Cautare

1096 de rezultate pentru "art mariage satu maretrackback" (8.05 secunde)
Astfel, art. ... Art. 14 completeaza ca "autorizatia/autorizatia integrata de mediu se emite dupa obtinerea celorlalte avize, acorduri, autorizatii, dupa caz, ale autoritatilor competente, potrivit legii", iar art.
9) a infiintat organisme ad-hoc paralele cu institutiile constitutionale existente, incalcand art. 102, alineat 1, art. 116, alineat 2, art.
Potrivit art. ... In cazul in care s-a hotarat constituirea unei comisii comune de ancheta, raportul intocmit de aceasta in termenul stabilit in hotararea prevazuta la art. ... De asemenea, potrivit art.
"Subsemnatul Paul Pacuraru, senator de Galati, avand in vedere discutiile legate de implicarea mea intr-un dosar al DNA va solicit, in temeiul articolului 72 din Constitutie, coroborat cu art.144-147, art. 169 si art.
O noua plangere penala In alta ordine de idei, de fapt "la asorte" perfect cu situatia descrisa mai sus, de mentionat ca mai multi consilieri navodareni au formulat o noua plangere penala impotriva lui Adrian Mihaila, Ion Posa, Andrea Bodeanu, Ion Pacea, Nicoleta Nichita, Tudorel Calapod si Stere Sponte, prin care se cere "tragerea la raspundere penala a sus-numitilor si condamnarea acestora pentru savarsirea faptelor penale pe care le vom descrie in continuare, si pe care noi, orientativ, le incadram in dispozitiile art.
Aprecierea probelor este atributul organelor de urmarire penala si al instantelor de judecata, potrivit art. ... Referitor la respectarea dispozitiilor art.
Imprejurarea ca deciziile date de Colegiul Consiliului in solutionarea contestatiilor formulate in conformitate cu art.14 alin.1 ti art.16 alin.1 din Legea nr. ... Potrivit art.
92/2007, a serviciilor publice de transport public local, sunt prevazuti la art.
"Cauza a fost sesizata la Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova, avand numarul 273/P/2009, fiind trimisa la IPJ Mehedinti, sa se efectueze cercetari pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. ... 1 Cod Penal, art.
Ce spune Codul Muncii Art. ... Art. ... art. 112. alin. (1): Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili, prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice, o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.
Ce spune Codul Muncii Art. ... Art. ... art. 112. alin. (1): Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili, prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice, o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.
Din pacate, abdicand de la prevederile art.80 din Constitutie, care ii confera rolul de mediator intre puterile statului, precum si intre stat si societate, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, si-a asumat, de facto, pozitia de principal conducator al puterii executive si a initiat si a promovat masuri anti-sociale si ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala a Romaniei in sedinta din data de 24 iunie 2010.
‘In temeiul art. 88 si art. ... a) din Constitutia Romaniei, precum si al art.
Potrivit Constitutiei, din momentul suspendarii presedintelui, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demitere (art.95).
Potrivit art. ... Art. ... De asemenea, potrivit art. 45 din lege, cererea pentru constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul functiei de presedinte al Romaniei va fi insotita de dovezile necesare, iar constatarea acestor imprejurari se face de Curtea Constitutionala, cu votul majoritatii judecatorilor.
Prevederile legale invocate de USL au fost art. 58 alineatul 1 si art. ... - sesizarea de neconstitutionalitate a art. V, alin (1) teza I din OUG nr.
"Chiar daca s-ar considera ca numai Curtea Constitutionala, in virtutea rolului sau de garant al suprematiei Constitutiei, prevazut de normele constitutionale ale art.142 alin.(1), poate califica faptele imputate presedintelui ca fiind sau nu fapte grave de incalcare a Constitutiei, Parlamentul nu poate fi impiedicat in exercitarea dreptului de a suspenda sau nu din functie pe presedinte, indiferent de avizul pozitiv sau negativ al Curtii, aviz care are un caracter strict consultativ.
Legat de Curtea Constitutionala, potrivit art. ... Daca nu se va valida referendumul, cum Curtea a respins sesizarea PDL privind art.
"Parlamentarii Puterii au adoptat marti, 9 aprilie 2013, un alineat 2 (2) la art.86 din legea criticata de neconstitutionalitate, la dezbaterea cererii de reexaminare a presedintelui Romaniei, al carui continut nu are nicio legatura cu continutul cererii de reexaminare in cauza .Continutul cererii de reexaminare se refera la aprobarea anuala a conducatorului institutiei pentru mentinerea in activitate a generalilor si a amiralilor dupa implinirea varstei standard de pensionare pana la varsta de 60 de ani si la trecerea in rezerva a cadrelor militare care nu pot promova baremurile de pregatire fizica, in timp ce textul adaugat la Legea rezultata dupa reexaminare se refera la ministerele carora li se aplica dispozitiile din art.86 alin.(2) care, la randul sau, priveste conditiile in care coloneii si comandorii pot fi mentinuti peste limita varstei de grad prevazuta la art.92 din Legea nr.80/1995", se arata intr-un comunicat de presa al grupului PDL din Senat remis miercuri AGERPRES(prevederile al 2 se aplica exclusiv MApN si MAI n.r.).
Ceremonia de investire in functie a Presedintelui Romaniei Deschiderea sedintei a fost marcata de intonarea Imnului national al Romaniei, dupa care a fost prezentata Hotararea CCR privind validarea alegerii Presedintelui Romaniei, in conformitate cu prevederile art. ... 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, si ale art.
google-analytics.com