Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (8.86 secunde)
In timpul vizitarii obiectivelor portului petrolier maritim Kozmino, punctul final al conductei de petrol in curs de construire, primul ministru rus, Vladimir Putin, a cerut sa nu fie incetinita constructia conductei de petrol Siberia Rasariteana-Oceanul Pacific.
In ceea ce priveste petrolul, previziunile sunt negre, iar unii analisti cred ca este posibil ca barilul de petrol sa ajunga la 105 dolari. Potrivit unui studiu al Bancii de Investitii Goldmann Sachs, citat de Deutsche Welle, exista indicii clare referitoare la explodarea pretului la barilul de petrol.
Directorul general al firmei, Paul Ivascu, confirma faptul ca in instalatiile rafinariei a fost pompat, in cursul ultimelor 24 de ore "destul petrol pentru a reporni instalatiile ". ... Respectivul partener ar fi dat asigurari conducerii Rafo ca va continua sa livreze petrol rafinariei.
Influentat de clima, de decesul unor lideri ai tarilor producatoare, de atentate si riscuri geopolitice, de interesele economice ale unor state care concentreaza cea mai mare parte din productia mondiala de titei, pretul in continua crestere a barilului de petrol ne va influenta viata asa cum o fac costurile alimentelor sau medicamentelor.
Statul român nu va scadea accizele la carburanti pentru ca astfel nu ar face decât sa dea posibilitatea Petrom sa mai mareasca pretul acestora, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, adaugând ca statul a gresit când a dat rezervele de petrol unei singure companii.„În România, accizele sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, 33 de eurocenti.
Statul român nu va scadea accizele la carburanti pentru ca astfel nu ar face decât sa dea posibilitatea Petrom sa mai mareasca pretul acestora, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, adaugând ca statul a gresit când a dat rezervele de petrol unei singure companii.„În România, accizele sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, 33 de eurocenti.
Alt factor care alimenteaza cresterea cotatiei petrolului este posibilitatea ca Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol, inclusiv Arabia Saudita, principalul producator din cadrul OPEC, sa reduca livrarile pentru a preveni declinul preturilor.
Rezervele Romaniei insumeaza 74 de milioane de tone de petrol si 185 de miliarde de metri cubi de gaz, la o productie anuala in 2007 de 4,6 milioane de tone de petrol si 11,2 miliarde de metri cubi de gaz.
Recesiunea economiei Statelor Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, este considerata iminenta si una dintre consecintele ei va fi caderea cererii atat pentru carburanti, cat si pentru alte marfuri sau bunuri de consum.
Productia actuala atinge aproape 31.000 baril echivalent petrol/zi, ceea ce reprezinta aproximativ 16% din productia Petrom din Romania.
Miercuri, un raport al departamentului american pentru energie a aratat o crestere cu 5,6 milioane de barili a stocurilor de petrol, in saptamana anterioara.
Pe fondul acestor temeri, pretul barilului de petrol Brent din Marea Nordului pentru livrare in luna martie a urcat pana la 100,81 de dolari, un nivel care nu a mai fost atins de peste doi ani.
O particularitate a Norvegiei este faptul ca desi este unul dintre marii producatori de petrol, benzina ramane scumpa.
Tara ultrabogata in petrol. ... Dar de ce ajunge o tara cu atata petrol sa fie dependenta de imprumuturi guvernamentale? ... Nu te poti dezvolta numai cu dividendele din petrol. ... Maresti productia de petrol nationalizat.
De fapt este chiar mai putin dependenta de petrol ca sursa de energie.
imobiliare, presa, servicii financiare si, in cele din urma, petrol. ... Dinu Patriciu a intrat ulterior in afaceri cu petrol. ... El a declarat ca va utiliza banii incasati in principal pentru finantarea unor proiecte in petrol, imobiliar si mass-media.
Verificarile au fost solicitate de premierul Emil Boc, ca urmare a dezbaterii privind cel de-al 11-lea act aditional dintre Sterling Resources si ANRM la un contract incheiat in 1992, care permite companiei sa exploateze rezervele de petrol si gaze aflate in doua perimetre din Marea Neagra.
Obama i-a asigurat pe americani ca va cere conducerii companiei britanice vinovate de dezastrul ecologic din sudul Statelor Unite sa infiinteze un fond pentru compensarea financiara a celor afectati de petele de petrol. ... "Vom lupta cu pata de petrol cu tot ceea ce avem, oricat va fi nevoie.
petrol, gaz, minereuri de toate tipurile - feroase si neferoase. ... Pe de o parte, producatorii de petrol si gaze au tot interesul sa plateasca redevente cat mai mici, argumentul lor principal fiind nevoia de investitii.
Dupa ce pretul titeiului a tot crescut in ultimele luni, atingand chiar cote istorice, ministrii OPEC (organizatia tarilor producatoare de petrol) prognozeaza scaderea pretului.
google-analytics.com