Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (2.70 secunde)
Conducta de petrol in Emiratele Arabe Unite - 3,29 miliarde de dolari China National Petroleum Corporation (CNPC) si International Petroleum Investment au semnat, in decembrie 2008, un contract pentru o conducta de petrol de la Abu Dhabi.
Livrarile de petrol rus catre Ungaria prin intermediul conductei Drujba (Prietenia) au fost sistate, luni seara, dupa ora 19:00 (20:00, ora Romaniei), din cauza disputei dintre Rusia si Belarus, stat traversat de reteaua de transport petrolier.
Scandalul pornit dupa publicarea raportului ONU referitor la programul "Petrol contra hrana " ia amploare in Romania. ... Dintre acestea, trei ar fi platit pentru a face parte din program, iar o companie ar fi dat comisioane uriase pentru tranzactii cu petrol.
"Exista comentarii ca in acest an cotatia pentru brent va ajunge la nivelul de 158 dolari/baril si chiar 220 dolari/baril daca se vor distruge instalatiile din Libia prin care se aprovizioneaza Europa cu petrol.
Iranul ar putea suspenda duminica exporturile de petrol catre statele UE Parlamentul de la Teheran ar putea deja duminica sa aprobe un proiect de lege privind suspendarea completa a exporturilor de petrol din Iran catre tarile membre ale Uniunii Eu¬ro¬pene, inainte ca embargoul european asupra petrolului iranian sa intre complet in vigoare, relata in editia sa de ieri "Financial Times", citand o declaratie facuta de Emad Hosseini, reprezentantul Comitetului pentru Energie din Mejlis (legislativul iranian).
Pata de petrol se intinde pe o lungime de circa 100 de kilometri si are o latime cuprinsa intre 200 si 600 metri.
Suntem siguri ca nu exista foarte multi romani care stiu ce rezerve de petrol si gaze naturale mai are Romania, care ne este datoria externa, rezervele de valuta si aur, balanta de cont curent (adica diferenta dintre cat am cheltuit pe importuri si cat am incasat din exporturi), cati kilometri de conducte de gaz si petrol avem, cate vapoare mai are flota oficiala a statului roman sau cat de importanti suntem pentru marile retele de trafic de droguri.
Barilul de petrol a atins in ultimele patru luni valori-record. Astfel, de la nivelul maxim de 78 de dolari inregistrat in iulie, pretul unui baril de petrol a scazut sub 58 de dolari in aceasta luna.
Cel mai important loc in economia Azerbaidjanului il ocupa industriile extractiei de petrol si gaz, prelucrarii petrolului, chimice, constructiei de masini, industria extractiei miniere si metalurgia metalelor colorate, urmat de diferite ramuri ale industriei alimentare si a industriei usoare.
Cantitatea de petrol exportata de catre Rusia in Cehia prin oleoductul "Drujba" ("Prietenia") s-a injumatatit in cursul saptamanii trecute, autoritatile de la Praga fiind obligate de situatie sa recurga la rezervele de stat, relateaza luni cotidianul rus de afaceri Kommersant, cu referire la seful Departamentului pentru securitatea energetica de la Praga Vaclav Bartuska.
Daca la jumatatea anilor ‘80 Romania producea la fel de mult petrol ca si Libia, productia Romaniei a scazut drastic, in timp ce a Libiei s-a dublat. Cifrele Bancii Mondiale arata ca in anii ‘80 produceam la fel de mult petrol ca Libia.
Exporturile romanesti de echipamente si servicii industriale destinate sectorului de petrol si gaze au avut, in general, un trend crescator in ultimii ani, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).
De asemenea, efectuarea de activitati miniere in perimetrele concesionate catre Sterling va putea fi efectuata doar cu acordul scris si prealabil al companiei canadiene.Actul aditional care a stat la baza HG emisa de guvernul Tariceanu pe 12 noiembrie 2008 prevede ca Sterling are dreptul sa dispuna de cantitatile de petrol care ii revin din suprafata contractata de la ANRM, inclusiv sa le exporte, sa ceara extinderea suprafetei contractuale peste limita stabilita initial si sa solicite cu prioritate concesionarea altor exploatari.
Conducta Constanta - Trieste urmeaza sa asigure transportul cel mai scurt catre Europa a aproximativ 60 de milioane de tone de petrol anual. ... "Cantitatea de titei pompata va veni fie din zona caspica, fie de la Odessa sau Novorosisk, petrol de provenienta rusa", a mai explicat oficialul MEC.
Pretul barilului de petrol a scazut, ieri, la bursele electronice din Asia, dupa ce Arabia Saudita a dat asigurari ca va creste productia de petrol, ca raspuns la ingrijorarile la nivel global privind pretul ridicat al "aurului negru".
Pretul petrolului s-ar putea prabusi in scurt timp la 20-30 de dolari pe baril, daca se accentueaza dezechilibrul dintre cerere si oferta, a declarat presedintele Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Chakib Khelil.
Autoritatile americane au anuntat, miercuri, cresterea stocurilor de petrol cu 6,7 milioane de barili, de sapte ori mai mult decat estimarile analistilor, de 900.000 de barili. ... Cererea totala de petrol in SUA a scazut cu 2,9% in ultimele patru saptamani, fata de nivelurile inregistrate anul trecut.
Acesta era prețul unui baril de petrol la finalul saptamanii trecute, aflat in creștere dupa ce OPEC nu a ajuns la un acord privind producția de petrol care ar trebui majorata.
Acesta era pretul unui baril de petrol la finalul saptamanii trecute, aflat in crestere dupa ce OPEC nu a ajuns la un acord privind productia de petrol care ar trebui majorata.
Tocmai de aceea, patronul agentiei care isi ofera serviciile de recuperator statului roman considera ca "Romania trebuie sa provoace o reactie oficiala a autoritatilor de la Bruxelles, care ar trebui sa ne sprijine in acest diferend international cu Ucraina, un stat non-UE care afecteaza interesele comerciale ale UE asupra platoului maritim al Marii Negre si rezervelor de petrol si gaze naturale existente in subsolul acestuia".
google-analytics.com