Cautare

611 de rezultate pentru "lapte" (4.26 secunde)
Nemultumirile taranilor, dar si ale cumparatorilor, legate de interdictia de a vinde produse din carne, lapte sau oua in piete au determinat autoritatile sa intervina cu noi masuri.
Reglementarile mai prevad ca prelungirea cu sase luni, pana la 18 iulie, a posibilitatii ca micii producatori sa vanda cu amanuntul lapte, branza si alte produse din lapte, peste si produse din pescuit, miere si produse din miere in afara razei judetului de provenienta.
De trei luni angajatii UCC nu mai primesc antidotul, si anume jumatate de litru de lapte, lucru care i-a nemultumit.
Astfel, prima pe tona de lapte livrat din exploatatii bovine care detin cota de lapte este de 148 de lei, prima pe cap de animal pentru bovine adulte femele care alapteaza este de 400 de lei, prima speciala pe cap de animal pentru tineret bovin la ingrasat este de 400 de lei, prima de sacrificare pe cap de animal pentru bovine este de 150 de lei, iar prima pe cap de animal pentru ovine/caprine la fatare este de 35 de lei.
Aceeasi hotarare legislativa asigura plata a 148 lei/tona de lapte, pentru produsul livrat din exploatatii de bovine care detin cota de lapte, iar in cazul bovinelor, femelele care alapteaza si tineretul bovin, se achita plati in valoare de 400 lei pe animal.
Ministerul Agriculturii ofera fermierului o prima de 148 de lei pe tona de lapte, pentru exploatatiile care detin cota de lapte.
Întrebat ce se întâmpla cu cota de lapte insuficienta, ministrul s-a lansat în atacuri la adresa fostei conduceri a Ministerului Agriculturii pe care a acuzat-o ca nu a stiut sa negocieze cu Uniunea Europeana.
Astfel, investitiile concrete pentru care se vor acorda fonduri nerambursabile prin aceasta masura sunt construirea si modernizarea cladirilor utilizate pentru productia agricola la nivel de ferma, construirea si modernizarea infrastructurii rutiere interne sau de acces in domeniul agricol, construirea si modernizarea fermelor de vaci de lapte incadrate in sistemul cotei de lapte, construirea serelor, achizitionarea de tractoare noi, combine de recoltat, masini si utilaje si achizitionarea de noi mijloace de transport specializate, necesare activitatii de productie.
Produsele acestei companii sunt extrem de apropiate de ceea ce ofera natura, nu contin conservanti, fiind produse conform standardelor UE, din cel mai bun lapte integral provenit de la ferma de lapte proprie de la Adunatii Copaceni, dar si de alte ferme locale.
Am înteles ca exista un anumit plafon care nu poate fi modificat, însa subventia poate fi mai mare deoarece numarul bovinelor eligibile este mai mic fata de cel pentru care s-a calculat plafonul“, a declarat ieri, pentru NewsIn, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine din România, Costel Caras.Acesta a precizat ca nici sprijinul financiar de 0,3 lei pentru un litru de lapte nu este suficient în raport cu problemele specifice sectorului.
Pentru sectorul zootehnic se solicita 0,5 lei/litru de lapte, in cazul bovinelor si 0,4 lei/litru lapte, in cazul ovinelor si caprinelor.
Pozitia producatorului vine ca raspuns la anuntul Sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania privind organizarea, la 11 martie, a unor actiuni de protest la poarta fabricilor de procesare, fermierii urmand sa sisteze livrarile de lapte catre unitatile de productie care vor refuza sa majoreze pretul platit pentru laptele colectat.Potrivit Friesland Foods, compania platette pentru laptele conform normelor UE, primit de la producatori, preturi similare nivelului din alte tari europene, iar o eventuala crestere a costului materiei prime se va reflecta in pretul final al produslui."Am sustinut ti aplicat o majorare de aproximativ 30% a pretului mediu oferit pe litru de lapte-materie prima, comparativ cu pretul oferit in aceeati perioada a anului trecut.
"In Romania, doar 45 % din lapte este conform, adica respecta criteriile europene.
Producatorii de legume, fructe si lapte autohtoni se afla la rascruce de drumuri din punctul de vedere al afacerilor derulate cu marile centre comerciale. ... Din pretul total al litrului de lapte, producatorii iau maximum 12%, retailerii, undeva intre 30 si 40%, iar procesatorii, 50%.
La protestul organizat de catre producatorii bulgari de lapte au participat si omologii lor din Romania.
Elevii galateni din invatamantul prescolar si cel gimnazial vor avea chiar din prima zi de scoala lapte si corn pe banci.
La sfarsitul lui septembrie, UE a interzis produsele chinezesti care contin lapte, destinate copiilor, precum prajiturile, ca urmare a scandalului cu laptele contaminat cu melamina. Aproximativ 294.000 de copii au fost afectati dupa ingerarea acestor produse care contineau lapte contaminat, a spus, marti, ministrul chinez al Sanatatii.
Pentru efectuarea controlului oficial al productiei de lapte la ovine/ caprine se vor da 5,18 lei/ cap., iar pentru controlul productiei de lana la ovine, doar 0,50 lei/cap. ... Sume importante se mai aloca si pentru sustinerea productiilor de carne si oua, lapte de vaca si miere.
Presedintele FSIA considera fireasca majoarea preturilor in functie de deprecierea monedei nationale, in conditiile in care Romania importa 70 la suta carne, 80 la suta legume si fructe, 30 la suta lapte pentru procesare, 330.000 de tone de zahar brut din care se obtine zahar rafinat, Romania consumand 550.000 de tone de zahar pe an, ingrediente pentru industria carnii, bauturilor racoritoare, dulciurilor, conserve de legume si fructe.
Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, productia de lapte a crescut in acest an, in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent.
google-analytics.com