Cautare

608 de rezultate pentru "vlad tepes" (2.97 secunde)
S-a nascut pe 14 aprilie 1952, in comuna Vlad Tepes, judetul Calarasi. A urmat cursurile gimnaziale si liceale in municipiul Calarasi, unde familia sa isi stabileste domiciliul in anul 1962.
Alegerea acestei date poate fi cauzata si de faptul ca Oprescu vrea profita de ziua in care se implinesc 550 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, intr-un hrisov al lui Vlad Tepes redactat in slavona, cat si de incheierea activitatii neoficiale de strangere de semnaturi, care e de mult timp in derulare, in mod discret.
Sa fie adevarat ca in Marea Britanie a fost modificata Legea Salica, tocmai pentru a-i permite Printului Charles, ruda pe linie materna cu Vlad Tepes si extrem de atasat de Transilvania, sa preia tronul Romaniei?
Vlad Tepes, str. Alexandru Macedonski, str. Bujorului, str. Caracal, str. General Dragalina, str. Gheorghe Magheru; est: str. Spania, str. Petre Ispirescu, str.
I-as trage pe toti in teapa ca Vlad Tepes si as incuraja toate femeile si toti copiii care sunt abuzati sa spuna cu voce tare, poate chiar voi face ceva sa ii ajut pe viitor si sa trag astfel un semnal de alarma pentru ca am auzit nenumarate cazuri, veti fi surprinsi, chiar in cercurile mele si chiar ale unor persoane foarte cunoscute din Romania.
Lada de zestre e venita de la casele boieresti si incepand de la Vlad Tepes in Muntenia, Stefan cel Mare in Moldova si in Ardeal, de cand au venit sasii", ne-a spus Viorel Bangala, cel care sculpteaza in lemn aceste lazi de zestre.
Lada de zestre e venita de la casele boieresti si incepand de la Vlad Tepes in Muntenia, Stefan cel Mare in Moldova si in Ardeal, de cand au venit sasii", ne-a spus Viorel Bangala, cel care sculpteaza in lemn aceste lazi de zestre.
El a atins in epoca faima lui Vlad Tepes, pentru ca Paul Chinezu a recurs la aceleasi metode ca si principele valah:
- Dor de dor - Comuna Dor Marunt - Ghiocelul junior - Palatul Copiilor Calarasi - Dalga - Comuna Dalga - Cununita Graului - Comuna Modelu - Mladitele - Comuna Dichiseni - Hora - Comuna Independenta - Grausorul - Comuna Jegalia - Borcea - Comuna Borcea - Doruletul -Comuna Vlad Tepes - Macii Baraganului - Comuna Ciocanesti - 21:30 - 23:00- Program oferit de ansambluri folclorice straine:
Eu am avut ocazia, in copilarie, sa urc in podul casei bunicilor de la tara (comuna Vlad Tepes, judetul Calarasi).
Orasul a aparținut Tarii Romanesti in timpul lui Mircea cel Batran, probabil si al lui Vlad Tepes pentru scurta vreme, a fost anexat de Romania dupa al Doilea Razboi Balcanic.
Pentru a ajunge la Casa Comana drumul trece pe langa manastirea unde se spune ca ar fi fost ingropat Vlad Tepes (eu stiam ca este ingropat pe o insula din Lacul Snagov).
Orasul a apartinut Tarii Romanesti in timpul lui Mircea cel Batran, probabil si al lui Vlad Tepes pentru scurta vreme, a fost anexat de Romania dupa al Doilea Razboi Balcanic.
Vlad Tepes - 20.249.293 lei - Reabilitare, modernizare scoala gimnaziala Iancu Rosetti, com. Roseti - 6.779.452 lei.
Vlad Tepes, judetul Calarasi) este un politician roman, membru al Parlamentului Romaniei in perioada 2004 - 2008. - De nationalitate roman.Casatorit si are doi copii.
Am avut insa ulterior prilejul sa cunosc un tanar (operator TV) care gasise o si mai inteligenta parafrazare, de un remarcabil umor negru, a lozincii anti-Catedrala: - Vlad Tepes iubeste lemnul si spatiile mici. Unii dintre denigratorii Catedralei fac, deci, propaganda, cu sau fara stirea lor.
Ca sa nu mai pronuntam si cuvintul ala mostenit de la Vlad Tepes, pentru ca nu prea vad cum ar putea fi catalogata chestia asta, cind bati oamenii la cap sa faca proiecte, iar cind vin cu ele sa le zici ca s-au terminat banii.
Urmasii nevolnici ai unui Mircea cel Batran, Stefan cel Mare si Sfant, Vlad Tepes, Iancu de Hunedoara, Mihai Viteazul ori Ferdinand Intregitorul, politicienii romani de azi sunt bieti pacienti lasati liberi prin salonul nesimtirii si sunt pe cale sa transforme Romania intr-o femeie de moravuri usoare dornica de casa buna cu UE, dar si mai dornica de aventuri secrete cu SUA.
a pus ochii tocmai pe oraselul unde se spune ca s-ar fi nascut Vlad Tepes, asociat cu legenda lui Dracula.
Impreuna cu procurorii DIICOT au participat la aceasta actiune ofiteri de politie din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate, din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau, Prahova, Cluj si Craiova, cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei "Vlad Tepes".
google-analytics.com