Cautare

167 de rezultate pentru "bucovina" (3.02 secunde)
In ceea ce priveste oferta pentru munte, deja au inceput sa fie facute rezervari pentru Paste si 1 Mai, cele mai cautate fiind zonele din Bucovina, Sinaia, Predeal.
In afara de "Porti deschise la pensiuni", ANTREC Romania, impreuna cu pensiunile membre, a pregatit pentru aceasta saptamana numeroase alte evenimente, cum ar fi "Ziua varuitului", la Sarata-Monteoru, judetul Buzau, "Wellness la tara", in Bucovina, o expozitie de flori la Codlea, in judetul Brasov, "Lectia de gatit la cuptorul cu lemne" (Berca, Buzau), degustari gratuite de vin (Pietroasele, Buzau), "Sa invatam arta incondeierii oualor" (Vama, Bucovina).
Udrea a subliniat ca a dorit ca prima sa iesire in calitate de ministru in tara sa fie in Bucovina, zona care are un potential turistic important si corespunde prioritatilor Ministerului Turismului.
In plus, odata cu eliminarea cotei de lapte, fermierii din Bucovina si judetul Suceava se confrunta cu o situatie dificila in ceea ce inseamna valorificarea productiei de lapte.
Gazda emisiunii "O data-n viata" de la TVR 1, Iuliana Tudor, a lasat platoul Televiziunii Romane, pentru a cauta cei mai frumosi baieti din Bucovina. ... Iuliana Tudor si-a facut bagajele si a lasat aglomeratia Capitalei pentru a cauta flacai frumosi si harnici in Bucovina.
"Am adus traistute - la 25 RON, camasute de fete si de baieti - la 100 RON, braie si chimire - la 50 RON (tesute) si la 100 RON (cusute manual), barnet - la 70 RON, ciorapi de lana - la 40 RON, baticuri din bumbac - la 10 RON, papusi din portelan imbracate in costum din Bucovina - la 200 RON perechea, ii de dama - intre 100 - 600 RON, ii barbatesti - intre 200 - 450 RON, bundite din piele - la 250 RON, ilic din lana - la 100 RON si opinci din piele pentru adulti si pentru copii - intre 30 - 40 RON", ne-a spus Adriana Hojbota.
In haosul creat, sute de familii au incercat sa treaca in Bucovina ce nu fusese anexata, dar s-au izbit de refuzul noii autoritati de la Moscova care a dat ordin ca oricine se apropie de granita sa fie executat.
Am cunoscut mestesugari din Bucovina, din Maramures, din Ialomita, din Calarasi. ... - Se aduna femeile in Bucovina ca la sezatoare, iar fiecare ie este cusuta manual.
diploma de la targul olarilor si mesterilor populari "Ochi de paun" la Radauti, diploma de participare la "Hora Bucovinei", diploma de participare la Targu-Neamt, diplome de la Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei Suceava, de la Festivalul International de Folclor "Intalniri bucovinene" - Campulung-Moldovenesc si diploma de la Festivalul Festivalurilor Bucovinei, Zilele Humorului.
Dacia lui Burebista si Decebal se intindea de la Tisa, Carpatii Padurosi in Slovacia, Bucovina de nord din Ucraina de azi, peste Nistru pana la Bug. ... Dacii liberi au ramas in Partium, Maramures, Tisa, Bucovina de Nord, Moldova pana la Nistru -Bug si Muntenia.
Si in Bucovina este o importanta comunitate de catolici de etnie poloneza si germana.
Avem o traditie in produse din Bucovina. ... Artista Sofia Vicoveanca ne recomanda produsele, ne-a spus Geanny Lungu, director de vanzari la Tara de Sus din Bucovina - Gusturi Regasite.
Aflat in concediu in Bucovina natala a sotiei sale, Basescu nu s-a simtit in largul lui in prezenta presei si a avertizat ca, daca va constata absenta unui „comportament reciproc decent“, sepepistii raspunzatori de viata presedintelui vor asigura distanta corespunzatoare intre el si ziaristi.
Multimile, milioanele au aclamat-o.“ Asa cum, indeobste, s-au derulat si evenimentele finale, atat in Sfatul Tarii, la 27 martie 1918, unde s-a hotarit unirea teritoriilor cuprinse intre Prut si Nistru cu Romania, cat si la Congresul National al romanilor din Bucovina din 15/28 noiembrie 1918, care, de asemenea, a proclamat unirea cu Romania, dar mai ales in cadrul Adunarii Nationale de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, atunci cand s-a decretat in aclamatiile a peste 100.000 de reprezentanti din toate regiunile Ardealului „...unirea tuturor romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca si a tuturor teritoriilor locuite de dansii cu Romania“.
Ceea ce s-a intamplat pe Valea Trotusului si in Harghita-Covasna, unde munti intregi au luat-o la vale din cauza taierilor salbatice, se va intampla curand si in Bucovina. ... Atunci cand au avut nevoie de voturi in Bucovina, liberalii au promis marea cu sarea.
inundatiile din Bucovina si Moldova. ... Aflat in Bucovina natala a sotiei sale, presedintele - dupa ce le da vesti incurajatoare sinistratilor - se apuca sa-i mustruluiasca, sfatuindu-i sa nu astepte sa le pice ajutoarele din cer.
Bucovina a fost inclusa din nou intr-un circuit turistic international de lux, pretul unui bilet fiind de aproape 130.000 de dolari.
Festivalul Placintelor Traditionale din Bucovina In Bucovina, un taram de o frumusete rara, se desfasoara anual Festivalul Placintelor Traditionale, al carui obiectiv este celebrarea gastronomiei locale.
Acest dosar este o sesizare a SC Bucovina Grand SRL Suceava privind savarsirea de catre Nicolae Marghiol a infractiunii de inselaciune.
Acestia au cerut dovezi clare ca padurile au fost, de drept, in proprietatea Bisericii, prin Fondul Bisericesc din Bucovina, sau ca i-au fost date, de la inceput, doar spre administrare.
google-analytics.com