Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (8.34 secunde)
pensiile de parlamentar, indemnizatia de somaj etc. In sedinta de ieri, liderii coalitiei au renuntat sa-si forteze propriii parlamentari sa renunte la privilegii, resemnati probabil din cauza esecurilor anterioare.
Anul acesta, desi ele se descurca mai bine ca Grecia, chiar cu un somaj ridicat (de exemplu, Spania are somajul la 22,5%), doua lucruri sunt neclare:
In aceasta suma, procentul cel mai mare il reprezinta datoriile catre bugetul asigurarilor sociale, somaj si sanatate, in valoare de aproximativ zece miliarde de lei.
Muncitorii din orase aproape ca au uitat ca exista somaj, afacerile au explodat, iar intreaga economie a inceput sa se invarta intr-un ritm nemaicunoscut pana atunci.
Nimeni insa nu avea vreo explicatie probanta, nimeni nu intelegea cum un mecanism ce parea sa functioneze dupa legile si normele democatiei, producea saracie, somaj crescut, emigratia in masa, mai ales a tinerilor si a specialistilor, false si adeseori impertinente promisiuni electorale, un parlament pasiv, presedinti apatici sau frenetic activati in treburile ce le depaseau atributiile.
"Cred ca noi cu un ochi trebuie sa radem si cu altul sa plangem in acest moment si ma gandesc in primul rand la societatile comerciale mici care vor trebui sa se adapteze cat mai repede la rigorile pietei europene, pentru ca altfel vor fi eliminate din start, mai ales ca sunt slab capitalizate, si acest lucru va genera somaj", a mai declarat Nicusor Constantinescu.
Desi pe mana societatii a fost data soarta alimentarii cu apa a mii de craioveni, reprezentantii autoritatii publice locale nu au habar cine e acest Leferman si ce hram poarta firma Lefman, aflata in procedura de executare silita la data de 30 iunie 2006, pentru debite catre bugetul de stat, asigurari si somaj de peste 1,1 miliarde de lei.
Se doreste ca cei care lucreaza pe litoral sa beneficieze de somaj, dupa 6 luni lucrate. Speram sa convingem guvernantii macar pentru acest an sa obtinem aceasta facilitate.
De asemenea, solicitam reducerea in continuare a costului fortei de munca, care este dat nu numai de impozitul pe venit, ci si de contributiile de asigurari sociale, contributiile pentru somaj, contributiile pentru sanatate", a spus Orban.
Incredibil tupeul lui Geoana de a vorbi despre pensii si nevoi, din moment ce SC Topcont Invest SRL, detinut de sotioara Mihaela, are de circa un an de zile datorii neplatite la stat, catre bugetul asigurarilor sociale, somaj etc.
Astfel, acuza Tudor Nadrag, cei 200 de oameni din Harsova care primesc bani conform legii 76 - privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, riscau sa ramana cu buzunarele goale.
"Romania de stanga era o Romanie ocolita de investitori, o Romanie cu somaj ridicat, o Romanie in care pensiile erau mai mici de 100 de dolari.
Este un program de stanga, nerealist, care va arunca Romania in trecut si care va duce la instabilitatea economica, somaj si saracie.
Guvernul va prelungi, in acest an, cu trei luni perioada de acordare a ajutorului de somaj, masura urmand sa coste bugetul de stat 180 de milioane de lei in acest an.
Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a avertizat luni Guvernul PSD-PDL ca face o “greseala monumentala” prin marirea CAS-urilor si prin scutirea de la plata contributiilor la asigurari sociale a angajatorilor care trimit oamenii in somaj, aratand ca in acest fel se incurajeaza somajul tehnic.
Seful statului s-a referit la efectul restrangerii pietelor de export si diminuarea productiei, ceea ce genereaza somaj.
Pentru angajarea celor care sunt in somaj de mai bine de doi ani, vom subventiona tot 50% din salarii, dar timp de 24 de luni.
De exemplu, formula prin care angajatorii sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale pentru cei care sunt trimisi in somaj tehnic.
In timp ce guvernantii isi permit "orgolii", societatea olteana a intrat in incapacitate de plati, conducerea face diligente ca societatea sa nu fie bagata in faliment de creditori, trei sferturi din muncitori au fost trimisi in somaj tehnic, iar personalul nu si-a primit salariile pe luna februarie.
Firmei i s-a permis insa sa se inscrie si chiar sa castige licitatii cu statul, care, iata, pe de-o parte ii toarna 150 miliarde in conturi, iar pe de alta parte o executa silit pentru neplata contributiilor la sanatate, somaj etc.
google-analytics.com