Cautare

210 de rezultate pentru "salarizare" (2.66 secunde)
Statele membre UE folosesc insa sistemele de salarizare bazate pe performanta. ... Vicepremierul Dan Nica a afirmat ca setul de principii convenit va fi in functie de sistemul european de salarizare, precum si de cel de echivalare a functiilor in grilele de salarizare, ca in statele Uniunii Europene.
Salarizare in functie de performantele profesionale individuale Salariile bugetarilor ar urma sa includa atat o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale individuale ale angajatilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizarii din sectorul public pregatita pentru anul viitor, releva documentul Executivului.
Peste 20 de clase de salarizare se afla in preajma pragului salariului minim pe economie si un sfert din personalul cuprins in administratia publica castiga un salariu sub 1.000 de lei.
Aceste eforturi, materializate in majorarea veniturilor a peste 40 000 de salariati, par acum facute absolut in zadar, in conditiile in care guvernarea tehnocrata, mentorata indeaproape de artizanii taierilor de salarii din regimul Basescu-Boc, dar vopsiti acum in galben, propun o grila de salarizare care de fapt duce la scaderea veniturilor majorate, pare-se, doar pentru cateva luni!
"Este vorba de ierarhizarea in functie de sistemul european de salarizare, precum si de sistemul de echivalare a functiilor in grilele de salarizare, ca in statele Uniunii Europene.
Stimati colegi, va reamintesc faptul ca in ultimii ani au fost adoptate doua legi-cadru de salarizare unitara a personalului platit din fonduri publice:
Trebuie raspuns constrangerilor acestei legi, pentru ca in acest moment avem 110 clase de salarizare si dintre acestea 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorarilor salariului minim, din 2010 pana acum, intr-un ritm accelerat.
El a precizat ca sistemul va fi reglementat prin Legea de salarizare unica in sectorul bugetar, in consultare cu sindicatele.
Proiectul Legii de salarizare unica se aproprie de finalizare. ... Potrivit noilor grile de salarizare, cadrele didactice vor avea salarii din ce in ce mai mari, in urmatorii trei ani.
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, a anuntat ca legea de salarizare unitara din sistemul bugetar, ce ar trebui adoptata pana la 30 octombrie, va fi aplicata pe durata mai multor ani, in functie de resursele financiare ale statului.
Marian Sarbu a declarat ca prin legea unica de salarizare se va incerca o crestere a nivelului de salarizare prin scaderea salariilor unor categorii de bugetari care au salarii foarte mari si ridicarea nivelului de salarizare pentru cei cu salarii mici, planul fiind ca in patru, cinci ani salariul minim sa fie de 50% din salariul mediu.
O noua intalnire pe tema Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar va avea loc joi, de la ora 10:00, la Ministerul Finantelor, pentru a elimina anumite deficiente semnalate de partenerii sociali si de CSM, a declarat astazi presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
In privinta proiectului Legii unitare de salarizare pentru anul 2011, premierul a dispus Ministerului Muncii si Ministerului Finantelor sa reanalizeze coeficientii de salarizare prioritar pentru sectoarele de Sanatate si Educatie, a sustinut Baciu.
Parlamentarii, angajatii institutiilor publice finantate integral din venituri proprii si ai institutiilor publice autonome vor fi inclusi in Legea unitara de salarizare a personalului bugetar, potrivit proiectului de lege elaborat de Ministerul Muncii.
Legea unitara de salarizare va avea o perioada de tranzitie de patru-cinci ani, iar cei care vor avea salarii peste nivelurile trecute in grila vor astepta cativa ani pana vor fi ajunsi din urma de cei cu salarii mici, a declarat miercuri ministrul Muncii, Marian Sarbu.
Hossu a mai precizat ca sindicatele au respins propunerea Executivului cu privire la legea unica de salarizare, care propune o variatie a nivelului de salarizare in functie de nivelul procentului din PIB alocat fondului de salarii.
Oferta lansata de administratie in timpul negocierilor si a concilierii oraganizate la Directia de Munca Galati, care de altfel nu a fost agreata de sindicalisti, prevede o noua grila de salarizare, in care venitul minim pe care ar urma sa-l incaseze un muncitor necalificat este curpins intre 540-1.000 de lei.
Aceasta este data pana la care reprezentantii celor 11 sindicate reprezentative care participa la negocierea noului Contract Colectiv de Munca (CCM) de la Combinat trebuie sa prezinte administratiei propunerile privitoare la capitolul salarizare, inclusiv majorarea salariala pe care o vor solicita.
Elaborarea de catre sindicalisti a propunerilor privitoare la capitolul salarizare, cel mai important punct al negocierii noului Contract de Munca (CCM) de la Combinat, va intra azi pe ultima suta de metri. ... Aceste date ne sunt necesare pentru a ne putea formula cererile legate de salarizare in mod obiectiv.
Legea unitara a salarizarii bugetarilor are nevoie de o dezbatere serioasa la toate nivelurile in societate, deoarece impactul ei este pe termen lung si trebuie sa aduca o anumita ordine in sistemul de salarizare, sa reaseze ierarhia valorilor in functie de competente, atributii, responsabilitati si sa se respecte principii de echitate, competenta si stimulare a performantei.
google-analytics.com