Cautare

5027 de rezultate pentru "legea pensiilor" (2.65 secunde)
In urma cu o saptamana, Primul Ministru Victor Ponta si Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, faceau cunoscut faptul ca 234.000 de pensionari vor beneficia de o crestere a pensiilor in urma procesului de recalculare, respectiv aplicarii juste a indicelui de corectie.
Guvernul precizeaza, intr-un comunicat, ca primul-ministru doreste, astfel, sa infirme informatiile care au aparut in presa, potrivit carora bugetul nu poate sustine plata pensiilor.
legea educatiei in foma ceruta de UDMR, reexaminarea legii pensiilor, legea salarizarii unitare a bugetarilor prin care salariile bugetarilor sa ramana taiate cu 25% si in 2011, legea bugetului de stat.
Legea majorarii pensiilor, un demers initiat, sustinut si trecut de votul Parlamentului de catre PSD, plus aplicarea in avans a prevederilor acestei legi, la fel sustinuta de PSD, nu aduc social-democratilor beneficiul de imagine scontat.
Ramine ca autoritatile in drept sa stabileasca daca este vorba de o uriasa deturnare de fonduri sau daca banii au fost mutati de la investitii catre plata salariilor si pensiilor printr-o inginerie contabila legala.
Reprezentantii confederatiilor sindicale cer amanarea asumarii raspunderii pe legea pensiilor precizand ca este un abuz, iar asumarea ei ar putea accentua tensiunile sociale deja existente.
Executivul isi va asuma raspunderea pe doua legi care prevad masurile de austeritate din scrisoarea catre FMI, respectiv Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor si Legea privind stabilirea unor masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.
Liberalii au contestat Legea pensiilor la CCR. ... CCR va dezbate pe 15 decembrie o sesizare a 53 de deputati PNL privind neconstitutionalitatea unor prevederi din Legea sistemului unitat de pensii, informeaza NewsIn.
Legea privind majorarea pensiilor a ajuns pe masa presedintelui Traian Basescu, fiindu-i trimisa acestuia de Parlament spre promulgare.
Legea lustratiei i-ar putea lasa pe tusa politicii si administratiei romanesti pe multi dintre cei care ocupa in prezent demnitati si functii publice.
Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea salarizarii unitare si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.
Parlamentul va decide daca va fi sau nu cvorum la referendum CCR nu tine cont de organismele Comisiei Europene Decizia CCR privind un proiect de lege referitor la modificarea unui articol din legea referendumului nu poate obliga Parlamentul sa voteze un cvorum de participare la scrutin.
Este vorba de legea care statueaza un prag de participare la referendum de 30%, dar totodata prevede (asa a decis CCR in 26 iunie a.c.) ca "dispozitiile acestei legi intra in vigoare la un an de la data publicarii in Monitorul Oficial".
Ziarul Financiar publica un articol despre stupoarea care a pus ieri stapanire pe Camera Deputatilor dupa votul dat pe cele doua legi - legea de reducere a TVA la 5% la alimentele de baza si cea de neimpozitare a pensiilor sub 2.000 de lei.
Presedintele Traian Basescu a promulgat ieri legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, cunoscuta ca legea "micii reforme" ... Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat, saptamana trecuta, legea privind accelerarea proceselor in justitie.
Premierul Tariceanu i-a transmis presedintelui Senatului doua adrese in care precizeaza ca nu poate accepta devansarea datei de majorare a pensiilor, de la 1 ianuarie 2008 la 1 noiembrie 2007, si nici extinderea perioadei de recalculare a pensiilor, propuse de PSD, deoarece ar afecta bugetul.
"Mi-am asumat tot oprobriul anuntului cu reducerea pensiilor. ... impozitarea pensiilor, cota unica introdusa la pensii. ... Curtea Constitutionala pusa la zid Presedintele a mai declarat ca judecatorii Curtii Constitutionale au luat decizia legata de reducerea pensiilor abordand problema politic, nu constitutional.
Fondul de garantare a pensiilor private va plasa banii in instrumente cu lichiditate mare si risc scazut, dar nu s-a luat inca o decizie in ceea ce priveste forma de organizare a acestuia, a declarat ieri Mircea Oprea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private (CSSPP), citat de un post de televiziune.
Ei au cautat si au gasit un motiv ridicol pentru amanarea pronuntarii pe legea privind comasarea alegerilor: ... Printr-o astfel de decizie, magistratii CCR dau dovada de lasitate si incalca legea.
"Azi, cand fraza lustruita nu ne poate insela, Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?" 'Stimati colegi, ne ingaduim sa va semnalam faptul, inimaginabil intr-o societate normala, ca Articolul 53 din Constitutie a ajuns sa fie invocat pentru a doua oara in 8 luni, de data asta ca motivare pentru restrangerea dreptului la munca, reducerea veniturilor obtinute din munca si reducerea pensiilor.
google-analytics.com