Cautare

3658 de rezultate pentru "mihai botez" (5.50 secunde)
• 15 sep 2009 - Romanii vor putea intra liber in Republica Moldova, asa cum intra toti cetatenii Uniunii Europene, de la sfarsitul acestei saptamani, a declarat presedintele Parlamentului moldovean, Mihai Ghimpu, care exercita interimar functia de sef al statului.
Marti, 15 ianuarie, se implinesc 163 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu. ... In acest an, pentru a treia oara, de ziua de nastere a lui Mihai Eminescu, va fi sarbatorita Ziua Culturii Nationale.
Scuze pentru Regele Mihai (Autor: ... Doar cateva motive banale pentru care Regele Mihai nu putea fi sluga la rusi: • Regele Mihai, abia iesit din adolescenta, l-a arestat impreuna cu garda palatului pe detinatorul absolut al puterii la acel moment, Ion Antonescu.
La licitatia desfasurata la sediul Primariei Targu Jiu, pentru vanzarea unui teren de 1,5 hectare situat pe Aleea Digului, in continuarea Pietei Centrale, au participat un investitor din Austria, un afacerist local, Mihai Birsescu, si o persoana fizica, Aurelian Vilceanu, proprietarul magazinelor "Papusica".
• In cadrul evenimentului vor fi citite poezii de Mihai Eminescu, Lucian Blaga si George Bacovia, in prezenta scriitorului si traducatorului Hans Bergel. ... traducerea in portugheza a primelor trei strofe din poezia "Floare albastra", de Mihai Eminescu.
Primaria Craiova a decis sa onoreze cel mai important simbol al Olteniei, faimosul sau Ban, vizionarul intregitor al tarii in urma cu 400 de ani organizand "FESTIVALUL MIHAI VITEAZUL". Iata programul complet al Festivalului "Mihai Viteazul":
Mihai Gainusa, Marius Vintila, Laura Ivancioiu, Bogdan Stratula, Mihai Dinu, Marius Chivu, Ana Maria Adam. ... Matinalul Sapte dimineata (7.00-10.00) va fi prezentat de Mihai Gainusa si Laura Ivancioiu. Vor fi informatii pentru bucuresteni, subiectele zilei discutate cu ascultatorii, rubrici produse, scrise in stilul caracteristic lui Mihai.
Matei 5-7, Luca 6, 20-49), invatatura Sa despre Imparatia cerurilor, despre pocainta, despre botez, despre iertarea pacatelor ca pregatire pentru a dobandi Imparatia lui Dumnezeu si viata vesnica, iar spre sfarsitul activitatii Sale publice, Iisus le-a vorbit ucenicilor despre Patimirile Sale, despre moartea si Invierea Sa din morti, despre iubirea Sa jertfelnica daruita lor si celor ce cred in El, mai ales prin Sfanta Euharistie, despre trimiterea DuChului Sfant ca Mangaietor al lor, dupa Inaltarea Sa la cer, dar si despre necazurile sau suferintele pe care ucenicii le vor intampina din partea lumii pentru ca predica Evanghelia Sa si cheama popoarele la mantuire.
Andreea Tocan detine un loc minunat, Sipet de Sidef, cu rochite minunate (pentru joaca de-a printesele), trusouri pentru botez, hainute elegante, lenjerii de pat si fete de masa, toate desprinse parca din vremurile de demult.
cu sabia cea ascutita a cuvantului lui Dumnezeu sa ucida patimile cele vechi paganesti, necuvantatoare si deprinderile cele de fiare, si sa faca sufletele si trupurile lor, curatite prin botez, jertfa vie, bine primita lui Dumnezeu.
Un bebelus din Iasi a murit in timpul slujbei de botez. Tragedia a avut loc in acest weekend si copilul a facut stop cardio-respirator, in momentul in care a fost bagat in cristelnita.
PIN isi argumenteaza gestul, spunand ca CNSAS a infirmat prima decizie de colaborare cu politia politica a Aspaziei Cojocaru "doar pe baza depunerii de catre contestatoare a unui certificat de botez emanand de la o parohie apartinand de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, prin care se atesta imprejurarea ca in cadrul ceremoniei de botez ortodox a primit numele "Ana", care insa nu figureaza in actele de stare civila ale acesteia.
Puteti gasi la vanzare la standul nostru, fuste traditionale ce costa 20 RON si 40 RON, fete de masa, fete de perna, produse cu valoare pana in 50 RON, dar si seturi de botez (din bumbac) cu broderie superba - la 190 RON, care in alte parti sunt mult mai scumpe decat la noi", ne-a spus Smaralda Nedelcu.
Botez, scriitorul s-a nascut pe 28 noiembrie 1877, la Burdujeni, judetul Botosani, intr-o familie de capitan de graniceri.
Astfel, Sfantul Grigorie Palama arata ca - Hristos merge la Botez, ca sa-Si inceapa calatoria cea aducatoare de mantuire si sa fie crezut de cei ce-L urmau si se botezasera, asa precum El Insusi a aratat si a oranduit, cum ca a fost dat Duhul cel Sfant pentru ca prin El sa se pregateasca botezul ca leac curatitor al intinaciunilor noastre pricinuite de o nastere si o viata patimasa.
Toate sunt incununate cu praznicul Bobotezei, cel prin care se arata ca intreaga lume creata este restaurata si sfintita prin Iisus Hristos, Cel ce primeste botez in apele Iordanului.
Afland despre invataturile si patimile Domnului Iisus Christos incepuse sa creada si se ruga lui Dumnezeu ca sa-l invredniceasca a primi sfantul botez. ... Dupa primirea sfantului botez, Corneliu a insotit pe Sfantul Apostol Petru in misiunea de propovaduire, iar mai pe urma a fost hirotonit episcop.
Un botez facut acasa, dar cu mult fast si bogatie - un botez boieresc. Parintii frumosi, bunicii fericiti, copilul tare norocos sa nimereasca tocmai in familia lor.
Un botez al fiscalitatii menit sa dea senzatia de normalitate unui impozit care nu este asa. ... De ce a fost nevoie de acest botez?
in timp ce petrecea alaturi de sotie, la un botez, hotii i-au furat 100.000 de euro din casa. Banii ar fi fost castigati din afaceri prospere, spun localnicii.
google-analytics.com