Cautare

283 de rezultate pentru "avocat" (3.72 secunde)
Mandatul actualului Avocat al Poporului (AP), Ioan Muraru, a expirat in principiu pe 15 mai 2011, insa, potrivit legislatiei, dureaza pana la depunerea juramantului de catre noul Avocat al Poporului. ... Totodata, aceeasi lege prevede ca mandatul AP dureaza pana la depunerea juramantului de catre noul Avocat al Poporului.
32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului.
Intr-un articol recent din Ziua, d-na Munteanu, o distinsa redactoare a ziarului, spunea ca dintre cei zece finalisti ai emisiunii "Mari Romani" numai maresalul Ion Antonescu nu a avut un avocat, iar mie imi reprosa direct ca, in loc sa fiu aparatorul personajului, am fost, prin ce am spus, parca acuzatorul lui.
Cu tot respectul pentru meseria de avocat, dupa cum se stie, Baroul devenise o organizatie ermetica. Pentru un absolvent al unei facultati de drept, a deveni avocat insemna trecerea prin varii furci caudine care incepeau prin a fi acceptat ca ucenic pe linga un cabinet de avocatura.
Desi Alianta a anuntat in urma cu cateva saptamani ca functia de Avocat al Poporului ar putea fi ocupata de deputatul PD Augustin Zegrean, in urma unui acord parlamentar dintre cele mai importante partide parlamentare, aceasta demnitate va reveni PSD, care a platit democratilor cu cateva mandate CNA.
Avem nevoie de un Avocat al Copilului, dar avem nevoie ca aceasta institutie sa aiba si dinti, nu sa fie inca o institutie decorativa "Sustin cu energie infiintarea unui Avocat al Copilului.
Cu toate ca in Romania piata serviciilor juridice inseamna 25-35 de milioane de euro anual, venitul mediu lunar al unui avocat este sub 6 milioane de lei, afirma presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Calin Andrei Zamfirescu.
Actul normativ reglementeaza, printre altele, obligatia asiguratorului de a permite, prin contractul de asigurare, sa incredinteze apararea intereselor sale unui avocat ales de el insusi.
si-a angajat avocat care a schimbat istoria fotbalului! Cine va incerca sa ii scape de excluderea din Liga Steaua si-a angajat un avocat celebru in lupta pentru ramanerea in Liga Campionilor. Steaua isi angajeaza cel mai tare avocat din fotbal.
Nu stiu, ne mai gandim, ne punem de acord aci sau prin avocat. ... Prin avocat, prin avocat, datoria e clara, asta-i datoria si...
“Chiar daca as fi incheiat un contract, desi nu l-am incheiat, ca avocat cu o firma de-a lui Hayssam, nu poate fi acuzat un avocat ca a aparat o firma si sa fie conturata imaginea de vinovatie, in conditia in care liderii importanti din partid l-au hranit si l-au pastorit pe Omar Hayssam“, a spus Iorgovan.
In ceea ce-l priveste pe Popescu, imaginea lui de avocat aventurat in politica va ramane sifonata, indiferent ce se va decide de la "centru". ... Popescu nu reuseste sa fie avocat decat in afara partidului Oricum, din cele intamplate pana acum reiese un lucru cert:
Aspectul moral al cazului este ca un avocat obraznic foloseste chichitele legii pentru a-si realiza interesele.
Rusia apreciaza prietenia premierului italian Silvio Berlusconi, dar Moscova nu are nevoie de "avocat" in relatiile sale cu Occidentul, a declarat presedintele rus Dmitri Medvedev (foto), intr-un interviu acordat presei italiene. "Rusia nu este judecata, deci nu are nevoie de avocat", a declarat Medvedev.
Vadim, abandonat de avocat in mijlocul proceselor Avocatul lui Corneliu Vadim Tudor dintr-o serie de procese grele aflate pe rol, Ion Ghita, anunta ca a hotarat sa renunte la reprezentarea acestuia, o decizie cu atat mai socanta cu cat este motivata politic, prin jocurile oculte pe care le-ar face liderul PRM.
• Crisu Anastasiu, noul Avocat al Poporului Grupurile parlamentare ale PDL vor decide pe cine vor sustine pentru functia de Avocat al Poporului, a precizat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga, aratand ca propunerea democrat-liberalilor de pana acum pentru acest post a fost Gheorghe Iancu.
Vicepresedintele Senatului, avocatul Ioan Chelaru, a declarat in exclusivitate pentru avocatura.com ca el si colegii din generatia sa, alaturi de cei din generatiile care vin, fac eforturi deosebite pentru a reaseza profesia de avocat acolo unde ii este locul.
Politistii au contactat victima, care a precizat faptul ca, in aceeasi zi, in jurul orei 10:30, aflindu-se in fata unui imobil din sectorul 2, pentru rezolvarea unor probleme de natura juridica, a fost acostat de catre o persoana care s-a recomandat ca fiind avocat si s-a oferit sa-l ajute in vederea legalizarii unor documente, solicitandu-i in schimb suma de 40 de lei, incheind si un contract de asistenta juridica.
La finalul convorbirilor cu presedintele Vladimir Voronin, Basescu declara ca Romania va fi cel mai puternic avocat al Republicii Moldova pentru integrarea in UE si ca nu va permite niciodata ca aceasta tara sa fie santajata pentru energia electrica.
Deputatul Sergiu Andon isi pierde functia din cauza incompatibilitatii Sergiu Andon a fost gasit incompatibil cu functia de deputat, dupa ce a aparat in calitate de avocat un client cercetat pentru coruptie. ... Potrivit legii, un parlamentar care este si avocat nu poate sa pledeze impotriva statului.
google-analytics.com