Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (3.38 secunde)
Am lucrat la sere 25 de ani, iar acum sunt in somaj de zece luni, mai sunt doua si n-o sa mai iau nici somaj. ... Trebuie sa ma angajez pentru ca nu am calificare si nici somaj", a spus Ionel Trasca.
Vor mai fi reduse cu 15% pensiile si ajutorul de somaj. ... "De la 1 iunie, salariile bugetarilor din administratia centrala si locala se diminueaza cu 25%, salariul minim in sectorul bugetar scade de la 705 la 600 de lei, pensiile si ajutorul de somaj, cu 15%".
Seful statului transmite romanilor sa ramana in strainatate Presedintele a tinut sa le multumeasca romanilor care muncesc in strainatate pentru ceea ce fac indirect pentru tara lor, nealegand varianta de a se intoarce si a solicita ajutor de somaj, Romania avand deja la acest capitol un fond deficitar.
Initial, multi dintre craiovenii care au ramas fara un loc de munca si primesc indemnizatie de somaj au fost trecuti pe listele cu beneficiari, dar intre timp li s-a incheiat perioada de somaj si prin urmare sunt scosi de pe liste.
Practic, prin aceasta decizie se confirma faptul ca infiintarea firmei, in aprilie anul trecut, prin desprinderea de Termica, a avut un caracter social, singurul scop fiind de a salva de la somaj aproximativ 100 de angajati din termoficarea botosaneana.
Se mai pune problema taxelor - la pensii, sanatate, somaj, impozit. ... "Indemnizatia de somaj, care, conform legii, reprezinta un procent din salariul minim pe economie, n-are nicio legatura cu salariul minim negociat.
76/2002, angajatorii care incadreaza in munca persoane din randul beneficiarilor de indemnizatii de somaj au obligatia sa anunte acest lucru, in termen de trei zile, la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost inregistrati.
"Comparativ cu aceeasi perioada a anilor 2004-2006, se constata o crestere a numarului angajatorilor care practica munca fara forme legale, acestia incercand sa se sustraga de la plata contributiilor la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, bugetul asigurarilor de somaj si sanatate", a mai declarat inspectorul sef al ITM Galati, Ionel Petrea.
Din bugetul asigurarilor pentru somaj va fi alocata, anual, o suma pentru acordarea de credite in conditii avantajoase si fonduri nerambursabile destinate atat persoanelor fizice, cat si juridice.
Cei peste 2.000 de angajati de la Azomures vor intra in somaj tehnic, de vineri, 28 noiembrie pana pe 12 ianuarie, deoarece combinatul nu mai are comenzi pentru ingrasaminte si nu mai are loc pentru depozitarea productiei.
Uzina Tenaris Silcotub din Zalau, cel mai important producator de tevi din otel din Romania, isi va opri activitatea, in perioada 19 decembrie- 5 ianuarie din cauza crizei economice, unii dintre angajati urmand sa intre in somaj tehnic, potrivit liderilor sindicali.
Reprezentantul ANOFM sustine ca majoritatea celor care vor fi trimisi in somaj ar urma sa primeasca in primele trei luni somaj tehnic, reprezentand 85% din salariu, insa dupa aceasta data, multi dintre cei disponibilizati vor fi nevoiti sa ceara ajutor de somaj de la stat, daca situatia economica se va inrautati.
Adica bani veniti de la firme si angajati sub forma de impozit pe venit - majoritatea reprezinta impozite pe salarii -, impozit pe profit, taxa pe valoarea adaugata, contributii la asigurarile sociale (pensii), la somaj si la asigurarile de sanatate, contributii ale firmelor, dar si ale angajatilor etc.
Adica bani veniti de la firme si angajati sub forma de impozit pe venit - majoritatea reprezinta impozite pe salarii -, impozit pe profit, taxa pe valoarea adaugata, contributii la asigurarile sociale (pensii), la somaj si la asigurarile de sanatate, contributii ale firmelor, dar si ale angajatilor etc.
Singurele detalii despre somaj: ... a ajutorului de somaj, de 15 luni. In plus, 100 de mii dintre disponibilizatii de anul acesta nici nu s-au reangajat si nici nu se regasesc in bazele de date pentru plata ajutoarelor de somaj.
In plus, in mediul privat au fost disponibilizari de personal sau somaj tehnic, deci firmele au platit mai putine contributii la pensii, la somaj, la sanatate.
In plus, in mediul privat au fost disponibilizari de personal sau somaj tehnic, deci firmele au platit mai putine contributii la pensii, la somaj, la sanatate.
Acesta a precizat ca sindicalistii vor stabili ce masuri pot lua pentru a impiedica concedierea colectiva sau macar pentru a reduce numarul de angajati care vor fi trimisi in somaj.
Sectiunea B se refera la indicatori statistici si cuprinde numarul de asigurati in sistemul asigurarilor pentru somaj, al celor care au dreptul la concedii si indemnizatii si totalul fondului de salarii brute.
O mie de tineri fara loc de munca si care primesc ajutor de somaj vi se poate parea un numar mic.
google-analytics.com