Cautare

715 de rezultate pentru "motiune" (2.61 secunde)
Cinci parlamentari liberali ar putea vota pentru o motiune de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului Tariceanu, a declarat liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu.
"Mai mult, va depune o motiune pentru ministrul Justitiei, adica impotriva propriului Guvern", a adaugat Preda. ... Vicepresedintele democrat a mai precizat ca PD nu va vota niciodata o motiune de cenzura sau orice fel de motiune initiata de PSD.
PRM depune o motiune simpla Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a precizat ca formatiunea pe care o conduce a decis sa introduca o motiune simpla pentru destituirea vicepremierului Markó Béla, drept urmare a declaratiilor "separatiste si anticonstitutionale" privind autonomia, pe care liderul UDMR le-a facut saptamana trecuta.
Ioan Oltean a facut aceste declaratii fiind intrigat de faptul ca partidul lui Voiculescu nu renunta la demersul sau de a depune o motiune simpla impotriva unui membru al Guvernului, Markó Béla, nici dupa ce, la prima incercare, nu a reusit sa adune suficiente semnaturi de sustinere a ei.
Liderii PLD au anuntat ca vor sustine o eventuala motiune de cenzura a PSD impotriva primului ministru, desi Stoica si-a permis sa inainteze pronosticul potrivit caruia social-democratii nu vor avea curajul de a lansa o astfel de motiune, deoarece nu sunt pregatiti pentru alegeri anticipate.
2 din Constitutia Romaniei, "Camera Deputatilor sau Senatul poate adopta o motiune simpla prin care sa-si exprime pozitia cu privire la o problema de politica interna sau externa ori, dupa caz, cu privire la o problema ce a facut obiectul unei interpelari".
Geoana a afirmat ca decizia de miercuri a Curtii Constitutionale cu privire la motiunea simpla anti-Macovei, adoptata saptamana trecuta de Senat, nu face ca respectiva motiune sa fie "mai putin importanta, valoroasa si clara".
In caz contrar, PC va initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului PD, PNL si UDMR.
Ieri, Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator (PC), a declarat ca singura conditie pentru a nu initia o motiune de cenzura este eliminarea PD din Guvern si ca partidul sau nu se "cramponeaza" de prezenta UDMR.
Dan Voiculescu a aratat ca, din moment ce PC nu a dat pana acum un vot de incredere Guvernului Tariceanu, este firesc ca, in calitate de partid de Opozitie, sa voteze o asemenea motiune de cenzura.
"Sunt convins ca o sa avem si celelalte semnaturi din randul independentilor, dar si al partidelor care si-au anuntat deja intentia de a semna o motiune de cenzura", a mentionat liderul PLD. ... UDMR nu va sustine o motiune de cenzura initiata de PD.
Conservatorii nu s-au decis inca daca vor sustine sau nu o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu deoarece pina in momentul de fata conducerea PC a fost preocupata mai mult de promovarea unor proiecte de legi ce fac parte din lista promisiunilor facute electoratului in 2004.
Pe fond, este clar ca aceasta motiune este inutila, sau mai bine zis nu este utila, pentru ca aceasta motiune - care se refera strict la referendumul din 19 mai - nu are cum sa treaca in Parlament", a explicat Geoana.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a mentionat ca social-democratii estimeaza ca PD ar detine cateva mii de astfel de reprezentanti, care ar gestiona, la nivel local, interesele tarii conduse de un Guvern impotriva caruia PD a initiat o motiune de cenzura.
Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa va vota in favoarea unei motiuni de cenzura depusa de PSD, dar numai in conditiile in care aceasta motiune ar fi bazata pe cu totul alte teme fata de cea initiata de PD.
Fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur considera ca motiunea simpla initiata de PSD in domeniul agriculturii este de fapt o motiune PSD-PNL impotriva PLD. ... El considera ca PSD "pune motiune unui ministru plecat din functie de sapte luni".
Si presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a anuntat luni ca democratii ar putea initia din nou o motiune de cenzura, daca vor constata ca in proiectul de buget pe anul 2008 apar "devieri" de la constructia programului de guvernare.
O dovedeste si ultimul demers initiat de PSD, care anunta, dupa cateva luni de dezbateri interne, ca va depune pana pe 10 septembrie o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu.
Eu cred, insa, ca intr-o democratie parlamentara partidele care sunt la guvernare, opozitia care are probleme si vrea sa introduca eventual o motiune de cenzura stau jos, discuta, partidul de opozitie spune care sunt problemele, de ce vrea sa introduca aceasta motiune de cenzura, eu nici acum nu am inteles acest lucru din toate declaratiile colegilor de la PSD, in afara de faptul ca nu e o guvernare buna.
"Categoric, vom vota pentru motiune, pentru ca acest Guvern, politic, nu are sustinere decat pe compromisuri netransparente, intelegeri punctuale si profesional, se vede deja ca este slab", a precizat Stolojan, la finalul intalnirii democratilor si liberal-democratilor.
google-analytics.com