Cautare

27874 de rezultate pentru "poetul lucian avramescu si una dintre gravele probleme umane saracia" (7.08 secunde)
Editorialul lui Lucian Avramescu: ... Nu poti trai vecin cu ursul și cucuveaua, impartind odaia curtii, prevazuta cu fantana și hidrofor, cu bibilicile si rata domestica. Ai de scris si de povestit natiunii care traieste convulsii sufletesti.
Dar daca te uiti in declaratiile lor de avere, intelegi si de ce: pentru ei saracia nu exista decat ca un cuvant in dictionar.
Romania ar trebui sa inregistreze un ritm anual de crestere economica de 8% pentru a elimina saracia absoluta pana in 2015, se arata intr-un studiu efectuat de Banca Mondiala, care analizeaza evolutia saraciei in fostele state comuniste.
Costica, de 92 de ani, si Marina, de 79 de ani, s-au casatorit pentru a primi cei 200 de euro pe care statul ii ofera fiecarui cuplu hotarat sa-si oficializeze relatia.
Lucian Avramescu) Cu niciunul din cei doi politicieni de mai sus n-am avut onoarea sau ghinionul sa dau nas in nas.
Lucian Avramescu) Cineva ma cearta, cu indulgenta, pentru amorteala de a nu anula postarile, fara legatura cu subiectul, de sub insailarile mele zilnice sau aproape zilnice de pe AMPress:
Suntem inconjurati, zici, de dusmani Ne-ataca rusii, martienii, luna Eclipsele si ele se tin scai Dintre belele n-am ratat niciuna. ... E, intre Bucuresti si-al meu Ploiesti Pe dreapta undeva, un sir de nume Un obelisc, pe el au fost inscrise Tabelele regretelor postume.
FISA DE PERSONAJ - LUCIAN IONITA (Autoare: Laura Ivancioiu) Azi e ziua lui Lucian Ionita. Lucian al meu, adica.
Devenim, incet si sigur, popor PSD (Autor: Lucian Avramescu) Sondajele de opinie, aproape toate, indica de la o luna la alta, de la o saptamana la alta si, acum, de la o zi de alta, o crestere a iubirii poporului roman pentru PSD.
Un text de recitit, scris de Lucian Avramescu si arhivat pe Internet: ... In fruntea ei se aflau Doinita, pe numele ei stiut Ana Blandiana, Romica Rusan, scriitor si sot, conjudeteanul meu, jurnalistul Petrica Bacanu.
Lucian Avramescu) Vino, bunule Craciun Mai devreme, din Ajun, Vino si ne sta mereu Fiindca-l nasti pe Dumnezeu. Mi-a spus, astfel, gand curat, Un fecior de imparat Dintre ceruri prefirat.
Diferenta dintre fratii Basescu din Romania si fratii Olmert din Israel (Autor: Lucian Avramescu) Olmert, fost primar al Ierusalimului si apoi prim ministru a fost condamnat la 6 ani de inchisoare.
AM Press / Editorial de Lucian Avramescu : Politicieni cu tarate in cap Ca liberalii au depus o motiune de cenzura mi se pare un lucru normal si indreptatit.
Lucian Avramescu:
Va fi primul /AMPRESS / Editorial de Lucian Avramescu Primul guvern care nu va fura in blanda, mioritica, indelung violata noastra Romanica, este guvernul Ciolos, validat acum cateva minute. Nu pentru ca Ciolos se arata cu o mecla de sfant si ar fi nepotul lui Iisus.
ce te mistuie, intreb copacul, ce te mistuie de pari umbrit de propria-ti umbra si intunecat si dat pe toate frunzele cu intunericul tristetii tale? ... focul secundelor, focul timpului care fuge prin mine si lasa parjol in urma si o vatra de cenusa.
Ramai aici, afara si departe Lumea-ti va da putin, un pic de carte Si-apoi o lupta sumbra pan-la moarte. ... Ramai aici unde te simti acasa Ramai, chiar si plecata, la o masa Unde taifasuiesti doar tu cu tine Cu iarba, cu-nfloritele albine.
Popor in clasamentul fericirii De ce s-a nimerit sa fie-asa Popor suit frumos in seaua firii Sa fii descalecat si umilit Pus jos in clasamentul fericirii?
Dumnezeul sufletului romanesc la Eminescu ma-nchin ca la Dumnezeu spuse palmasul, nestiutorul de carte, argatul ogoarelor lui ma inchin spusera pe rand invatatorul apoi invatacelul si pruncii inca nenascuti spusera la fel dinlauntrul mamelor lor care si ele erau inauntrul mamelor mamelor lor la Eminescu ma inchin ca la Dumnezeu rostira teii si plopii si mestecenii infratiti in aceeasi religie cu ierburile si lacurile si luceafarul de ziua si cu marea care are margini frumoase ca un mormant de poet lui ma supun, doar lui rosti de la Cozia, de sub lespedea lui Mircea cel Batran si de la Arnota, Basarab Voievod si capul lui Mihai vorbi de la manastirea Dealu si Constantin Brancoveanu, din singurul mormant fara trup al catedralei Hurezilor cum de il iubesc cu plecaciune toate acestea si altele cu ele dimpreuna incat daca sapi in miezul nestematelor dai de el si daca asculti inima pietrelor il auzi cum bate si daca il scoli in crucea noptii pe taran si-l intrebi cum se cheama sufletul lui iti va raspunde dintr-o rasuflare, Eminescu?
Editorial AMPRESS, de Lucian Avramescu: ... Ai venit la mine brusc, prin anii 80 si ceva. ... Pai tu ai fost mereu deschizator de drumuri si de poteci si de autostrazi in muzica electronica.
google-analytics.com