Cautare

27874 de rezultate pentru "poetul lucian avramescu si una dintre gravele probleme umane saracia" (4.02 secunde)
Lucian Avramescu: ... Mai curati suntem azi, este lumea mai buna Ne dam cu mirodenii si rasina de brazi Sau in cumplita anului saptamana Ni s-a dat numai pilda ca-i crestineste sa rabzi?
Eu, Lucian Avramescu, refuz pensia aprobata de regimul Basescu-Ponta! ... Cum si de unde-mi nazarise ideea, habar n-am. ... Inima bate, vad, si ma simt viu, cu inima, cum scriam intr-o zi, plina ochi de iubire.
Azi, moartea doar se tine de cuvant /ampress.ro / Lucian Avramescu, 2 noiembrie 2013 Cine-a murit, cine-a ucis pe cine?
Ninge cu pene uriase de lebada / AmPress / Editorial de Lucian Avramescu Nu mai stiu ce-au glasuit meteorologii! ... Luciana a plecat la scoala la opt fara nitel si ploua ca si cand n-ar fi plouat - discret, hoteste, furisat.
Lucian Avramescu) Aseara m-a sunat doamna Doina Boriceanu, scriitoare din Bucuresti. ... Sotia, o vreme cadru universitar filolog, a descoperit bucuria de a scrie si a comis, in cele indepartate lumi, carti natobile de proza si calatorie. Acum, returnata in capitala noastra de pe Dambovita, traieste uimiri si nedumeriri.
Lucian Avramescu) De cand cu studiile teologice si mutarea sezoniera in caminele de nefamilisti ale studentilor, cu closet la capul coridorului si dormitoare alandala, pentru a nu mai vorbi de dusul comun, pravoslavnica Elena Udrea ia nu doar drumul bisericii, dar e gata sa se lase arsa pe rug pentru viata neintinata a clopotnitelor.
Lucian Avramescu) Cineva, persoana cu urechea lipita mereu de bataia de inima sau de baros a politicii imi spune, sprijinindu-se pe un titlu al lui Marin Preda, ca este imposibila intoarcerea la Iliescu.
Lucian Avramescu (AM PRESS): Citesc si ma crucesc: ... De trei zile, Iasii tin pagina prima a ziarelor si sparg ecranul televizoarelor cu tragedia unei morti duble. ... Ea, un fel de om de afaceri, manuind fonduri europene, cu cinste si pricepere.
Reprezentantii noii majoritatii parlamentare - PSD, PNL si UDMR - s-au intalnit marti, in Parlament, pentru a decide daca vor vota sau nu Cabinetul Croitoru. ... cele trei formatiuni politice au decis ca nu vor vota, in Parlament, propunerile lui Lucian Croitoru facute pentru functiile de ministri.
Trecand de la tristetea si autoinselarea unei femei aflate la varsta de 30 de ani la comicul sinistru al lumii taximetristilor si delicate amintiri din copilarie, cititorul povestirilor va fi cucerit de acest volum scris surprinzator de sigur pentru o prima carte de proza a unui poet.
Pretuiesc jurnalismul eminescian, ma inclin in fata poeziei sale, dar cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa faca aceste aprecieri in cunostinta de cauza. ... • Apropos, poetul este definit fara incetare "nationalist", cu trimitere vinovata catre sovinism.
Constanta), este critic si istoric literar, poet, prozator. ... Ca dascal de cuget si simtire romaneasca, trebuie sa citesti tot timpul, sa te documentezi, desigur daca vrei sa-ti onorezi meseria de formator de opinie.
Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica intitulata "De ce este nevoie de reglementarea juridica a reproducerii umane asistate medical", pe care o puteti citi in continuare.
Premierul interimar Emil Boc a declarat astazi ca PD-L il va sprijini pe Lucian Croitoru, noul prim-ministru desemnat, si cu resurse umane.
O realitate care nu ne place dar, chiar si asa, ea continua sa existe si sa ne marcheze existenta, sa ne pandeasca dupa colt, sa ne ameninte in situatii in care viata nu isi mai poate desfasura prezentul continuu de pana la acel moment, sa existe paralel cu viata noastra si sa ii ia locul odata ce viata, din diverse motive (varsta, boala, accident etc.) nu mai detine resurse sa continue.
un raspuns european " organizata de Asociatia pentru Relatii Externe a Germaniei si Noul Forum Politic (Forumul Gorbaciov), desfasurata la Munchen, in zilele de 23 si 24 martie a.c., s-a bucurat de o participare remarcabila, fiind prezenti atat oameni politici cu experienta, cat si cercetatori si analisti recunoscuti.
Poetul Traian T. ... acesta va fi inmormantat sambata Poetul Traian T. ... Cosovei s-a nascut la 28 noiembrie 1954, ca fiul al lui Traian Cosovei, poet, si al Mariei Cosovei (n. ... A fost unul dintre corifeii ‘‘Cenaclului de Luni‘‘ si un reprezentant marcant al generatiei anilor ‘80.
- Nu putem trai fara dragoste, fara bucuria de a primi si darui. ... Cartea de interviuri a fost prezentata de scriitorii Lucian Vasiliu si Angela Furtuna.
Soarele a rasarit la ora 5:29 si va apune la ora 21:18. - Astazi, la ora 13:07 a Romaniei, va avea loc Solstitiul de vara (ziua cea mai lunga si noaptea cea mai scurta), eveniment care marcheaza inceputul verii astronomice.
In contextul actual, cultura reuseste sa razbeasca, traversand orice granita, iar Gheorghe Amza, fostul decan al Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, a demonstrat acest lucru.
google-analytics.com