Cautare

167 de rezultate pentru "bucovina" (3.62 secunde)
Bucovina atrage in fiecare an cu 10-15% mai multi turisti decat in anii trecuti, iar dintre acestia nemtii si olandezii sunt cei mai mari amatori de vizitat plaiuri moldovenesti.
Senatorul Neculai Bereanu a sustinut o declaratie politica, intitulata "Turismul din Bucovina - intre prejudecata si izbanda", pe care o puteti citi in continuare.
Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen Suceveanul, a salutat, vineri, initiativa Consiliului Judetean Suceava de a lansa proietul "Turism religios in Bucovina", dar a criticat clasa politica pentru ca refuza din "motive mincinoase" sa retrocedeze padurile Bisericii din Bucovina.
Romanii consuma 50% din media europeana Romania detine 60% din rezervele de apa minerala ale Europei, insa romanii continua sa consume in jur de 50 de litri pe an, adica jumatate din media europeana, potrivit unui studiu al producatorului de apa minerala Rio Bucovina.
Am venit cu modele vechi de ii, din Bucovina, cusute manual, care costa intre 200 RON - 600 RON, veste traditionale, la 300 RON si la 600 RON, opinci de piele, la 80 RON, costume populare din Bucovina, ne-a spus Stela Lucaciu din Scheia, jud.
La targul de Craciun de la MTR o putei gasi si pe Brandusa Gemanaru cu Cozonac de casa din Bucovina. ... Am adus la tandul meu cozonac traditional din Bucovina, la 50 RON kg, care contine nuca, lapte, oua, dar si prajituri de casa:
Nu in ultimul rand, vorbim despre o istorie diferita, avand in vedere cei peste 100 de ani cat Bucovina a stat sub dominatie austro-ungara", a declarat Baisanu.
Dupa 59 de ani, in 1918, Romania”a reusit sa devina Romania Mare in urma unirii cu Basarabia, Bucovina si Transilvania, locuite si ele preponderent de romani. In urma celui de-al Doilea Razboi Mondial, Romania a pierdut insa Basarabia si Bucovina.
4 iulie 2018, Bucuresti) a fost un critic si istoric literar roman, membru de onoare (2001) al Academiei Romane, reputat eminescolog si un fervent aparator si promotor al culturii si civilizatiei romanesti din Bucovina de Nord.
In cadrul targului de produse traditionale si de artizanat organizat de Ministerul Agriculturii la Palatul Parlamentului il gasiti si pe Ion Taran Baciu cu produsele sale din Bucovina. ... costita hituita - la 65 RON/kg, pastrama de curcan si muschiul de Bucovina.
La 15/28 noiembrie 1918, a avut loc al doilea mare moment din procesul de reintregire nationala a statului roman, cand Congresul general al Bucovinei, format din reprezentantii alesi ai romanilor si ai nationalitatilor din Bucovina, a hotarat, in unanimitate ''unirea neconditionata si pe vecie a Bucovinei, in vechile ei hotare pana la Ceremus, Colacin si Nistru cu regatul Romaniei''.
Mesterii populari sunt prezenti cu ceramica de Horezu si de Corund, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oua incondeiate din Bucovina, ii din Breaza, tesaturi fine de borangic, oale, linguri, cauce din Babeni, ibrice de alama de la caldarari romi, marame, scoarte si cergi din Bucovina, Moldova sau Bistrita, icoane pictate cu smerenie pe lemn si pe sticla, pristolnice, zargane si port taranesc din toate zonele etnografice.
Folcloristul Simion Florea Marian presupune ca in Moldova si Bucovina martisorul era compus dintr-o moneda de aur sau de argint, prinsa cu ata alba-rosie, si era purtat de copii in jurul gatului.
Traditii de Paste in Transilvania, Banat, Bucovina, Moldova Sarbatoarea Sfintelor Pasti este cea mai marita si solemna dintre sarbatorile anului, care aduce omenirii speranta mantuirii si a vietii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. ... paste in Bucovina.
Conducerea fostei RASSM propune si ea cedarea catre Ucraina pe langa Bucovina de Nord doar a Hotinului, Cetatii Albe si Chiliei, iar de la est de Nistru sa fie cedate doar raioanele Codama, Balta si Pesciana (68).
In 11 martie 1865, tanarul Eminovici primeste pasaport pentru trecerea in Bucovina, apoi este tinut in gazda la profesorul sau Aron Pumnul, fiind si ingrijitor al bibliotecii acestuia.
"E o simbolistica anume, stiu obiceiurile foarte bine din Bucovina, ca sotia este de acolo si mergem frecvent", a declarat seful statului, iesit sa intampine darul intr-o tinuta relaxata. Carele au fost facute de mesteri populari iar, ouale au fost incondeiate la manastirile Moldovita, Sucevita si Humor, din Bucovina.
Istoricul Neagu Djuvara a aratat intr-un interviu acordat TVR in anul 2011 ca alegerea zilei de 1 decembrie de catre regimul Iliescu a fost una conjuncturala, explicand ca la 1 decembrie 1918 a avut loc doar unirea Transilvaniei si a Banatului cu Romania, pe cand celelalte provincii istorice, respectiv Basarabia si Bucovina, au fost unite la date diferite.
De asemenea, la solicitarea Parchetului de pe linga inalta Curte de Casatie si Justitie, inspectorii fiscali ai ANAF au verificat societatile Optil Exim SRL Buzau, Turan Com 2003 SRL Bucuresti, Foresta Nehoiu, Dunarea International, Rio Bucovina Distribution, stabilind sume suplimentare totalizind 103,932 miliarde lei vechi, de virat la bugetul statului, si constatind o serie de elemente de evaziune fiscala si alte nereguli sanctionate cu amenzi - neinregistrarea veniturilor, declarararea fictiva a sediului social, neinventarierea patrimoniului.
Prefectul de Suceava a explicat ca un astfel de proiect nu creeaza o presiune financiara pe fonduri europene sau nationale, dar poate pune in valoare zona Bucovinei. "Autostrada si Aeroportul international Suceava pot face din Bucovina o locatie turistica importanta si accesibila.
google-analytics.com