Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (5.71 secunde)
In raportul de specialitate al Directiei Juridice se arata ca staff-ul de conducere al Universitatii nu a respectat prevederile hotararii din 2002, prin care CL a participat la majorarea capitalului social al clubului.
Presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla, afirma ca decizia premierului de a-si asuma raspunderea pe cele trei legi in aceeasi zi este neconstitutionala.
Raportul final va fi inaintat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, care va decide daca este necesar si avizul Comisiei Juridice inainte ca raportul sa ajunga in Plenul Camerei Deputatilor.
Ioan Mircea Pascu (Alianta Progresiva a Socialistilor si Democratilor- S&D)- Comisia pentru Afaceri Externe, Corina Cretu (S&D)-Comisia pentru Dezvoltare, Theodor Dumitru Stolojan (Grupul Partidului Popularilor Europeni Crestin Democrati-PPE)-Comisia pentru Afaceri Economice si Monetare, Silvia Adriana Ticau (S&D)-Comisia pentru Transport si Turism, Sebastian Valentin Bodu (PPE)-Comisia pentru Afaceri Juridice, Rares Niculescu (PPE)-Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Norica Nicolai (Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa-ALDE)-Comisia pentru Securitate si Aparare.
Agentia de Monitorizare a Presei - Active Watch, Asociatia Pro Democratia, Centrul de Resurse Juridice si Transparency International Romania spun ca prededintele se foloseste de referendum in campania electorala, promoveaza ideea de parlament unicameral fara sa dea sansa unei alte optiuni.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri ca, daca in cadrul congresului partidului se va decide modificarea statutului, atunci se vor gasi si formulele juridice corespunzatoare pentru ca documentul sa nu poata fi atacat.
Conducerea camerei superioare a Parlamentului a decis ieri ca senatorii sa se intruneasca maine in sedinta de plen, pentru a dezbate si vota raportul Comisiei juridice privind cererea DNA de arestare preventiva a lui Catalin Voicu, acesta urmand sa fie audiat astazi, de la 14.00.
Domnul Dan-Amedeo Lazarescu, reprezentantul PNL in cadrul Comisiei Juridice a CPUN, prezentase amendamentul la Lege cu propuneri similare de interzicere a candidaturii unor oameni reprezentand cam aceleasi categorii de membri ai vechii nomenclaturi.
Traian Basescu a declarat, joi, 11 noiembrie 2010, ca au fost probleme serioase in discutiile cu FMI, CE, BM legate de "credibilitatea si predictibilitatea" deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, care adesea, "fara justificare si temei constitutional", au interferat "masiv" politica economica a Guvernului, relateaza Mediafax.
au fost probleme serioase in discuţiile cu FMI, CE, BM legate de "credibilitatea şi predictibilitatea" deciziilor instituţiilor juridice ale Romaniei, care adesea "fară ... legate de credibilitatea şi predictibilitatea deciziilor instituţiilor juridice ale Romaniei, care adesea fară
El a precizat ca Birourile permanente reunite trebuie sa ia act de deciziile Curtii si sa stinga conflictele juridice constatate.
20/2009 care prevede reorganizarea unor unitati din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) va fi retrasa de la promulgare, in urma solicitarii facute de comun acord de presedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Toni Grebla, si ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas.
Membrii Comisiei juridice propusesera, prin amendamente adoptate in comisie, ca nu pot adoptate prin ordonante unele acte normative pe care Ministerul Educatiei a vrut sa le emita in domeniul cercetarii, respectiv ordonante prin care sa se modifice Legea 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, respectiv Legea 287/2004 a consortiilor universitare si a Ordonantei de urgenta 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei.
Domnul Adrian Nastase, presedintele Consiliului National PSD dar, in acelasi timp, un eminent specialist in stiinte juridice, a observat pe buna dreptate ca seful statului, Traian Basescu, a comis o infractiune de fals in acte publice.
Presedintele Comisiei juridice, Toni Grebla (PSD), a subliniat ca aceasta problema este "extrem de delicata". ... Presedintele Comisiei juridice, Toni Grebla (PSD), a subliniat ca aceasta problema este "extrem de delicata".
Trebuie gasita solutia normativa pentru respectarea deciziei CCR privind contributiile platite de pensionari Presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla (PSD), a facut marti un apel catre reprezentantii Executivului solicitandu-le sa gaseasca o ‘solutie normativa‘ pentru respectarea deciziei Curtii Constitutionale privind contributia de asigurari de sanatate platita de pensionari.
Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, astazi, cu privire la sesizarea pe care presedintele Traian Basescu a depus-o la Curtea Constitutionala in legatura cu reprezentarea Romaniei la Bruxelles, ca Parlamentul a luat o hotarare care nu are "efecte juridice", ci doar "politice".
PDL a depus, astazi, la Curtea Constitutionala (CC) sesizarile privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse de Parlament Legii referendumului si Legii Curtii Constitutionale, a declarat pentru Mediafax deputatul PDL Daniel Buda, presedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.
Ca regula generala, pentru ca lucrurile sa curga pe un traseu normal, e bine de retinut ca un presedinte poate fi suspendat si apoi demis doar din motive juridice (inalta tradare si alte incalcari ale Constitutiei), indiferent de cat de prost este ca presedinte sau cat de urat este de popor.
Motivul pentru care am tinut sa fac aceasta interventie este acela ca, din pozitia de profesionist in materie juridica si de parlamentar al acestei tari, membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari tin sa aduc cateva mentiuni necesare in aceasta privinta pentru ca aceste chestiuni extrem de importante pentru imaginea si rolul nostru in actualul moment al guvernarii romanesti sa nu sufere, pe nedrept as spune, un declin si o falsa interpretare.
google-analytics.com