Cautare

1351 de rezultate pentru "moldova" (3.44 secunde)
Un atentat brutal la adresa independentei Republicii Moldova. ... Conform acestui decret, regiunea Transnistria, separata cu forta de Republica Moldova la capatul primului razboi hibrid din istoria moderna, urmeaza sa devina parte componenta a Federatiei Ruse.
De la Wikipedia, enciclopedia libera, aflam ca Lilia Ojovan, poreclita Lilu, este o frumoasa vedeta de televiziune din Republica Moldova. Lilu are 33 de ani, s-a nascut la 19 noiembrie 1986 in localitatea Tarigrad, din tinutul Drochia, Republica Moldova.
Prima vizita efectuata de noul presedinte al Romaniei peste hotare a fost in Republica Moldova. ... Dar relatii care nu mai puteau ramane intr-o situatie “inghetata sau semiinghetata“ (cum a numit-o presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin) sau grevate de conflicte, cum este cel privind canalul Bistroe, cu Ucraina.
Zilele trecute, la Târgul de Carte „Gaudeamus“, Mircea Druc, cel dintâi premier al Republicii Moldova, le spune câtorva ziaristi: ... Eu stiu cum ar trebui gândita situatia cu Republica Moldova“.
"Opinia Romaniei pe tematica Republicii Moldova este ascultata in capitalele europene si la Bruxelles, iar sprijinul nostru este de asemenea cautat si solicitat in toate initiativele europene destinate Republicii Moldova", a declarat premierul Nicolae Ciuca, in sedinta comuna a guvernelor de la Bucuresti si Chisinau.
Antony Blinken si Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, discuta despre situatia tensionata din Ucraina. ... Moldova pentru a ajuta refugiatii din Ucraina. ... Moldova.
In urma cu 15 ani, intr-o clipa astrala, deputatii de la Chisinau votau, in unanimitate, independenta Republicii Moldova. ... "Republica Moldova este un stat independent, liber sa-si hotarasca viitorul fara niciun fel de amestec din afara". ... A fost, in trecut, si parte a principatului Moldova, si a Romaniei Mari.
Raportul Comisiei Europene favorabil integrarii in UE Romaniei si Bulgariei incepand cu 1 ianuarie 2007 are o semnificatie aparte nu doar pentru cele doua viitoare noi membre ale organizatiei, ci si pentru Republica Moldova si statele din Balcanii de Vest, care doresc obtinerea statutului de membru asociat, detinut pana in momentul aderarii de toate tarile est-europene.
Pentru prima data de la proclamarea independentei sale, in 1991, Republica Moldova are, prin semnarea noului acord CEFTA (Acordul Central-European de Liber Schimb), o alternativa politica si, mai ales, economica reala fata de spatiul ex-sovietic dominat, de facto, de Rusia.
Directorul SIS, Alexandru Musteata spune ca Putin va extinde razboiul in Rep. Moldova. ... Moldova sustin ca Putin a pus Moldova pe o lista cu Ucraina.
Resturile unei rachete rusesti au fost descoperite in nordul Republicii Moldova, la circa 10 kilometri de granita cu Romania, a anuntat joi Politia de Frontiera din Republica Moldova.
Vicepremierul Republicii Moldova, Nicolae Popescu, spune ca tara sa se va alatura Occidentului in privinta sanctiunilor impuse Rusiei. Anuntul vine in contextul in care presedintele Maia Sandu a spus ca Republica Moldova nu se va alatura sanctiunilor occidentale deoarece acestea vor afecta tara mai mult decat Rusia.
Republica Moldova renunta la Gazprom si se bazeaza pe sprijinul Romaniei pentru furnizarea de gaze naturale. Afirmatia a fost facuta de premierul de la Chisinau, Dorin Recean, la finalul vizitei premierului Nicolae Ciuca in Moldova. De la Bruxelles, presedintele Iohhanis a anuntat sprijin suplimentar european pentru Moldova.
Discurs dur si emotionant al presedintelui Republicii Moldova. Maia Sandu isi invita cetatenii la Adunarea Nationala Moldova Europeana, pe 21 mai. ... Ea nu s-a retinut sa enumere marile pericole care pandesc Moldova.
Filiala Electrica Moldova a fost preluata de catre grupul german E.ON Energie la inceputul lui octombrie 2005 si redenumita E.ON Moldova. ... Astfel, pretul total incasat de stat pentru pachetul de 24,62% din actiunile filialei Moldova a crescut la 31,4 milioane de euro.
Google Romania va imbogati harta 3D a tarii noastre cu inca cateva zone turistice, cum ar fi centrul vechi al Sighisoarei, bisericile fortificate din Transilvania, manastirile din Moldova, dar si zone de munte, cum ar fi Retezatul.
Unirea Basarabiei cu Romania Unirea Basarabiei cu Romania a avut loc la 9 aprilie 1918 (27 martie pe stil vechi) si a fost in fapt reunificarea vechii provincii romanesti Basarabia, rupta de Moldova si alipita de Rusia in 1812.
Presedintele Traian Basescu si-a aratat interesul, intr-un interviu acordat ziarului rus "Kommersant", pentru reluarea dialogului cu Transnistria, desi, pana in prezent, nici Republica Moldova, nici Ucraina si nici Rusia nu au invitat Romania sa participe la negocieri pentru reglementarea conflictului.
Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp si izolat, mai ales in Oltenia, Banat, Transilvania si Moldova, precum si in zona montana, 30-35 l/mp.
Ministrul de Externe, Razvan Ungureanu, a declarat ca nu stia nimic despre declaratia sefului statului pe tema aderarii la UE a Romanie alaturi de Republica Moldova.
google-analytics.com