Cautare

17176 de rezultate pentru "grebla presedintele juridice senat" (3.36 secunde)
In 2009, profitul realizat de persoanele juridice din tranzactionarea titlurilor de participare pe piata autorizata si supravegheata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu va mai fi impozitat. Dispozitia se aplica si pentru persoanele juridice nerezidente.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a stabilit ca persoanelor juridice care-si desfasoara activitatea in domeniul presei sau audiovizualului, partidelor, sindicatelor si patronatelor sa nu li se aplice pedepse penale complementare.
Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), rezultatele sondajului au relevat faptul ca principala problema cu care se confrunta contribuabilii persoane fizice si juridice (circa 40% dintre respondenti) o constituie numarul mare de documente solicitate si procedurile legate de acestea.
De asemenea, si componenta privitoare la persoanele juridice din cadrul creditului neguvernamental in lei a inregistrat o usoara crestere de 4,7%, cifrandu-se la nu mai putin de 18,562 miliarde RON.
"Firmele vor raspunde penal pentru infractiunile savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in numele ori in interesul persoanei juridice", au stabilit ieri deputatii, in urma dezbaterii pe articole a proiectului de modificare si completare a Codului Penal, propus de ministrul justitiei.
"Bancile sunt obligate sa schimbe bani vechi pana la 31 ianuarie pentru persoanele fizice si pana pe 15 ianuarie pentru cele juridice.
Reprezentantii siderurgistilor de la Otelarii si Turnare Continua au depus o cerere de interventie in dosar in favoarea Sindicatului Solidaritatea, care ceruse neacordarea personalitatii juridice pentru noul sindicat.
Potrivit acestuia, pentru depunerea cu intarziere a declaratiilor fiscale, amenzile sunt cuprinse intre 50 si 200 de lei - pentru persoanele fizice si intre 200 si 800 de lei - pentru persoanele juridice.
Astfel, Ordinul Ministrului Finantelor 1.752/2005 prevede ca persoanele juridice care depasesc limitele a doua dintre cele trei criterii de marime: ... Celelalte persoane juridice intocmesc situatii financiare anuale simplificate care cuprind:
Astfel, nivelul acestor biruri a fost dublat si chiar triplat pe alocuri pentru anumite categorii de prestatori si producatori sau exista mari discrepante intre persoanele fizice si persoanele juridice, conform unei hotarari a Consiliului Local Municipal Craiova, din decembrie 2006.
Vasile Frac, reprezentantul Directiei Generale a Finanetlor Publice Bihor, ne-a declarat ca, pentru refuzul punerii la dispozitie organelor fiscale a tuturor inscrisurilor solicitate (registre, evidente, documente etc.) si pentru refuzul de a permite imputernicitilor fiscali de a face cercetari la fata locului, amenzile sunt cuprinse intre 6.000 si 8.000 de lei pentru persoane fizice (fata de vechile amenzi situate intre 1.500 si 3.000 de lei) si intre 25.000 si 27.000 pentru persoanele juridice (fata de 5.000 si 10.000 de lei cat era inainte).
Pentru persoanele fizice/juridice romane sau straine, plata contravalorii dosarului de prezentare si a taxei de participare la licitatie se face cu ordin de plata, in contul nr.
Pentru persoanele fizice/juridice romane sau straine plata contravalorii dosarului de prezentare si a taxei de participare la licitatie se face cu ordin de plata, in contul nr.
In cazul programelor prezentate, contributia beneficiarului este curpinsa intre minim 2% in cazul persoanelor juridice de drept public si cele de drept privat fara scop patrimonial si minim 5% pentru persoanele juridice de drept privat cu scop patrimonial.
Plasamentele in lei ale gospodariilor populatiei si persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) au scazut cu 0,7%, respectiv cu 8% fata de septembrie, ajungand la 49,98 miliarde lei, ti respectiv 41,56 miliarde lei.
Centrul de Resurse Juridice va invita joi, 19 iunie, de la ora 10, in Piata Ovidiu din Constanta la o dezbatere cu tema:Drepturile omului in institutiile pentru persoane cu dizabilitati mintale - Mecanismul de monitorizare independent”.
Senatorul PSD Toni Grebla a spus, in cadrul dezbaterilor, ca obiectiile sale sunt de principiu si a afirmat ca nu se poate ca toate sarbatorile sa fie declarate sarbatori legale. ... (...) Vreau sa dau un semnal de gandire in procesarea informatiilor si a luarii de pozitii in Senat a Guvernului.
Plenul Senatului a adoptat ieri, în unanimitate, cu 83 de voturi, cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu privind modificarile aduse la Codul de Procedura Penala si la Codul Penal.Senatorii au decis ca înregistrarile ambientale sau accidentale efectuate de catre parti sau de alte persoane, nu constituie mijloace de proba, cu exceptia infractiunilor contra persoanei, a patrimoniului, a actelor de coruptie sau de crima organizata.
Plenul Senatului a adoptat ieri, în unanimitate, cu 83 de voturi, cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu privind modificarile aduse la Codul de Procedura Penala si la Codul Penal.Senatorii au decis ca înregistrarile ambientale sau accidentale efectuate de catre parti sau de alte persoane, nu constituie mijloace de proba, cu exceptia infractiunilor contra persoanei, a patrimoniului, a actelor de coruptie sau de crima organizata.
"Am avut probleme extrem de serioase in discutiile cu FMI, UE si Banca Mondiala legate de credibilitatea si predictibilitatea deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, care adesea fara justificare si temei constitutional sau legal au interferat masiv politica economica a Guvernului", declara Basescu la 10 noiembrie 2011, intrebandu-se daca nu ar trebui negociate politicile economice cu Curtea Constitutionala.
google-analytics.com