Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (3.37 secunde)
Veniturile din redevente aplicate in sectorul resurselor minerale anul trecut au totalizat aproximativ 775 de milioane de lei, dintre care 718 milioane de lei au reprezentat redevente petroliere. Rezervele de petrol si gaze detinute de Petrom sunt estimate la aproape un miliard de barili echivalent petrol.
comert, petrol si gaze, industrie, transporturi, turism, protectia mediului, agricultura, sectorul financiar-bancar. In domeniul infrastructurii energetice, partii kazahstaneze i s-a propus sa sustina si sa participe la realizarea proiectului conductei de petrol Constanta-Trieste.
Analistii economici sustin ca mentinerea ofensivei israeliene in Liban ar putea afecta inclusiv piata romaneasca, pentru ca tara noastra importa cantitati insemnate de petrol.
ßeful Executivului a atras atentia ca sunt anumite industrii energofage, care nu vor putea fi competitive, in conditiile cresterii preturilor la gaze si petrol.
Criza petrolului a izbucnit pe 8 ianuarie, cand Rusia a intrerupt furnizarea de petrol prin conducta Drujba, fapt ce a dus la sistarea exporturilor catre alte cinci state europene.
Evolutia descendenta a pretului barilului fost sustinuta ieri de reluare a exporturilor de petrol rusesc catre Europa, prin intermediul conductei "Drujba", care tranziteaza Belarusul, conform NewsIn.
Referindu-se la criticile aduse zilele trecute de presedintele interimar al ANAF, Daniel Chitoiu, la adresa Garzii Financiare, seful Garzii constantene crede ca este vorba despre o greseala si asta pentru ca atunci cand se referea la cele 70% din actiunile intreprinse de Garda centrala, fata de celelalte structuri judetene, Chitoiu vorbea doar despre cazurile cu petrol.
Dupa anunturile care aratau ca Ungaria ar putea merge pe mana Rusiei si Ucrainei pentru a se aproviziona cu gaze si dupa ce Bulgaria a semnat un acord cu Grecia si Rusia pentru construirea unei conducte de petrol de la Marea Neagra la Marea Egee, gazoductul Nabucco ar fi putut ramane doar un proiect pe hartie.
In opinia sa, constructia efectiva a conductei de transport petrol va incepe in doi - maximum trei ani, de la data semnarii declaratiei de sustinere a proiectului.
sovieticii ne-au lasat fara uraniu, Germania nazista, fara petrol Pe de alta parte, ultimele reglementari ale Uniunii Europene prevede obligativitatea ca alimentarea cu uraniu a centralelor nucleare sa se faca din mai multe surse si nu doar din una singura, cea interna, cum se procedeaza acum la Unitatea 1 a CNE Cernavoda.
Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, in perioada ianuarie-mai principalele resurse de energie primara au totalizat 16 mii 798 de tone echivalent petrol.
Directorul de cercetare al Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Hasan Qabazar, sustine insa ca un pret rezonabil al petrolului, atat pentru tarile producatoare, cat si pentru consumatori, trebuie sa se plaseze in intervalul 60-65 de dolari pe baril.
Agentii economici din domeniul energiei pot beneficia de cofinantari de maximum zece milioane de euro pentru proiecte privind modernizarea retelelor de transport si distributie de energie electrica, petrol si gaze naturale, a declarat Adrian Marin, consilier in cadrul Directiei Generale de Politica Energetica - Organismul Intermediar pentru Energie (OIE).
Cel putin trei marinari au murit, iar deversarea de petrol si alte substante chimice s-a soldat cu moartea a 30.000 de pasari si a unui numar semnificativ de pesti.
Pretul aurului a atins ieri un maximum al ultimelor trei saptamani, de peste 950 dolari/uncie, pe fondul pretului record la petrol si al deprecierii dolarului, insa piata metalelor pretioase are nevoie de sustinere suplimentara pentru a inregistra o urcare semnificativa.
Cu prilejul dezbaterilor din Parlamentul European privitoare la cresterea pretului la titei secretarul de stat pentru afaceri europene, Janez Lenareie a considerat ca preturile mari la petrol au o cauza structurala, fiind nevoie de solutii pe termen lung.
Dupa petrol, sistemul bancar, asigurari si turism, Romania va ceda Austriei si industria siderurgica, intr-unul din cele mai stranii proiecte cunoscute pe la noi.
Petrom va reduce, miercuri, cu patru bani pe litru pretul benzinei si al motorinei, potrivit companiei petroliere.Petrom a mai ieftinit, saptamA¢na trecuta, preturile benzinei si motorinei, cu opt bani, respectiv sapte bani pe litru.in urma modificarii preturilor de miercuri, benzina ECO Premium 95 va costa 3,93 lei pe litru, iar sortimentele Premium fara plumb si Top Premium fara plumb vor fi comercializate la preturi de 3,9 lei, respectiv 4,23 lei pe litru.Benzina OMV Carrera 95 va putea fi achizitionata pentru 4 lei pe litru si sortimentul cu cifra octanica 100 va costa 4,63 lei.Pretul motorinei Top Euro Diesel 4 va scadea la 4,31 lei pe litru, iar sortimentul OMV Sprint Diesel la 4,36 lei.Totodata, sortimentul Euro Diesel 4 va costa 4,23 lei pe litru, iar OMV Premium Diesel 4,64 lei pe litru.La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei a trecut de cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.Cotatiile internationale ale barilului de petrol, care influenteaza preturile combustibililor, au crescut cu circa 50% fata de inceputul acestui an si s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2007.
La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei a trecut de cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.
Compania petroliera Petrom va reduce, incepand de luni, ora 16:00, cu cinci bani pe litru pretul motorinei comercializate in statiile proprii si va mentine tariful la benzina.Astfel, un litru de Top Euro Diesel va costa 4,15 lei, iar sortimentul OMV Sprint Diesel 4,2 lei.Pretul la Euro Diesel 4 va fi redus de la 4,14 lei la 4,09 lei pe litru, iar la OMV Premium Diesel de la 4,53 lei la 4,48 lei/litru.Conform strategiei de preturi a Petrom, in statiile companiei tarifele pot diferentia cu pana la 5% in plus sau in minus, valorile prezentate fiind doar preturi de referinta.Ultima modificare de preturi la Petrom a fost realizata in urma cu o saptamana, atunci tarifele la motorina au fost micsorate cu patru bani pe litru.La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei a trecut de cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.Cotatiile internationale ale barilului de petrol, care influenteaza preturile combustibililor, au crescut cu circa 50% fata de inceputul acestui an si s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2007.
google-analytics.com