Cautare

614 de rezultate pentru "mugur" (7.47 secunde)
Pentru a evita confuziile, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis sa foloseasca aceleasi portrete si aproximativ acelasi fond color", a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
Dobanzile la creditele in lei se vor reduce mai rapid decat declara bancherii, a afirmat marti seara la Realitatea TV guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.
Operatiunea de pregatire in amanunt a denominarii a inceput la Banca Nationala inca de acum patru ani, cand Mugur Isarescu a vorbit pentru prima oara despre posibilitatea de a avea lei mai puternici.
Semn de sanatate al economiei romanesti, leul a redevenit insemn national, incheirea tranzitiei economice, readucerea economiei romanesti la valori europene - au fost aprecierile presedintelui Basescu, ale premierului Tariceanu si ale guvernatorului BNR Mugur Isarescu, la momentul lansarii leului greu.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, confirma, cu ocazia unei conferinte, calendarul de adoptare a monedei europene.
Semnalul a venit mai intii prin vocea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, acesta afirmind ca va aplica toate metodele pe care le considera necesare pentru micsorarea gradului de indatorare in valuta al populatiei si firmelor. ... Pina la 100% avem sapte etape de parcurs ", declara guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
Protestele sindicale din ultimele saptamani au determinat Banca Nationala sa includa politica salariala printre vulnerabilitatile privind atingerea tintei de inflatie pentru anul viitor, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis sa nu revizuiasca in crestere tinta de inflatie pentru 2006, de 5% plus/minus un punct procentual, desi anticipeaza o deviatie peste limita superioara a intervalului de variatie, a declarat ieri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a anuntat in urma cu o zi ca la sfarsitul acestui an va intra in circulatie o noua bancnota, de 200 de RON.
La deschidere au participat Vasilica Mihai, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, Mugur Dan Carcu, director in cadrul Directiei Juridice a MFP, Sonia Geoagiu, profesor de stiinte juridice la Universitatea "Ovidius" Constanta, precum si alti oficiali din cadrul MFP si ANAF, alaturi de aproximativ 250 de consilieri juridici de la toate structurile descentralizate ale Fiscului.
BNR estimeaza pentru sfarsitul acestui an o rata a inflatiei de 6,1%, cu 0,7 puncte sub previziunea anterioara, existand sanse mari ca rata anuala sa se incadreze in tinta de 5% plus/minus un punct, a declarat ieri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.
Cresterea salariilor reprezinta principala necunoscuta in ecuatia privind inflatia pe 2007, este de parere guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, intr-o declaratie acordata Agentiei Mediafax.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat ieri ca necorelarea cresterilor salariale cu productivitatea muncii va actiona ca un bumerang, determinand cresteri de preturi si, prin urmare, scaderea puterii de cumparare.
Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a declarat ieri ca pentru finele anului estimeaza o rata a inflatiei de 3,7%, in scadere cu 0,9 puncte procentuale fata de nivelul de 4,6% prognozat initial.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat ieri ca inflatia ar putea cobori pana la 2%, dar ar fi mai degraba o exceptie. ... Nimeni nu a reusit asa ceva pana acum", a declarat Mugur Isarescu, citat de Mediafax.
Mugur Isarescu a explicat ca este destul de dificil în a se face o distinctie clara între „hot money“, plasati pe termen scurt de investitori, si investitiile pe termen lung.
Banca Nationala reuseste cu greu sa atraga excesul de lichiditate din piata interbancara, rezultat dupa cheltuielile bugetare mari din ultimele doua luni ale anului trecut, si ar putea sa opteze chiar pentru doua interventii pe zi, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.„BNR intervine pe piata aproape zilnic si tot nu reuseste sa atraga toata lichiditatea intrata în piata la finele anului trecut.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) estimeaza ca inflatia anuala se va accentua pana la peste 8% in prima jumatate a acestui an, pentru ca apoi sa se tempereze in al doilea semestru, in conditiile unui an agricol "normal", pana la 5,9% in decembrie, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.Un an normal ar fi unul "nici foarte bun, nici foarte prost", in conditiile in care seceta a afectat sever productia agricola de anul trecut, a mentionat Isarescu.Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu a declarat joi, ca inrautatirea inflatiei este un fenomen temporar in Romania si ca trei luni de inflatie majorata nu este o catastrofa.Isarescu a prezentat raportul trimestrial asupra inflatiei, care arata o depasire a tintei stabilite de patru la suta pentru 2007, inflatia ajungand la 6,6 la suta.Guvernatorul a spus ca principalii 'vinovati' de ratarea tintei au fost pretul produselor alimentare, preturile la combustibili si cursul de schimb.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat ca Romania si-ar putea mentine ritmul de crestere economica cu peste 5% pe an in urmatorii sapte ani, sustine guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu."Nu vad pentru urmatorii sapte ani, pana in momentul adoptarii euro, lipsa vreunui ingredient care sa faca imposibila in Romania asigurarea unei cresteri economice potentiale cu 5-6% intr-o maniera durabila sau sutenabila, cum spunem noi la banca nationala.
Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, se va intalni saptamana viitoare cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pentru a discuta despre conditiile de creditare a agricultorilor, avand in vedere cresterea costurilor imprumuturilor si nevoia de finantare pentru investitii in agricultura.
google-analytics.com