernul pe marginea Legii salarizarii unitare era stabilita o valoare a coeficientului 1 din grila de salarizare egala cu salariul minim pe economie (acesta urmand sa creasca dupa calendarul:
Premierul Emil Boc s-a intalnit, sambata, cu liderii sindicali, pentru a discuta despre proiectul legii de salarizare unitara, reuniune in care s-a convenit pentru constituirea unei comisii interministeriale, din care sa faca parte si sindicalistii, care sa lucreze pana la 30 iunie 2010 la modificarea legii.
Premierul a convocat, sambata, la Palatul Victoria, liderii principalelor confederatii sindicale, pentru a discuta despre amendamentele depuse la Legea unica de salarizare in sistemul bugetar.
Si aici coeficientii de salarizare variaza intre 5,25 si 1,2. Acelasi proiect de lege contine si articolul care stabileste infiintarea comisiei interministeriale, din care vor face parte si sindicalisti.
Putem constata interesele pe care le aveau in mod major PSD, PNL si UDMR pentru neintroducerea unui sistem in care sa dispara agentiile, a unui sistem de salarizare prin care sa dispara cei cu salarii exagerate sau a unui sistem de pensii echitabil.
Trebuie sa rediscutam modul de salarizare, nu mai trebuie sa fie platiti la plata cu ora.Respectul fata de educatie este esential, dar nu trebuie sa reducem educatia la scoala.
Proiectul de ordonanta de urgenta privind aplicarea Legii de salarizare unitara stabilea ca ocuparea posturilor vacante din institutiile publice va fi blocata atat pentru 2010, dar si pentru 2001, pana la finele anului viitor urmand sa fie interzise si achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de autoturisme, mobilier si aparatura birotica in administratie.
Mircea Geoana a declarat, duminica ca trecerea masurilor Guvernului prin Parlament este obligatorie, avand in vedere ca acestea sunt o schimbare a bugetului de stat in sensul "alterarii" sistemului de salarizare.
Petcu a mai spus ca in cadrul discutiilor s-au luat in calcul doua variante de majorare a salariilor, una care vizeaza cresteri mai mari pentru salariile mai mici si o comprimare a grilei de salarizare, iar cea de a doua care prevede majorari mai importante pentru toti bugetarii.
google-analytics.com