Cautare

1354 de rezultate pentru "papa si dumnezeu" (2.62 secunde)
Religia, paranoia si psihoza (Autor : Marius Ignatescu) Religiozitatea poate lua multe forme, iar fenomenul si experienta religioasa raman un subiect extrem de controversat. Religia este un sistem de credinte bazate pe personalitati intangibile care sunt luate drept model, pe invataturile acestora si pe mituri.
Biologii si teologii se intreaba de atunci daca acesta nu poate fi considerat exemplul unei geneze diferite, care ar putea avea loc si pe alte planete. In cadrul Simpozionului, una din temele dezbatute a vizat posibilitatea ca extraterestrii inteligenti sa fie si ei pacatosi, la fel ca oamenii.
Una din trei femei au probleme de infertilitate, iar cauzele care duc la aceasta afectiune sunt diverse si tin de regimul de viata pe care il adopta reprezentantele sexului frumos. Insa, infertilitatea nu e o problema exclusiv feminina, barbatii confruntandu-se si ei cu acest flagel.
De ce trebuie sa merg la Biserica daca il am pe Dumnezeu in suflet? ... Pe chipul lor se vede o profunda neintelegere si uneori indignare care se exprima din cand in cand prin cuvinte de genul:
El va fi nepasator, necalculat, surazator, fara grija si increzator in Dumnezeu si in lucrurile mici si in cele mai grave. ... Dar una din consecintele cele mai dureroase a dominatiei comuniste a fost si aceea ca ne-a transformat dintr-un popor intr-o populatie.
In sensul ca esti tot atat de prezent in ea pe cat este Dumnezeu in toate cele pe care le-a creat; ... Nu te poti identifica cu Dumnezeu decat in masura in care actionezi intru Domnul.
Voia Domnului este invocata in diverse situatii, dar mai ales in cazul nenorocirilor si a mortii. ... Moartea nu este, adica, nimic altceva decat disparitia fizica, dar nu si spirituala. ... Si nimic nu poate fi mai de apreciat decat situatia in care acel om este politician, chiar sef de stat.
Totodata, Boc va fi primit in audienta la Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea si va avea intrevederi cu presedintii Senatului, Camerei Deputatilor si cu primarul Romei. Emil Boc va avea si o intrevedere cu cardinalul Tarcisio Bertone.
Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca ii va acorda Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea titlul de Doctor Honoris Causa.
GEORGE CUSNARENCU) Desi sunt la moda atat psihiatri, cat si cei care cred ca pot deslusi semnificatia viselor, cea mai interesanta activitate nocturna a organismului nostru, visele, raman un mister inca nedeslusit in intregime, cufundat in legende.
Ba ca ar fi preferat sa delege pe altcineva la conducerea PNL, declaratie facuta la o emisiune televizata si cu bataie la Calin Popescu Tariceanu, ba ca ar fi pregatit sa accepte functia de premier, ba chiar de presedinte al liberalilor, chiar daca deocamdata nimeni nu i-a cerut-o.
Vaticanul a condamnat in mod vehement atentatele islamiste comise la Paris, soldate cu aproximativ 120 de morti si 200 de raniti, catalogandu-le drept violenta terorista nebuneasca. ... - Papa Francisc si toti iubitorii de pace condamna atentatele in cel mai radical mod.
Occidentul cu al sau acquis comunitar nu accepta decat ce ii convine - sa ne referim la dublul standard in ce priveste deciziile Curtii Constitutionale din Romania in 2012 si respectiv 2017.
De asemenea, Seful Executivului va fi primit la Vatican de Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, si va avea o intrevedere cu cardinalul Tarcisio Bertone, Secretar de Stat al Sfantului Scaun.
Data nasterii lui Christos nu este singura controversa pe care a aduce Papa. ... Totodata, Suveranul Pontif mai aduce in discutie faptul ca Iisus s-a nascut mai degraba in Nazaret si nu in Betleem.
IRINA STOICA) Coplesitor prin trecutul sau istoric, prin frumusetea si multimea monumentelor, orasul Roma, Cetatea Eterna, este deopotriva leagan al artelor si al credintei. Important centru turistic, asezat pe malurile Tibrului, a fost pe rand capitala a Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne.
Atto Melani, spion in Italia al Regelui Soare, personaj principal al romanului Imprimatur de Monaldi & Sorti (Humanitas, 2004), nu este doar un personaj istoric real, ci si autor al acestui raport senzational privitor la alegerea papilor in secolul al XVII-lea.
Magda Marincovici) Mii de credinciosii romano-catolici din Bucuresti, printre care foarte multi tineri, preotii din parohiile bucurestene, calugari si calugarite din comunitatile religioase locale participa duminica, 20 martie 2016, la procesiunea de Florii pe care Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti o organizeaza si in acest an pe strazile capitalei, anunta Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuesti.
Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucuresti, IPS Ioan Robu, a declarat, vineri, la Cluj, ca aproape sigur Papa Francisc va vizita Romania in cursul anului viitor, el explicand ca vizita va coincide si cu momentul beatificarii a sapte episcopi greco-catolici martiri.
Surse prezidentiale au confirmat ca dupa sosirea pe aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif va fi primit direct la Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis, apoi va merge la Palatul Patriarhal unde va avea o intalnire cu Preafericirea Sa, Parintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Romane si cu Sfantul Sinod.
google-analytics.com