Cautare

167 de rezultate pentru "bucovina" (3.69 secunde)
Potrivit prevederilor acestui pact infam, in iunie 1940, Armata Sovietica a invadat, ocupat si anexat provinciile romanesti Basarabia si Bucovina de Nord.
Pentru ca eu personal am avut si am privilegiul de a ma fi nascut intr-una dintre cele mai frumoase, bogate si nealterate zone ale Romaniei â€" Bucovina.
Sper, stimate cititorule, ca te-ai convins ca avem oarece interese si dincolo de Nistru, cu toate ca probabil esti tipul de roman care se revolta ca americanii nu stiu de spatiul nostru mioritic, dar care permite cu seninatate sa fie tinut in bezna de o scoala ce nu i-a dat nici cele mai elementare date despre fratii sai din Transnistria, Transcarpatia, Pocutia, Bucovina de Nord, Basarabia de Nord, Herta, Basarabia de Sud, Cadrilater, Timocul sarbesc si bulgaresc, Banatul de Vest, Ungaria de est, despre fratii sai aromani, meglenoromani si istroromani.
o singura noapte de cazare in pensiunile din Bucovina, in perioada Pastelui, este mai scumpa decat cinci zile petrecute intr-o pensiune de lux din Bulgaria, in aceeasi perioada a anului.
o singura noapte de cazare in pensiunile din Bucovina, in perioada Pastelui, este mai scumpa decat cinci zile petrecute intr-o pensiune de lux din Bulgaria, in aceeasi perioada a anului.
Razboiul care se ducea pe teritoriul Romaniei adusese la Chisinau valuri de refugiati din Vechiul Regat, din Transilvania, Bucovina, dar mai ales ardeleni din armata austro-ungara.
BUCOVINA PROFUNDA: Adevarul despre cum a murit Mihail Eminescu, ucis la comanda (Autor: Mircea Puscasu) Istoria oficiala a vietii lui Mihai Eminescu a impus un sablon convenabil.
Acesta este prezent si astazi la targul mestesugarilor din curtea MTR. Florin Cramariuc este presedinte al Asociatiei Mesterilor Populari din Bucovina.
Am ii din Bucovina - intre 250 RON - 450 RON, braie traditionale - la 20 RON, bundita traditionala - la 800 RON, caciuli de lana - la 20 RON, 30 RON, ciorapi crosetati din lana, suman - la 600 RON, ne-a spus Veronica Hojbota din Suceava.
Traditional Robox participa la targul traditional din acest week-end cu ceramica de Bledea din Baia Mare, dulceturi la 20 ron, serbeturi la 15 ron, din zona Bucovina, papusi la 80 ron, o gentuta din pasla la 80 ron, costumase traditionale pentru copii la 350 ron si cesti la 15 ron.
El s-a nascut in 1934, intr-un sat din Bucovina de Nord, care pe atunci era in Romania, dar azi e in Ucraina.
Dupa ce aflam acest lucru, nu ne mai miram ca batrana Ileana Vaman din satul Frumosu, ultima descantatoare de nevastuici din Bucovina, isi rostea descantecul deasupra vasului cu apa neinceputa langa vatra propriei case, iar calul se insanatosea in alt capat de sat, in grajdul stapanului sau.
Tanasescu a vorbit in plenul Camerei despre Fondul Proprietatea, in timp ce deputatii analizau o propunere legislativa privind acordarea de despagubiri sau compensatii cetatenilor romani pentru bunurile sechestrate in Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Herta.
“Ne-au spus cei de la Asociatia 'Bucovina 2000' ca vor sa protesteze in acelasi timp cu noi. Ne-au mai spus ca primarul lor, care este membru al PNL, nu vrea sa le dea autorizatie de protest.
Aproape de prisos sa amintesc posturile jenante, daca n-ar fi grotesti, in care s-a pus si se pune zilnic cu o lejeritate ce frizeaza inconstienta dnei ministru de resort, eterna diva de mucava a happeningurilor montate cand in Bucovina, cand pe litoral, unde s-a afisat, cu ie taraneasca si…strech de firma, drept un fel de noua Mita Biciclista", a afirmat liberalul intr-o declaratie politica sustinuta in plenul Senatului.
Comisia se va ocupa de verficarea modului de cheltuire a banilor publici destinati pentru campania de promovare "Romania, Land of Choice", pentru programul "De Paste in Bucovina" sau modul in care a fost atribuit contractul pentru organizarea evenimentului "Lumina la malul marii", precum si modul in care au fost chetuiti banii publici pentru desfasurarea concertului sustinut de Goran Bregovici si Wedding Funeral Orchestra in statiunea Mamaia.
In 1940, tata si socrul au fost umiliti in timpul retragerii din Basarabia si din Bucovina. Si-au luat "revansa" in 1941, cand au ocupat Odesa si s-au retras sub bombe, scapand ca prin minune de la Cotul Donului.
Acesta a aratat ca este ingrijorat ca se pot instraina biserici, manastiri si ca ingrijorarea lui este si mai mare pentru ca multe dintre acestea sunt in Bucovina.Senatorul PSD a tinut sa reaminteasca ca toti cei care au incheiat parteneriate cu aceasta formatiune politica au avut de pierdut.
Raportul prin care Buzatu contraataca face referire la achizitia de actiuni in valoare de 3,12 milioane de lei la Vulturul Comarnic SA, Spit Bucovina SA, Altur SA, Galgros Galati SA - societati controlate de Catalin Chelu, unul dintre sforarii SIF.
In octombrie 1941, regimul Ion Antonescu a inceput deportarea evreilor din Basarabia si Bucovina in Transnistria, declansand genocidul, cu scopul eliminarii populatiei evreiesti a tarii.
google-analytics.com