Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (3.47 secunde)
Social-democratii aduc in discutie si erorile practicate in politica externa a Romaniei, amintind lipsa unei strategii post-aderare, diferendele cu Bulgaria in urma scandalurilor cu taxa de la Giurgiu si poluarea Dunarii bulgaresti cu petrol, mentinerea taxei de prima inmatriculare auto, refuzul semnarii conventiei privind interzicerea bombelor cu fragmentatie si faptul ca majoritatea statelor UE "ne-au inchis usa in nas pe pietele muncii".
De asemenea, actele puse la dispozitia comisiei au relevat ca firma consulatanta a subevaluat atat valoarea terenurilor detinute de Petrom, cat si a barilului de petrol, cotat de firma respectiva in 2004, la 22$/baril, in timp ce Institutul de prognoza estima un cost de 38$/baril, subevaluarea aducand statului un prejudiciu de cel putin 600 de mil $.
Pe de alta parte, Azerbaidjanul si-a suspendat sambata exporturile de petrol prin Georgia, dupa ce o explozie a avariat un pod de cale ferata, care asigura legatura feroviara dintre estul si vestul tarii.
Conductele care traverseaza Georgia transporta petrol si gaz dinspre Marea Caspica spre Occident si sunt importante din punct de vedere strategic pentru ca ocolesc Rusia si contribuie la reducerea dependentei Europei de hidrocarburile ruse.
De la punctul 4, linia trece catre punctul 5, cu coordonatele 44 de grade, 2 minute si 53 de secunde nord, si 31 de grade, 24 de minute si 35 de secunde est, care este controlat de punctele de baza situate pe Peninsula Sahalin, pe coasta Romaniei si pe Capul ucrainean Tarkankut si Kerosenes, de unde continua catre linia descrisa de azimutul de 185 de grade 23 de minute si 54,5 secunde. Romania a castigat 80% din ce dorea Agentul Romaniei la CIJ, Bogdan Aurescu, a declarat ieri, dupa anuntarea verdictului Curtii de la Haga in procesul pe care Romania l-a intentat Ucrainei pentru delimitarea platoului din Marea Neagra, ca obiectivul echipei romane a fost atins, iar tara noastra a castigat aproape 80% din suprafata dorita.Romania a obtinut ieri la Haga o suprafata de 9.700 de kilometri patrati, ceea ce reprezinta 79,34% din aria de 12.000 de kilometri patrati asupra careia avea pretentii.Decizia CIJ ii confera Romaniei acces la o cantitate estimata de 70 de miliarde de metri cubi de gaz si 12 milioane de tone de petrol.Aurescu a subliniat ca solutia data ieri de Curte este mai avantajoasa decat cea care ar fi fost obtinuta prin negociere si considera ca este un succes diplomatic important pentru Romania. Decizia de la Haga, un mare succes al MAE  Presedintele Traian Basescu a spus ca prin decizia de ieri Curtea de la Haga a dat dreptate Romaniei si ca acesta este un succes al diplomatiei romanesti."Iata o bucurie pe care o spun prima data dumneavoastra, romani de dincolo de frontiere.
Adjunctul ministrului de externe azer Araz Azimov (foto) a negat ca modernizarea militara a tarii sale, finantata cu bani din petrol ceea ce inseamna ca Azerbaidjanul intentioneaza sa recupereze Nagorno-Karabah de la armeni si a adaugat ca nu exista nici o perspectiva "miraculoasa" pentru rezolvarea conflictului.
"Basescu s-a aratat dezamagit de interesul redus al Europei pentru transportul de petrol din zona caspica pe ruta maritima Supsa (Georgia)-Constanta si apoi prin conducta PEOP (Constanta-Trieste) catre Europa Centrala", noteaza documentul austriac.
Gurzau a sustinut ca pretul benzinei si motorinei din Romania nu tine cont de fluctuatiile pretului barilului de petrol pe piata internationala, astfel incat costurile suportate de populatie sunt prea mari.
Insa Curtea Internationalã de la Haga a sustinut Romania, care considera aceasta insulã doar o stanca, iar acum dreptul de exploatare a platoului bogat in resurse de petrol si gaz le va apartine romanilor", scrie publicatia rusa.
"Republica Moldova este dependenta de Rusia pentru importurile de gaze, petrol si electricitate. Viitorul guvern spune ca va avea relatii mai solide cu Europa si Romania, cu care impartaseste multe asemanari culturale", afirma presa americana.
Hotararea respectiva este de fapt un act aditional la un contract anterior cu Sterling care oferea companiei doar dreptul de a explora resursele de gaze si petrol din cele doua perimetre.
El vrea 100.000 de euro pentru ca a fost exmatriculat din facultate, in 1959, de la Institutul de Petrol si Gaze - Facultatea de Geologie Bucuresti, 408.000 de euro pentru cele 408 zile petrecute in inchisoare si 240.000 de euro pentru ca a fost urmarit de Securitate, intre 1959 si 1989.
Si ca la contrabanda cu petrol de la Ploiesti. Apropo, nimic despre marea operatiune vama cu care s-au laudat cand s-a lansat, pana s-au prins ca-i prinde din urma.
Organizatia care avea sa creasca exorbitant, in beneficiul statelor producatoare, costul barilului de petrol, prin limitarea extractiilor. In urma cu circa patruzeci de ani, o lume intreaga a fost data peste cap.
Washing tonul are tot interesul sa ramana aproape de tarile care vor alimenta conductele de petrol si gaz, a caror constructie vizeaza diminuarea influentei energetice a Rusiei asupra Uniunii Europene.
Deputatul Iulian Iancu a obtinut doctoratul in stiinte economice, dar si pe cel in petrol si gaze. Pe pozitia secunda in top se afla PDL, cu 26 de parlamentari doctori si 13 doctoranzi.
Petrol, gaze de sist, aur, energie, autostrazi, exploatari miniere, concesiuni, privatizari - toate ar fi putut fi date, cu egala vigoare, de USL.
• Vreau o Directie Antifrauda care sa nu mai aiba o competenta general, un fel de DNA al Fiscului, care sa mearga tintit la petrol, la fructe si legume, la tigari.
7 Crearea unor alternative de aprovizionare cu resurse fosile, tinand cont de declinul rezervelor nationale de petrol si de gaze naturale.
Se pare ca acest incident, la care se adauga si posibilitatea ca atacatorii sa fi realizat ca pe conducta circula titei (petrol brut care nu poate fi folosit drept combustibil) si nu benzina sau motorina, a fost de natura sa-i faca pe infractori sa renunte la orice tentativa de a sustrage produsul petrolier ce se revarsa in mod necontrolat pe terenul agricol din vecinatate.
google-analytics.com