Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (4.04 secunde)
Scumpirea energiei se tranforma in somaj la combinatul ALRO Slatina. ... Ca urmare, alti 1.350 de oameni vor intra in somaj tehnic, dupa ce 300 au fost trimisi deja acasa.
Statul va plati in 2010 cca 2,75 miliarde lei ajutor de somaj (diminuat cu 15%), pentru cei 800.000 someri.
76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Colegiul Director al PD a adoptat chiar o rezolutie cu privire la Statutul parlamentarilor, considerand "inacceptabil" votul de joi din Parlament prin care s-au mentinut in Statut textele care le dau dreptul acestora la pensii de serviciu si la indemnizatii de somaj.
ALEX MIHAILEANU) O serie de articole recente au starnit tot soiul de dezbateri despre lenesii de 20-25 ani care nu vor sa munceasca si prefera sa stea in somaj sau pe banii parintilor, ca e nasol la job.
In ceea ce priveste fondul de somaj, Pacuraru spune ca, desi contributiile la fondul de somaj vor fi mai mici in 2008, in buget sunt prevazute sume mai mari pentru "masuri active", cum sunt creditele cu dobanda subventionata sau subventionarea angajatorilor pentru angajarea tinerilor sau a altor categorii dezavantajate.
Guvernul va lua in discutie posibilitatea cresterii salariului minim pe economie de la 600 lei la 700 lei dupa 1 iulie 2009, dupa discutii prealabile cu patronatele, iar alocatia pentru somaj va ramane legata de salariul minim, a precizat, Marian Sarbu, ministrul muncii.
Situatia este critica si, ca sa nu trimit angajatii in concediu sau sa-i dau in somaj, voi incerca in aceasta perioada sa le dau o parte din cei 160.
Judetul Gorj se afla pe locul noua la somaj, iar in urmatoarele luni se anunta disponibilizari de personal, in special in minerit si energie. ... A trimite oamenii in somaj nu este o solutie.
salariile bugetarilor cu 25% indemnizatia pentru cresterea copilului cu 15% indemnizatiile acordate membrilor Academiei Romane, membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si membrilor Academiei de Stiinte Tehnice din Romania cu 25% Cuantumul drepturilor reprezentand salarizarea in valuta si alte drepturi in valuta si in lei ale personalului trimis in misiune permanenta si respectiv temporara in strainatate cu 25% Cuantumul drepturilor specifice pentru activitatile desfasurate in institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala cu 25% ajutorul de somaj cu 15% salariile preotilor cu 25% renta viagera a sportivilor cu 25% compensatia lunara pentru chirie cu 25% salariile angajatilor BNR, CNVM, CSSPP si CSA cu 25% cuantumul brut al pensiilor cu 15% (valoarea punctului de pensie scade la 622,9 lei) cuantumul sprijinului material acordat urmasilor membrilor Academiei Romane si urmasilor membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania cu 15% ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor indemnizatiile prevazute de Legea nr.
ori pleaca in somaj, ori accepta sa munceasca mai mult, dar pe 50% din salariul de pana acum! ... Guvernul promite sa disponibilizaze alte 70 de mii de salariati si sa-i trimita in somaj.
Reducerea ajutoarelor de somaj si a celorlalte drepturi sociale prevazute in pachetul legislativ prin care Guvernul Boc isi asuma raspunderea este un grav atentat la siguranta sociala a celor mai nevoiasi cetateni romani, beneficiari de drepturi sociale, care prin reducerea lor nu vor mai avea mijloacele materiale necesare intretinerii lor si a familiilor lor.
in somaj sau la alt loc de munca. ... "Cea de-a doua transa de zece zile din preaviz este prevazuta pentru ca oamenii sa-si poata cauta alt loc de munca sau, dupa caz, sa-si depuna actele pentru intrarea in somaj", a declarat directorul Salubritatii, Sorin Ciobanu.
De pilda, scriitorul, pictorul sau compozitorul este obligat sa contribuie la fondul de somaj cu o cota parte din drepturile sale de autor, dar statul nu-i va acorda ajutor de somaj in perioadele cand acelasi creator contribuabil nu are de lucru.
Consiliul National Executiv al Partidului National Liberal a stabilit, miercuri, 9 martie a.c., ca toti parlamentarii PNL vor fi prezenti la dezbaterea motiunii de cenzura "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate" si vor vota pentru sanctionarea actualului guvern.
Solicitat sa comenteze remarca ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, ca Sorin Oprescu si nu Crin Antonescu ar fi speranta USL pentru prezidentiale, dar si ca liberalul s-ar afla intr-un somaj mascat, liderul PNL a afirmat:
La fel, constata doamna Gorghiu cu mahnire in voce, este inadmisibil ca judetul Vaslui sa aiba cel mai mic PIB pe cap de locuitor din intreaga tara, cel mai mare somaj etc.
In ceea ce priveste fostul club de fotbal, CF Otelul, cuantumul datoriilor inregistrate la 30 septembrie catre bugetul consolidat al statului este de 107,42 de miliarde de lei vechi, din care 62,19 miliarde de lei vechi la bugetul statului, 24,82 de miliarde de lei vechi la CAS, 5,89 miliarde de lei vechi la bugetul de somaj si 14,5 miliarde de lei vechi la CASS", a declarat directorul Administratiei Financiare Galati, Laurentia Cercel.
Zona este puternic afectata de somaj, ca urmare a disponibilizarilor masive din industria de armament. ... „Zona Bumbesti Jiu este puternic afectata de somaj, iar afacerea propusa de noi poate asigura traiul zilnic a sute de familii“, a spus Sandu Nicolae.
Potrivit acestuia, pentru inceput, o cota-parte de 0,25% din contributia la fondul de somaj va fi transferata catre acest fond de garantare.
google-analytics.com