Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (2.61 secunde)
Primul miting din Constanta care a reunit toate sindicatele constantene, printre care Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare Constanta, CNSLR Fratia, Sindicatul Petrochimist Midia, Sindicatul Liber "Petrol” Oil Terminal, Sindicatul Liber din Invatamant , Blocul National Sindical si Cartel ALFA, a avut o tenta evidenta de manifestatie contra actualului Guvern al Romaniei si in special impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu.
Aceasta forta navala - care va reprezenta revenirea militara a Occidentului in Marea Neagra dupa mai mult de sase decenii de absenta - nu poate avea alt scop decat acela de a contrabalansa dominatia strategica a flotei militare rusesti si chiar intentiile hegemonice mai recente ale Ucrainei in apele acestei mari, in contextul in care bazinul pontic a devenit o zona extrem de importanta nu numai la nivel regional, odata cu lupta acerba aflata in plina desfasurare pentru controlul extractiei si mai ales al exportului uriaselor rezerve de petrol caspic.
Pretul petrolului ar putea atinge, temporar, chiar un nivel de 80 de dolari pentru un baril, in urmatorii doi ani, in cazul in care exista probleme grave de aprovizionare a pietei, a declarat secretarul general al OPEC, citat de Reuters.
Pretul petrolului s-a apropiat ieri de pragul de 60 de dolari pe baril, influentand si bursele de valori mobiliare si stimuland initial cererea de obligatiuni, transmite Reuters.
„Nu poate fi neglijat faptul ca fisiunea unui gram de uraniu 235 produce tot atata energie cat combustia a doua tone de petrol“, se mai arata in comunicatul Nuclearelectrica.
Cererea mondiala de petrol va continua sa creasca si anul viitor, iar preturile vor atinge noi niveluri-record, dupa scaderea din acest an determinata de uraganele care au deteriorat grav capacitatile de productie si rafinare din SUA, a anuntat ieri Agentia Internationala pentru Energie, transmite Reuters.
Barilul de petrol a depasit luni valoarea de 85 de dolari, atingand astfel un nou maxim istoric.
Analistii nu exclud posibilitatea atingerii unor preturi ale barilului de petrol de peste 100 de dolari, având în vedere situatia actuala.
Presedintele-director general al Gaz de France sustine ca pana in anul 2030, 80% din consumul energetic se va produce prin petrol, gaze si carbune.
Cunoscutul grupul austriac de petrol si gaze OMV a vandut participatia de 21,2% detinuta de compania rivala ungara Mol catre Surgutneftegas, a patra companie petroliera din Rusia.
Alt element demn de luat in calcul este pretul petrolului pe pietele externe. Anii anteriori, furnizorii de gaze cereau cresteri de tarife ori de cate ori se scumpea barilul de petrol.
Cei trei semnatari - Cosmin Gusa, Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu - cer Guvernului sa faca publica „strategia politica interna privind exploatarea rezervei nationale de petrol si gaze naturale“, in contextul exploziei preturilor acestora, si revizuirea legislatiei in domeniu.
Cele mai mari reduceri de salarii au avut loc in luna octombrie, iar domeniile cele mai afectate au fost extractia de petrol si industria farmaceutica.
Conservatorii au precizat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca sunt pentru "recuperarea integrala a sumelor fabuloase "pierdute" in anumite buzunare din sistemul bancar (vezi devalizarea Bancorex), din domeniul petrolier (contrabanda cu petrol - vezi cazurile Solventul si Jimbolia, privatizarea RAFO Onesti) sau alte tunuri precum Tutunul romanesc si nu doar pentru taxarea partiala a jafului".
"Nu stiu si daca afirm va trebui sa probez si nu pot proba, dar stiu ca sunt bani cu miros de petrol".
Parker s-a casatorit la sfarsitul anului 1973 si, pentru a scapa de atentia curiosilor, s-a angajat, in alte state, in industria de petrol ori in constructii.
Isi amintea acum ca nu a simtit niciodata un gust mai rau, ca de petrol, ca de mercur sau de sulf, iar dintii i s-au strepezit.
o tara mare, cu resurse naturale din belsug, care a fost cel mai mare beneficiar al Tratatului post-1919 si unul dintre cei mai mari producatori de petrol din lume, dupa SUA.
La Moscova, cu prilejul intalnirii la nivel inalt a conducatorilor statelor membre ale Tratatului de la Varsovia, intre Nicolae Ceausescu si Mihail Gorbaciov are loc un schimb dur de replici, presedintele roman insistand pentru organizarea unei intalniri a reprezentantilor partidelor comuniste, cu participare sovietica, si pentru sporirea de catre Uniunea Sovietica a livrarilor de materii prime, in special petrol si gaz metan.
una de subventionare a sursei pentru centrale (carbune, petrol, pacura) si cealalta este sa marim subventia celor care au venituri reduse pentru a preintampina acest soc al eliminarii subventiei", a precizat Videanu.
google-analytics.com