Cautare

399 de rezultate pentru "portul" (2.75 secunde)
La mijlocul lunii noiembrie 2004, la sediul Administratiei Porturilor Maritime s-a desfasurat o licitatie privind prelucrarea si distrugerea deseurilor petroliere provenite de la navele si agentii economici care isi desfasoara activitatea in Portul Constanta.
Nu dorim sa-i primim pe oportunisti in randurile noastre, nu vrem sa devenim portul navelor naufragiate“, a explicat Gheorghiof.
Numai ca prezenta celor trei reprezentanti ai autoritatilor locale in Consiliul de Administratie al CN APMC nu era absolut necesara pentru ca Moldoveanu sa-si faca jocurile murdare in Portul Constanta.
Reamintim aici ca metoda de devalizare a CN APMC practicata de-a lungul anilor de Moldoveanu a fost cu precadere organizarea de licitatii trucate prin care a oferit pe tava clientelei politico-economice a fostului partid de guvernamant cele mai profitabile servicii portuare, cum ar fi salubritatea la nave si pe platforma portuara, managementul deseurilor si a reziduurilor petroliere, serviciul de comunicatii si de securitate portuara, serviciul de stins incendii, de balizaj, de depoluare pe apa si nu in ultimul rand a inchiriat pe termen foarte lung si la preturi derizorii toate cheurile si platformele din Portul turistic Tomis.
Totodata, aceleasi surse indica faptul ca ar exista o anumita neconcordanta intre deciziile reprezentantilor ANR si cei ai Administratiei Portuare in ceea ce priveste activitatea agentilor economici portuari care efectueaza manevre la navele ce sosesc si pleaca din Portul Constanta.
Comisarul sef Sorin Oprea va implementa "Proiectul Trident” in Portul Constanta Pana la organizarea concursului pentru preluarea oficiala a sefiei Inspectoratului de Politie Constanta, actualul inspector sef interimar Sorin Oprea este pornit sa aduca unele imbunatatiri in sistemul organizatoric al institutiei, cat si de monitorizarea atenta a Portului Constanta, despre care exista semnale clare ca se practica prostitutia, traficul de droguri si multe alte ilegalitati.
Scenariul a aparut cu o seara inainte ca fostul ministru de Interne sa fie audiat de DNA ca martor in dosarul coruptiei din portul Constanta.
Se va trezi blocat in mijlocul marii pe un vas a carui carma nu o va mai controla, la mare distanta de portul in care ar fi trebuit sa-l duca.
O situatie interesanta s-a inregistrat, potrivit comisarului sef Alexandru Nicolae, cand "doua masini ce tranzitau Portul Constanta din Statele Unite spre Republica Moldova prezentau indicii ca ar proveni din traficul de automobile transoceanic, atunci am cerut o verificare autoritatilor din Statele Unite, dar, deoarece in State vanzarile auto se fac cu foarte putine acte, acesta a durat cateva luni timp in care masinile au stat in port in container, intr-un final sa aflam ca masinile aveau acte in regula, iar noi a trebuit sa platim stationarea containerului in port 8 USD pe zi”.
Coroborate cu recentele declaratii ale presedintelui Traian Basescu, care a reiterat la inceputul saptamanii in curs, cu prilejul vizitei sale la bordul fregatei germane "Koln”, venita de asemenea intr-o vizita in portul Constanta, sprijinul sau pentru initiativa constituirii unei grupari navale permanente a NATO in Marea Neagra, afirmatiile ambasadorului francez vin sa confirme intentiile ale Aliantei Nord- Atlantice de a crea, cu ajutorul tarii noastre, o forta navala in bazinul Marii Negre.
“Ma leaga de Japonia foarte multe lucruri si imi amintesc cu mare placere de nava 'Crisana', pe care am comandat-o si care era construita in portul Yokohama“, a spus seful statului.
Salariatii de la societatea Chimpex din Portul Constanta au pichetat, joi dimineata, sediul Consulatului Turciei din Constanta, in semn de protest fata de refuzul administratiei de a le majora salariile.
Un remorcher de 29 de metri lungime s-a lovit, duminica, de cheiul danei 67 a portului Constanta, iar in urma incidentului un butoi cu reziduuri de hidrocarburi s-a rasturnat in apa, poluand zona.
"Mangalia nu este pregatita pentru proiecte precum Portul Turistic, care nu va ajuta locuitorii ci numai pe proprietarii de yachturi.
"Francu ii face temele lui Mihei" Pentru a da valoare vorbelor sale, Vasile Francu s-a prezentat in calitate de lider al agentilor si brokerilor navali din Portul Constanta, "asupra carora Mircea Banias face presiuni pentru ca SC Euro Shipping Services SRL sa capete toate contractele de remorcaj.
Grivita la malul Borcii (asta pentru a prinde Liceul Economic si Piata Mare, Gara CFR Calarasi Port , uzinele electrice si de apa, Turnul de Apa, spitalul vechi, maternitatea, arestul, dar si podul peste Jirlau, stavilarul, iar la sud,faleza si portul vechi), in aceest spatiu fiind cca 300 cladiri (mai exact 296 ), acestea fiind mai mari sau mai mici.
Deputatul a facut mai multe demersuri pe langa Ministerul Transporturilor, a Internelor si a Invatamantului pentru lamurirea unor aspecte legate de Portul Constanta.
"Surparea de teren este rezultatul direct al "pastrarii" ecosistemului. Si va spun de acum ca va continua sa se prabuseasca", a declarat ieri primarul Radu Mazare.
Deci, ca din portul Southampton spre New York nu a plecat in voiaj inaugural Titanicul, ci un preschimbat Olympic, nava fiind cea care avea sa ajunga pe fundul oceanului, in vreme ce Titanic, preschimbat in Olympic a fost in serviciu pana in anul 1935 fara nici un incident.
google-analytics.com