Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (2.66 secunde)
A treia masura pe care am considerat-o absolut necesara si in concordanta cu ceea ce s-a adoptat la nivel european, in cadrul Consiliului European prin pactul de crestere economica si creare de locuri de munca este eliminarea contributiilor de asigurari sociale la fondul de sanatate, pensii, somaj, pentru toti intreprinzatorii care angajeaza persoane aflate in somaj si care au varsta de sub 25 de ani sau de peste 55 de ani.
• A treia masura este eliminarea contributiilor de asigurari sociale la fondul de sanatate, pensii, somaj, pentru toti intreprinzatorii care angajeaza persoane aflate in somaj si care au varsta de sub 25 de ani sau de peste 55 de ani.
lei, dobanzi si penalitati de 2,5 milioane de lei), 25.647 lei la pensii, 912 lei la somaj, 9023 la sanatate.
Disponibilizarile se vor face fie prin trecerea in somaj tehnic, concediere sau desfacerea contractelor de munca, potrivit Gheorghe Piperea, care conduce firma de avocatura Rominsolv, numita administrator judiciar provizoriu la combinatul valcean.
Absolventii care, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, nu reusesc sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale, beneficiaza de indemnizatie de somaj, in cuantum de 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta, pe o perioada de sase luni.
Asta inseamna zeci de mii de angajati care ar putea intra in somaj. Consiliul National al IMM-urilor vine cu propuneri pe care le va inainta Guvernului.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit ieri ca programul pentru saptamana viitoare sa includa doar o singura zi de lucru in plen si trei zile de lucru in comisii, motivul fiind lipsa proiectelor de legi cu raportul intocmit care sa intre in dezbaterea plenului.
Nicolas Sarkozy a propus, de asemenea, ca indemnizatia salariatilor in somaj tehnic sa fie majorata la 75% din salariul brut.
Dar pe cine sa faci reconversia, ca ai nevoie de somaj? Noi somajul, domnule presedinte, il avem la nivelul unei tari care nu este in criza.
"Am fost un pui de sef intotdeauna, caci din 1991 mi-am deschis propria afacere, iar pana la a fi primar nu era mare lucru”, ne-a declarat Ioan Soare, vadit mandru de faptul ca spre deosebire de el, "fostul primar din Cogealac, Marin Corcodele, venea in functie din somaj si ce stia el sa faca, nu avea nici o motivatie”.
• Micile investitii au creat locuri de munca, am ajuns la somaj 6,8%. • As vrea sa spun un lucru care nu cred ca nu merita sa fie spus legat de clasa politica, si tot din galeata si sepcuta, spuse de dna.
Gorjul e pe primele locuri in tara la somaj, disponibilizari etc. E Gorjul un judet sarac, dar cu oameni bogati sau e un judet bogat cu oameni saraci?
Acesta spune ca nivelul salariului minim pe economie, care este platit de o mare parte a angajatorilor, este prea redus si oamenii prefera sa primeasca ajutor de somaj, care este doar cu 30% mai mic decit salariul minim sau din venitul minim garantat.
In acelasi timp, la bugetul asigurarilor sociale de stat (pensii) au fost colectate 141.198 miliarde de lei, cu 0,1% mai mult decat nivelul estimat, iar bugetul asigurarilor de somaj a depasit programul cu 3,2%, ajungand la 17.154 miliarde de lei.
Facilitati pentru angajatorii care incadreaza someri Angajatorii care creeaza noi locuri de munca si care incadreaza in munca, pe locurile de munca nou-create, someri aflati in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca pentru o perioada de cel putin trei luni consecutive de la data inregistrarii in evidenta acestor agentii beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu de opt ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca (aproximativ 1.000 de euro).
Femeile reprezinta mai mult de jumatate (57,6%) din totalul somerilor bucuresteni, ele fiind predominante (61,3%) si in ce priveste indemnizatiile primite in baza Legii 76/2002 referitoare la sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Fostii angajati ar trebui sa fie alaturi de ei acum, la greu, si sa le ia din ajutorul de somaj niste jucarii.
proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului referitoare la modificarile aduse sistemului asigurarilor pentru somaj si la stimularea ocuparii fortei de munca, prioritate legislativa a Executivului.
"N-am sustinut, nu sustinem si nu vom sustine privilegii in favoarea parlamentarilor, si ramanem consecventi cu punctul de vedere pe care l-am avut si atunci cand eram in Opozitie - de a elimina si pensia de serviciu, si indemnizatia de somaj data ca atare", a explicat Boc.
El a explicat ca pozitia democratilor ramane neschimbata, iar in ceea ce priveste pensiile de serviciu si ajutoarele de somaj pe care si le-au votat parlamentarii a spus ca sunt "privilegii incompatibile cu exigentele unui sistem democratic si cu starea actuala generala din Romania".
google-analytics.com