Cautare

64 de rezultate pentru "arheologie" (2.91 secunde)
Ca urmare a cresterii rapide a patrimoniului a inceput sa functioneze propriu-zis in anul 1954, avand profil de arheologie. ... Intre 1968 - 1981 muzeul calarasean a fost sectie de istorie si arheologie a Muzeului Judetean Ialomita.
In chip semnificativ, exact in aceste zile s-a produs si decizia luata intr-o sedinta tinuta in secret de catre Comisia Nationala de Arheologie (CNA), o decizie de natura sa puna in pericol soarta monumentelor istorice si arheologice si a peisajului cultural in ansamblul sau, prin actul administrativ al descarcarii de sarcina arheologica, care poate deschide calea spre scoaterea Masivului Carnic, cu cei 7 km de galerii romane, de sub protectia legii.
Valentin - Victor Bottez, Departamentul de Istorie Antica, Arheologie si Istoria Artei, Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti; ... Ecaterina Lung, Departamentul de Istorie Antica, Arheologie si Istoria Artei, Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti;
Publicul va putea vizita gratuit expozitiile din cele trei spatii de expunere ale muzeului, la SEDIU (Strada Progresului 4), la SECTIA TEZAUR SI ARHEOLOGIE (Strada 1 Decembrie 1918), si la SECTIA ETNOGRAFIE (Strada 1 Decembrie 1918, Bloc Arcadia).
Fiind extrem de aglomerati cu lucrari de mare anvergura, reprezentantii firmei Astaldi SpA au decis sa incredinteze lucrarile de descarcare arheologica firmei impusa de DJCCPCN, si anume societatii Deprom SRL, si nu Muzeului National de Istorie si Arheologie (MINA), cum ar fi fost normal.
Intre 1968 - 1987 a functionat ca sectie de istorie si arheologie a Muzeului Judetean Ialomita, iar din 1987 este muzeu judetean de sine statator.
Autoritatea Nationala pentru Turism va invita azi, 15 iunie 2016, ora 10:30, la conferinta de presa, care are loc la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta, pentru prezentarea Rutei Istoriei Antice a Romaniei la Marea Neagra, realizata in cadrul proiectului ALECTOR - Collaborative networks of Multilevel Actors to advance quality standards for heritage tourism at Cross Border Level, proiect co-finantat in cadrul Programului Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013 - obiectiv principal valorizarea elementelor de patrimoniu tangibil si intangibil, si dezvoltarea de parteneriate regionale in zona Marii Negre in vederea crearii de produse turistice trans-frontaliere de calitate.
- Muzeul National de Istorie si Arheologie Varna, - Muzeul Regional de Istorie Silistra, - Universitatea Veliko Tarnovo, - Muzeul Regional Veliko Tarnovo, - Muzeul Regional de Istorie Ruse.
In anul 2016 se infiinleaza Biroul de arheologie subacvatica, ca parte integranta a secliei Cercetare din cadrul MINA Constanla.
Cercetarile au fost demarate de arheologii din cadrul Muzeului de Istorie si Arheologie Constanta. ... Vasele intregi din lut si extraordinarele relicve din bronz si fier lasate in urma lor au fost deja depozitate - cat s-a putut, la Muzeul de Istorie si Arheologie din Constanta, iar orasul...
Sectia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei din Cetatea Baniei a fost ieri gazda multiplelor manifestari dedicate zilei de 9 Mai. ... Toma Radulescu, seful Sectiei Istorie-Arheologie din cadrul muzeului.
Castelul gazduieste celebrul Muzeu de Arheologie Submarin.
Dintre proiectele de licenta ale celor 14 tineri arhitecti calaraseni, mi-a retinut atentia cel semnat de Andreea Catalina Oprea, un proiect care propune amenajarea Prefecturii in Muzeu de arheologie.
xxx Cel mai important arheolog care a cercetat insula Pacuiul lui Soare este Petre Diaconu, care a lucrat la Institutul de Arheologie din Bucuresti din 1951 pana in 1991.
Proiecte separate pentru restaurare si arheologie Pentru zona peninsulara vor exista de fapt doua proiecte separate. ... Astfel, pe langa Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Termele sau parcul arheologic de langa Catedrala Ortodoxa, "Piata Ovidiu" in sine poate fi un muzeu in aer liber.
De asemenea, pe primul lot al autostrazii Nadlac-Arad s-au finalizat activitatile de proiectare, au fost desfasurate lucrarile de deminare si de arheologie si s-a trecut la constructie.
In 2018, Anul European al Patrimoniului Cultural, in semn de profund respect pentru traditiile si obiceiurile populare romanesti, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si sectiile sale din judet vor celebra Ziua Universala a Iei:
Recent, in Sectia Arheologie a Muzeului Dunarii de Jos (demisolul Consiliului Judetean Calarasi), poetul si cantaretul Ovidiu Scridon si-a promovat o carte de poezii. ... Evenimentul din Sectia Arheologie a Muzeului Dunarii de Jos Calarasi a fost organizat de Biblioteca Judeteana Alexandru Odobescu.
FARCAS) (Continuare) Invitata speciala a Conferintei OZN a fost Cristina Aldea, care din 1974 traieste in strainatate, fiind presedinta filialei din Koln (Germania) a ASS (Societatea de Cercetari in Arheologie, Astronautica si SETI condusa de Erich von Daniken) si membra a Centrului Ufologic National din Italia.
Cele mai importante atractii sunt Turnul Alb (principalul reper turistic al orasului), esplanada de-a lungul golfului Thermaikos, animata si impanzita de magazine, banci, taverne si baruri moderne, Muzeul de Arheologie si Muzeul Bizantin, Arcul lui Galerius, Biserica Sf.
google-analytics.com