Cautare

262 de rezultate pentru "monden autohton" (2.73 secunde)
Aceasta este imaginea pe care functionarul public o afiseaza din spatele ghiseului contribuabilului autohton. Comportamentul inadecvat al functionarului public din institutii este rezultatul lipsei de informare a cetateanului, care nu cunoaste legile, nu stie ce sa pretinda omului din spatele ghiseului.
Modelul cultural autohton le obliga pe femei sa acorde mai mult timp decat barbatii sarcinilor domestice. Ele au adesea in responsabilitate ingrijirea copiilor sau a rudelor mai in varsta.
Dintre proiectele de mare amploare care vor schimba fata celui mai mare port autohton, directorul general al CN APMC a mentionat prelungirea cu peste 1000 de metri a digului de nord (investitie de 84 mil.
Grajduri iluminate, spatioase, ca sa ii permita porcului autohton sa se intinda, paie schimbate din 24 in 24 de ore si neaparat vedere la alti porci, nu mai mult de sapte gaini intr-un cuibar si lumina noaptea pentru rate.
mediul de afaceri autohton va ramane stabil, iar cresterea economica a principalilor parteneri comerciali ai Romaniei nu va urma un curs descendent.
Pana acum, in invatamantul universitar din statele UE se percepeau taxe de peste zece mii de euro pentru studentii de la portile Uniunii, singura modalitate a studetului autohton de a ajunge in bancile marilor universitati fiind obtinerea unei burse.
Spre exemplu, Automobile Dacia, cel mai important producator autohton de automobile, si Renault - liderul vanzarilor la import, au demarat o campanie promotionala prin care vor oferi viitorilor proprietari reduceri cat valoarea taxei speciale de prima inmatriculare.
Ministrul mediului a aratat ca peste 50% din parcul auto autohton este format din masini cu o vechime de 12-15 ani, cu un grad ridicat de poluare.
un numar de 15 inspectori vor patrula pe plajele din statiunile litoralului autohton pentru a constata modul cum sunt intretinute plajele de catre operatorii carora le-au fost atribuite.
Potrivit unui raport al Institutului National de Statistica dat publicitatii in cursul zilei de ieri ponderea statiunilor de pe litoralul autohton (exclusiv orasul Constanta) in totalul sosirilor si innoptarilor care au avut loc in toate unitatile turistice din Romania in luna ianuarie 2007 a fost de numai 1%, respectiv de 1,2%.
Si valuta americana a scazut dramatic in raport cu leul autohton, cotatia ei fiind de 2,49 RON. Analistii pietei valutare din Romania apreciaza ca aceasta situatie se datoreaza cu precadere sumelor foarte mari in euro si dolari trimise de romanii care muncesc in strainatate rudelor lor din tara.
Casa de Economii si Consemnatiuni a fost infiintata in urma cu mai mult de un secol si dispune la ora actuala de cea mai intinsa retea teritoriala din Romania, unitatile ei asigurand cea mai buna acoperire a localitatilor din mediul rural din intregul spectru bancar autohton.
Marea provocare consta în acceptarea noului statut al taranului autohton care, la vârsta de 50-70 de ani, a devenit peste noapte „fermier“, chiar daca ferma lui este de fapt o mica gospodarie în care investeste tot ce are - ore-n sir de munca, agoniseala de toamna trecuta.
Al doilea constructor autohton in materie de vanzari, Daewoo Automobile Romania, a livrat in primele cinci luni 7.714 autoturisme, in crestere cu 3,41% fata de nivelul de 7.459 de unitati consemnat in aceeasi perioada a anului trecut.
Daca fondurile straine nu pun deocamdata conditii, nu este exclus ca vreun investitor autohton foarte potent sa-l trimita la plimbare pe actualul presedinte, Dinel Staicu.
Începând de ieri, Banca Comerciala Româna se prezinta, în peisajul bancar autohton, cu o noua identitate si atitudine, semn al integrarii în grupul Erste.
Cu aceeasi ocazie, oamenilor de afaceri austrieci li s-au prezentat proiectele de investitii din Portul Constanta, stadiul acestora si beneficiile pe care le vor determina, in vederea atragerii de trafic si a utilizarii celui mai mare port autohton drept poarta de intrare si iesire pentru marfurile care au punct de destinatie-plecare tari ale Europei Centrale.
Cu aceasta ocazie, Ionel Stefan, directorul Sucursalei Constanta a Eximbank a facut referire la faptul ca aceasta banca cu capital de stat sustine in numele si in contul statului roman mediul de afaceri autohton.
Pretul uleiului autohton, dublu fata de cel din Italia Desi salariul mediu primit in fiecare luna de un roman nu depaseste 300 de euro, banii pe care romanii ii scot zilnic din buzunare pentru a-si plati utilitatile si alimentele sunt mult mai multi decat cei de care are nevoie, pentru aceleasi necesitati, un alt european, al carui salariu mediu se ridica la 1.500 de euro.
Principalul constructor autohton, Automobile Dacia, a vandut in primele zece luni 83.912 de autovehicule (28% cota de piata), dintre care aproape 78.000 au fost autoturisme, corespunzator unei cote de piata de 30,2%.
google-analytics.com