Cautare

157 de rezultate pentru "iran" (3.64 secunde)
Comandantul militar suprem al fortelor americane evoca posibilitatea unei "retrageri precipitate", comparabil cu cea din Vietnam din 1976, iar fostul secretar de Stat din acea perioada Henry Kissinger sustine necesitatea unor tratative directe intre Statele Unite ale Americii si Iran pentru pacificarea Irakului.
pare a fi iminenta infiintarea unui cartel al tarilor exportatoare de gaze, din care vor face parte, cel mai probabil, Iran, Algeria, Quatar, Venezuela si Rusia.
Sau singurul traseu realist care ar putea elimina monopolul rusesc al gazelor naturale, respectiv proiectul Nabucco, este subminat periodic, fie prin declaratii referitoare la genocidul armenilor din Imperiul Otoman (subiect eminamente tabu pentru Turcia), fie prin declaratii fatise de respingere a aderarii acestei tari la UE, fie prin abordarea unei linii prea dure fata de Iran, un alt actor important pentru fezabilitatea proiectului mai sus mentionat.
Doar daca greii continentului, actualmente clienti majori ai Gazprom, precum companiile de resort ale Frantei si Germaniei, nu-si vor reconsidera in timp util pozitia fata de Iran, acceptand implicarea acestuia in proiect, cu riscul de a escalada divergentele cu SUA.
Rusia abia a consumat putin peste 10% din dronele kamikaze importate din Iran. Rusia a intrat in a 12-a zi de bombardamente asupra instalatiilor civile ucrainene.
Israel incepe sa coopereze cu Ucraina in privinta dronelor kamikaze fabricate in Iran. Herzog: Activitatile Iranului in furnizarea de armament ucid cetateni ucraineni.
Cartea Britannica Book of the Year (1992) arata Credinta Baha’i ca fiind a doua religie in lume ca arie de raspandire geografica, dupa Crestinism. Ea isi are originea in Iran din 1844, avand propriile sale Scrieri, legi, calendar si zile sfinte.
La CM Qatar 2022, SUA e in grupa cu Anglia, Iran si Tara Galilor. Biden i-a sunat pe fotbalisti si i-a incurajat.
Prezenti in studioul Orange Sport in cadrul emisiunii Sport Report, Mihai Stoica si Basarab Panduru au analizat meciurile de astazi de la Campionatul Mondial de fotbal (Anglia - Iran 6-2, Senegal - Olanda 0-2).
Majoritatea celor incarcerati sunt in China, adica 110. Pe lista tarilor care tin jurnalistii in inchisoare se afla si Belarus, Myanmar si Iran.
O explozie puternica a fost raportata la o uzina din Isfahan, in Iran. Iranul nu va opri programul nuclear dupa atacul cu drone asupra uzinei militare.
2024 vne cu alegeri si in state aflate in conflicte, precum Rusia sau Iran. Alegeri vor fi si in Romania.
Sunt primele lovituri impotriva gruparii Houthi sustinute de Iran, de cand aceasta ataca cu drone si rachete cargourile care tranziteaza Marea Rosie, ruta comerciala foarte importanta.
Pakistanul a ripostat joi, dupa doua zile, unui atac al Iranului si a vizat "ascunzatori" ale teroristilor, omorand noua oameni, o amplificare a unor tensiuni care ingrijoreaza marile puteri, Uniunea Europeana (UE) si Rusia vazand situatia ca ingrijoratoare.
Comandantul fortelor SUA in zona Indo-Pacific considera situatia din zona ca cea mai periculoasa din ultimii 40 de ani Amiralul Aquilino vede relatii tot mai stranse intre China, Rusia, Iran si Coreea de Nord, si le-a numit "axa raului" Alte surse spun ca desi razboiul din Ucraina nu este un succes pentru Rusia, poate intari pozitia Chinei
In urma atacului masiv pornit de Iran asupra Israelului, la Guvern a fost instituita o celula de criza. Guvernul monitorizeaza situatia in zona de conflict si se pregateste sa evacueze romanii aflati acolo.
Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a lansat un apel la "retinere maxima", in contextul atacului lansat de Iran asupra Israelului si a evidentiat ca nici regiunea Orientului Mijlociu si "nici lumea nu-si pot permite mai mult razboi".
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Deputatii UDMR au solicitat ieri Biroului Permanent al Camerei ca in suma forfetara aflata la dispozitia parlamentarilor sa fie incluse si cheltuielile necesare alcatuirii paginilor de web personalizate.
google-analytics.com