Cautare

520 de rezultate pentru "functionari" (2.89 secunde)
Procurorii DNA fac ample investigatii intr-o afacere imobiliara suspecta, in cadrul unui dosar penal proaspat deschis la unitatea din Prahova. In atentia Directiei Nationale Anticoruptie ar fi cativa oameni de afaceri, notari publici dar si functionari din Primaria Ploiesti.
La fel de curios este si faptul ca femeia a fost tinuta in functie pana acum, cand s-a ivit momentul sa fie data afara alaturi de alti functionari ai CJP Dolj, ca urmare a unor restructurari de personal dictate de guvern.
"Prin urmare toti cei care sint functionari in sectiile de votare au o maxima responsabilitate si vor suporta toate consecintele pentru modul in care se comporta ", a afirmat Tariceanu.
Potrivit actualului sef al statului, prin aceste contracte ce insumau la data semnarii lor 8 milioane USD s-au scurs cel putin 4 milioane de dolari din fondurile publice ale companiilor de stat aflate in subordinea Ministerului Transporturilor, catre buzunarele unor inalti functionari guvernamentali si a clientelei politice a fostului partid de guvernamant.
In plus, multi dintre cei care iau parte la videoconferinta sint functionari publici si, potrivit legii, nu au voie sa se implice foarte mult in politica.
"Cerem primarului capitalei, pentru a elimina orice fel de suspiciuni legate de o posibila mita mascata sub forma forma descrisa, sa faca publice toate conventiile de acest fel incheiate intre functionari ai Primariei si societati private care au contracte cu Primaria", afirma reprezentantii PIN.
De aceea, poate, pleaca romanii capul in fata oricarui portar de institutie si inghit toate impertinentele si ghiseele trantite in nas de obscuri functionari, prin urmare cum sa-si inchipuie cineva ca ar putea fi trasi la raspundere ditamai demnitarii care, lasati in voia lor, normal ca nu mai fac nici o deosebire intre stat si mosia lor proprie.
Potrivit consilierului prezidential, Traian Basescu doreste sa-i pastreze in cadrul institutiei pe actualii functionari publici ai Presedintiei, daca si acestia vor dori acest lucru.
O alta categorie de ministri remarcata de Basescu este cea a unor fosti functionari din administratie, care au dobandit “acea caracteristica a comportamentului functionarilor europeni“ si care vor aduce rigoare echipei guvernamentale.
El a completat ca, desi este nevoie de inca 200 de functionari ai Senatului, nu este loc pentru a amenaja spatiile necesare aparatului tehnic senatorial.
Mai multi vinzatori de produse din halele Pietei Centrale au sesizat faptul ca Adrian Zamfir solicita gratuit diverse produse agro-alimentare, pe motiv ca acestea trebuie sa ajunga la inalti functionari ai Primariei.
Problema este ca aprecierile PSD-iste referitoare la culpabilitatea unor functionari, raportate la celebrul caz Bivolaru, pot fi lejer puse sub semnul indoielii.
88 din 1999 si modificata in 2002, care interzice discriminarea functionarilor publici pe criterii politice, aratand ca acesti functionari publici isi ocupa legal functiile si sunt indepartati pentru a face loc clientelei politice sau economice a Aliantei D.A.
Multi dintre ei sint functionari publici si, potrivit legislatiei in vigoare, este dificil sa se aplice o simpla sanctiune unui angajat cu un astfel de statut, conditii in care aproape ca nici nu se mai poate vorbi de o demitere.
"Nu trebuie ca prefectii sa fie subordonati politic, acestia sunt inalti functionari publici si asa trebuie sa ramana", a spus Candea.
Anca Petrescu ar baga apa in bazin Arhitecta Casei Poporului, deputatul PRM Anca Petrescu, a sustinut si ea ieri ca incheierea lucrarilor “e benefica pentru Parlament deoarece vor beneficia de acestea cei aproape 2.000 de functionari din cladire“.
Constient de faptul ca democratii s-au pripit cand au aruncat pe piata lista in cauza, deputatul George Dragomir s-a aratat mult mai prudent, facand referire, in contextul dat, la lege si la faptul ca in cazul anumitor institutii este vorba despre functionari publici care au castigat - cum, necum - niste concursuri.
Acesta din urma a devenit, tot prin hotarare de guvern, inspector guvernamental, pe principiul mobilitatii inaltilor functionari publici. Potrivit legii, fostul senator Ion Florescu a fost obligat sa renunte la politica pentru a fi numit pe post.
Cei doi barbati sunt acuzati ca au alocat in mod abuziv 3,9 milioane de euro cumpararii a 52 de apartamente pentru functionari de stat, potrivit Curtii de Stat din Bosnia.
"Varianta ipocrita, in care raman in continuare sefii de servicii deconcentrate functionari publici si noi ne facem ca le respectam drepturile, dar, de fapt, ii fortam sa-si dea demisia, asa cum a facut Alianta D.A.
google-analytics.com