Cautare

201 de rezultate pentru "o zi de lectura" (3.51 secunde)
Nu numai la noi, dar cam peste tot, copiii abandoneaza preocuparea de a citi carti, in favoarea jocurilor video sau a desenelor animate. Ei pierd astfel ocazia de a se instrui de mici, de a capata un lexic bogat, un grad de mai mare de intelegere a celor citite.
Este al treilea an in care bucurestenii pot participa la "Poeti pentru schimbare", o lectura in cadrul evenimentului global "100 Thousand Poets for Change". Evenimentul "Scoate poezia de la colt" incepe sambata, 28 septembrie, de la ora 20.30 in clubul "Tramvaiul Douasase" (str.
"Dusmanul de clasa", o teza absurda chiar si pentru comunisti Revista "Historia" si Adevarul Holding lanseaza un nou proiect editorial intitulat: ... Este un numar dedicat unei singure teme, care nu inlocuieste editia obisnuita a revistei "Historia" din luna respectiva, ci o completeaza.
La Petrosani a fost inaugurata ieri noua biblioteca municipala dupa ce ani la rand a functionat intr-un apartament de bloc, cu igrasie si mucegai.
Celebram solemnitatea Sfintei Fecioare Maria Nascatoare de Dumnezeu, dar este clar ca prima lectura de la Liturghie nu a fost aleasa pentru acest motiv, ci pentru ca e Anul Nou: ... ea este pentru noi o ocazie de a ne simti intariti.
A cincea editie a evenimentului are loc sambata, 26 septembrie, la Roaba de cultura din Herastrau si este una dedicata lecturii si tehnologiei.
In anul Centenarului Marii Uniri, campania de mobilizare nocturna a bibliotecilor este dedicata valorilor si simbolurilor culturale ale Unirii, reunind participantii sub sloganul BIBLIOTECILE UNESC.
Au citit, in liniste, din cartile preferate, pentru a atrage atentia asupra situatiei copiilor din comunitatile rurale defavorizate din Romania, care nu au acces la cartile necesare educatiei lor si nu se pot bucura de lectura;
Inceputul de an scolar inseamna pentru Curtea Veche Publishing si Casa Regala a Romaniei reluarea eforturilor de promovare a lecturii in randul copiilor, de data aceasta prin proiectul "Cartile copilariei in scoala ta".
Guvernul intentioneaza sa scada cu 30% cheltuielile cu deplasarile externe si protocolul din institutiile publice, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta discutat, in prima lectura, in sedinta de astazi a Executivului, au declarat pentru Agerpres.ro surse oficiale.
Doctor in Filologie cu teza POEZIA DE INSPIRATIE RELIGIOASA A LUI V. ... Discutand cu elevii mei, la ora de dirigentie despre profesiuni, am fost intrebat de ce am ales profesia de dascal ? Raspunsul meu a avut mai intai o afirmatie categorica:
Publicata in iulie 2016, cartea Dieta-Minune dicteaza un nou trend in materie de cure de slabire. Are deja cateva sute de mii de cititori si adepti cu rezultate spectaculoase.
Parlamentul European va aborda in sedinta programata pentru zilele de 21, 22 si 23 mai a.c., mai multe subiecte cum ar fi tarifele de roaming, noile standarde de calitate in domeniul apei, ratele accizelor la alcool si bauturi alcoolice, produsele ecologice, combaterea violentei si a crimei organizate.
Proiectul de Lege privind organizarea si desfasurarea votului prin corespondenta al cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate a fost inclus in programul legislativ al Executivului, pentru Ministerul Afacerilor Externe fiind fixata luna aprilie ca termen limita de prezentare a actului normativ in sedinta de guvern.
"Daca, in loc de bonuri de masa, s-ar oferi bonuri de carte, 90% din intelectuali ar alege bonurile de carteā€- Monica Fit, cadru didactic al Colegiului National Pedagogic Constanta.
Compania Nationala de Autostrazi mai asteapta doar avizul CE Guvernul asteapta un raspuns din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste infiintarea Companiei Nationale pentru Autostrazi, deoarece regulile europene prevad anumite restrictii privind detinerea prerogativelor de reglementare cu cele de administrare, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.Luni, premierul a anuntat ca actul normativ care reglementeaza infiintarea Companiei Nationale pentru Autostrazi va fi citit, miercuri, in prima lectura, in sedinta de Guvern, scrie Mediafax.
Marti, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internationale a Cartii, intre orele 10.30 - 11.30 fundatia World Vision Romania organizeaza un flash mob pentru a promova lectura.
"Cele doua Diane" despre care povesteste Alexandre Dumas tatal sunt Diana de Poitiers, amanta favorita a lui Henric al II-lea, si fiica ei, Diana de Castro. Principalul erou masculin al istoriei este Gabriel, care afla la 18 ani ca e de fapt conte de Montgomery.
Muzeul History Hackers, in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei, ofera o reducere de 10 % tuturor posesorilor de permis de cititor emis de Biblioteca, la vizitarea expozitiei Misterele Greciei Antice pe timp de weekend.
Editia Schimb de Carti Bucuresti din luna februarie va avea loc dumnica, 28 februarie, de la ora 15:00, la ceainaria La Un Ceai (Str. ... Te asteptam cu ceai, prajituri si chef de vorba: Ce carti ai citit de la ultima noastra intalnire?
google-analytics.com