Cautare

5027 de rezultate pentru "legea pensiilor" (3.49 secunde)
Unele, precum Legea berii sau transferul ONRC in subordinea Camerei de Comert, au aparut periodic pe agenda plenului, fara ca acesta sa adopte sau sa respinga aceste legi.
Unele, precum Legea berii sau transferul ONRC in subordinea Camerei de Comert, au aparut periodic pe agenda plenului, fara ca acesta sa adopte sau sa respinga aceste legi.
Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicita presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea recent votata privind pensiile datorita modului in care acest act normativ a fost adoptat de Parlamentul Romaniei. IPP cere presedintelui sa retrimita Legea pensiilor la Parlament pentru a fi revotata.
Gestul presedintelui de a intoarce in Parlament Legea pensiilor ridica semne de intrebare in randul Opozitiei. "Nu ma asteptam ca presedintele Traian Basescu sa nu promulge Legea pensiilor", spune senatorul PSD Miron Mitrea.
legea pensiilor va trece de Senat exact in formula elaborata de guvern, toate eforturile senatorilor PNL si PSD de modificare a acesteia urmand sa devina apa de ploaie, in cateva zile.
Pentru ca ieri am prezentat punctul de vedere politic al Grupului PSD in declaratia politica cu tema "PROIECTUL LEGII SISTEMULUI UNITAR AL PENSIILOR PUBLICE - O COMPILATIE NEREUSITA, NEOPORTUNA SI INUTILA", spunand ca este un proiect nefundamentat, contradictoriu si incoerent, o improvizatie legislativa, care nu numai ca nu tine seama de opiniile si amendamentele diferitelor categorii sociale, dar nu tine cont nici de opinia specialistilor in domeniu.
Deputatii din partidele de opozitie au ajuns ieri la un amendament comun in cadrul Legii pensiilor, care prevede ca varsta de pensionare va fi de 60 de ani pentru femei si 64 de ani pentru barbati.
Cererea presedintelui de reexaminare a Legii pensiilor a fost respinsa de Senat.
Machiavelli.ro informeaza "Presedintele Basescu anunta suspendarea procesului de recalculare a pensiilor" Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie respectata, deci, se suspenda procesul de recalculare a pensiilor militarilor in baza Hotararii 735 din 21 iulie 2010, a anuntat duminica seara, la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu.
Noile norme de aplicare a legii pensiilor clarifica sintagma „venitul brut realizat lunar“ pentru care se va plati contributia de pensie din 2008, aducând precizarea ca legea face referire doar la venitul brut realizat lunar achitat din fondul de salarii si nu la întregul venit brut lunar.Noile norme de aplicare, publicate ieri în Monitorul Oficial, stabilesc în plus fata de normele aflate în vigoare pâna acum patru categorii de venituri pentru care urmeaza sa fie incluse în venitul brut lunar si pentru care se va plati CAS.
"Cresterea punctului de pensie cu 20% de la 1 noiembrie, asa cum doreste Guvernul, si pe care o prezinta sub titlul de majorare a pensiilor, nu reprezinta decat o pacaleala.
Sub acest aspect, presedintele are dreptate cand afirma ca impozitarea pensiilor era preferabila majorarii TVA, deoarece cresterea fiscalitatii nu opereaza cancerul din buget, nu elimina deficitul bugetului de pensii.
"Cresterea pensiilor, o masura salutara a guvernului Ponta!", pe care o puteti citi in continuare. ... De asemenea vorbim de majorari salariale si de cresterea pensiilor, doua dintre promisiunile facute de Guvernul Ponta si care, iata, sunt respectate. Cresterea pensiilor a fost criticata in mai multe randuri in ultima perioada.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, inainte de inceperea Conferintei Nationale a Femeilor social-democrate, ca PSD a renuntat la initierea suspendarii presedintelui Basescu pentru ca a obtinut ce a dorit in cazul Legii pensiilor.
Care sunt primele prioritati ale partidelor parlamentare pentru sesiunea Legislativului care incepe in februarie Legea sanatatii, cea de aplicare a Codului Penal si finalizarea Codului rutier sunt principalele prioritati legislative ale Partidului Democrat Liberal pentru sesiunea parlamentara care incepe in februarie, in timp ce progresistii afirma ca importanta este legea privind taxa de solidaritate.
Presedintele Traian Basescu a cerut ieri Guvernului sa accelereze elaborarea documentatiei referitoare la resursele financiare pentru majorarea pensiilor. ... Reprezentantii PNL au spus ca, daca seful statului va returna legea in Parlament, liberalii sunt gata sa convoace o sesiune extraordinara pentru a aproba actul normativ.
Social-democratii au anuntat, joi, ca vor depune la CCR o contestatie privind Legea pensiilor.
El a fost prezent in studiourile TVR si radioului public, unde a incercat sa indulceasca rezultatele negative ale vizitei delegatiei FMI la Bucuresti, sa explice de ce retrimite in Parlament legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici si mai ales sa gaseasca un tap ispasitor pentru problemele cu care se confrunta Romania intr-o noua "majoritate toxica".
In februarie, o delegatie a FMI recomanda inghetarea salariilor bugetarilor, eliminarea pensiilor de boala acordate incorect, reducerea cheltuielilor cu bunurile si serviciile etc., fara sa gaseasca ecou in birourile ministrilor de la Bucuresti.
Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca ar fi preferat impozitarea pensiilor cresterii TVA-ului, exprimandu-si speranta ca la 1 ianuarie 2011 Guvernul nu va veni cu o noua solutie de crestere a TVA-ului, ci cu introducerea impozitului pe orice venit, inclusiv pe pensii.
google-analytics.com