Cautare

1300 de rezultate pentru "salarizare unica" (3.47 secunde)
Vicepremierul Dan Nica a declarat ieri, dupa ce a participat la intalnirea cu sindicatele din invatamant, ca executivul intentioneaza sa preia grila de salarizare a bugetarilor din Germania, deoarece aceasta este "eficienta si reprezinta un model functional".Potrivit lui Nica, salarizarea bugetarilor se va face, conform unor grile intre salariul minim si cel maxim, cu pastrarea raportului intre acestea existent in Germania.
Guvernul ar putea cere ministerelor sa reduca din nou coeficientii din grila de salarizare a Legii unice, in conditiile in care majorarea salariilor nu este sustenabia daca depaseste 20-30% pana in 2014-2015.
"Paradoxul Legii unice de salarizare poate consta tocmai in aceea ca nemultumirea tuturor poate arata ca poate fi o lege buna. ... Potrivit primului ministru, Legea salarizarii unitare incearca, in primul rand, "sa fie corecta" si, in acelasi timp, "sa simplifice sistemul de salarizare".
In acest context, Nicolaescu s-a referit la faptul ca adoptarea unei legi de salarizare unitara nu se poate face intr-o perioada de recesiune economica, ci intr-una de crestere economica sustinuta, cand mediul privat poate sa absoarba potentialul personal disponibilizat din sectorul public.
'Nu vreti sa trecem pe o grila de salarizare corecta si sa renuntam la sistemul de stimulente care nu se stie cat va mai merge?' Iar raspunsul sindicatelor, raspunsul capilor Finantelor din teritoriu si de la minister a fost:
De asemenea, se stipuleaza ca "in anul 2012, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara/salariul brut lunar, indemnizația bruta de incadrare se menține la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi condiții".
De asemenea, se stipuleaza ca "in anul 2012, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara/salariul brut lunar, indemnizatia bruta de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii".
o lege specifica de salarizare si o lege specifica de pensionare.
In aceste conditii, comparand responsabilitatea extinsa a activitatii lor cu nivelul precar de salarizare, orice lucrator in administratia publica era indreptatit sa se simta frustrat.
Ma intreb si eu, asa cum sunt convins ca se intreaba si miile de bugetari care asteapta aceasta lege pentru a pune o ordine in sistemul de salarizare din sectorul public.
“In principiu, nu exista diferente de salarizare intre managerii straini si romani, pentru ca firmele care cauta executivi aloca in prealabil un buget in acest scop.
Constituirea de catre autoritatile publice locale, din venituri proprii, a unui fond de 5% destinat acoperirii diferentelor de salarizare intre functionarii publici din administratia publica locala si, respectiv, cea centrala. ... finalizarea sistemului unitar de salarizare a functionarilor publici pana la finele lunii iunie 2006.
Astfel, la tratative cele doua parti trebuie sa tina cont de prevederile unei ordonante de guvern ce face referire la conditiile de salarizare a bugetarilor, chiar daca salariatii de la societatea Apa Canal nu sint bugetari.
Reprezentantii CEZ Romania, actionarul majoritar de la Electrica Oltenia, au anuntat ieri, în cadrul unei conferinte de presa, ca au ajuns la un acord cu sindicatele privind sistemul de salarizare.În ultima vreme, negocierile pe tema salarizarii au dus la procese în instanta si marsuri de protest.
Reprezentantii CEZ Romania, actionarul majoritar de la Electrica Oltenia, au anuntat ieri, în cadrul unei conferinte de presa, ca au ajuns la un acord cu sindicatele privind sistemul de salarizare.În ultima vreme, negocierile pe tema salarizarii au dus la procese în instanta si marsuri de protest.
Presedintele FSS Metarom, Mircea Scintei, sustine ca Sindicatul Liber de la COS Tirgoviste a obtinut la inceputul anului o hotarire judecatoreasca definitiva in baza careia a solicitat recalcularea tuturor salariilor conform grilei de salarizare, luindu-se in calcul salariul minim de baza in suma de 528 de lei.
In cadrul sedintei de negociere desfasurate marti dupa-amiaza, liderii FSS Metarom Galati, UTSL si Forum au solicitat o majorare in suma fixa de 150 de lei, de care sa beneficieze fiecare dintre siderurgistii incadrati in baza grilelor de salarizare, in timp ce sindicalistii de la Sindicatul Solidaritatea al Siderurgistilor (SSS) nu au fost de acord cu aceasta propunere, solicitand cresterea cu 25% a fondului de salarii si acordarea unei majorari fixe de 275 de lei tuturor salariatilor.
De asemenea, reprezentantii conducerii s-au angajat sa promoveze un alt sistem de salarizare al angajatilor, decat cel actual, care se baza pe clase de salarizare, pe care sa-l discutam in urmatoarea perioada", ne-a declarat liderul Forum, Costica Harnagea.
Ionescu a adaugat ca grilele de salarizare elaborate de patronat ar trebui sa fie obligatorii, dar sunt doar orientative.
La fel s-a intamplat si in ceea ce priveste discutiile care ar fi trebuit purtate pana la 1 octombrie pe tema introducerii unui nou sistem de salarizare pe platforma siderurgica.
google-analytics.com