Cautare

327 de rezultate pentru "eminescu" (2.74 secunde)
Teren de fotbal de 200.000 de euro, in satul lui Eminescu Autoritatile isi bat joc, pur si simplu, de banii publici, stransi din taxe si impozite.
Slujba de pomenire a poetului national Mihai Eminescu la cimitirul Bellu Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, sambata, 15 iunie 2013, de la orele 11.30, va fi oficiata o slujba de pomenire a poetului national Mihai Eminescu la implinirea a 124 de ani de la trecerea sa la cele vesnice (15 iunie 1889 - 15 iunie 2013) la mormantul sau din cimitirul Bellu.
Eminescu, Bucuresti, 1980; ... Eminescu, Bucuresti, 1983; ... Eminescu, Bucuresti, 1985; ... Eminescu, Bucuresti, 1989; Artisti, ateliere, galerii (eseuri, cronici, interviuri), Ed. Karta Graphic, Ploiesti, 2009, editia I;
In conditiile de relativa liberalizare culturala din anii 1960, un caz aparte l-a constituit dezbaterea din 1965 privind realizarea statuii lui Mihai Eminescu, care avea insa ca miza renuntarea la realismul socialist in favoarea abordarilor moderne.
In copilarie a frecventat Cercul de Teatru al Casei Pionierilor din Botosani, condus de actorul Stelian Preda de la Teatrul Mihai Eminescu din localitate ; ... Editura Eminescu, 1981) - Aventurile lui Mototol-Rostogol la prima lui iesire din ocol (roman in prozoversuri pentru copii; ... Editura Eminescu, 1984) - Partea omului (versuri;
E ca in cazul lui Eminescu. Ce incerca omul Eminescu in clipele de amor cu Veronica nu intereseaza pe criticul literar. Cand insa Eminescu publica poezii despre ce simtea el, textul, facut public, intereseaza pe criticul literar, care-l poate face pulbere.
"Jurnal de una singura" (proza scurta, Editura Eminescu,1979); ... "Magazinul de clepsidre" (nuvele si povestiri, Editura Eminescu, 1987); ... Alte texte literare ale Aretei Sandru au fost cuprinse in diverse antologii de proza si publicistica, dintre care amintim "Intoarcerea la izvoare" (Editura Eminescu, 1988).
Eminescu, 1981, - Mototol-Rostogol, roman in prozoversuri, pentru copii, Bucuresti, Ed. ... Eminescu, 1984, - Partea omului, versuri, Bucuresti, Ed. ... Eminescu, 1988, - Viziune cu logofagi, versuri, Constanta, Ed.
Dar si Basescu rimeaza cu Eminescu" Dupa ce europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris, pe blog, despre evenimentele politice de vineri atacand USL, Varujan Vosganian raspunde, aratand lipsa de argumente a afirmatiei lui Preda, potrivit careia "256 rimeaza cu Nastase".
Bancnotele noi, ale leului denominat, prezinta aceleasi portrete aflate pe actualii bani si, in linii generale, fondul color folosit in prezent cu exceptia hirtiei de 500 de lei, care va prezenta portretul lui Mihai Eminescu "Am avut in vedere pastrarea actualei structuri de cupiuri.
MIHAI EMINESCU. ... Coordonatorul editorial si moral al tuturor - deci un fel de redactor sef - este Mihai Eminescu. ... Mihai Eminescu, I.L.
Gala Premiilor Uniunii pe anul 2017 si Premiile Eminescu, ziaristul au fost, fara indoiala, evenimente reprezentative pentru parcursul breslei si locul sau in societate.
37 "Mihai Eminescu") a fost desemnat de organizatori cel mai bun portar. ... 37 "Mihai Eminescu" ... 37 "Mihai Eminescu"
"Jurnal de una singura" (proza scurta, Editura Eminescu,1979); ... "Magazinul de clepsidre" (nuvele si povestiri, Editura Eminescu, 1987); ... Alte texte literare ale Aretei Sandru au fost cuprinse in diverse antologii de proza si publicistica, dintre care amintim "Intoarcerea la izvoare" (Editura Eminescu, 1988).
Datorita inregistrarilor din Fonoteca Radio Romania, realizate in perioada 1989-2004, avem privilegiul de a-l asculta interpretand versurile marilor poeti Mihai Eminescu, Alexandru Macedonski, Ion Barbu, Gherasim Luca, Nicolae Labis, Stefan Aug.
Eva Constantinescu i-a dedicat poetului Mihai Eminescu o poezie care este publicata in volumul sau, Obsesii, lansat in aceasta toamna si care s-a bucurat de un real succes. In ceas aniversar, versurile Evei Constantinescu ne reamintesc de dorul nostru fara leac si fara sfarsit, dorul de Eminescu.
Eminescu - Aleksandr3mbr. ... - Fulga Malina Lorelei este clasa a XII-a la liceul Mihai Eminescu, Calarasi si se doreste a fi viitoare studenta la Universitatea Nationala de Arte. ... Membrii acestei noi comunitati artistice sunt absolventi ai liceelor Barbu Stirbei si Mihai Eminescu.
Intre lucrarile care au fost donate se afla portrete ale lui Stefan cel Mare, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labis, George Cosbuc si George Toparceanu.
Maxima din titlu este concluzia primei scrisori prin care Mihai Eminescu i-a marturisit dragostea Veronicai Micle, pe care o cunoscuse cu 7 ani in urma. Pe 4 august 1879, Veronica Micle a ramas vaduva, iar intre 5 si 11 august 1879 Mihai Eminescu a scris randurile de mai jos:
Aceasta zi din ianuarie a fost aleasa ca Zi a Culturii Nationale, intrucat reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, Mihai Eminescu. ... Florian Mihailescu, Otilia Anastase, caricaturistul spaniol cotat foarte bine, Nestor Damaso del Pino, care a executat doua lucrari, Nichita Stanescu si Mihai Eminescu.
google-analytics.com